۱۳۹۱ تیر ۸, پنجشنبه

تشکیل کمیته پی گیری تحقق مطالبات رهبر در مجلس ایران

علی لاریجانی رئیس مجلس ایران، با تاکید بر "مسئولیت" نمایندگان در اجرای دیدگاه های رهبر جمهوری اسلامی، گفت که قرار است در قوه مقننه، کمیته‌ای برای "تحقق مطالبات آیت الله خامنه ای از مجلس" تشکیل شود.
به نوشته ایسنا، آقای لاریجانی روز دوشنبه ۵ تیر (۲۵ ژوئن) افزود: "هیات رئیسه در جلسات خود فرمایشات رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس نهم را مورد بررسی قرار داده و برای عملی کردن آن اقداماتی انجام داده است."
علی لاریجانی، در آخرین جلسه علنی مجلس هشتم، گفته بود که در طول آن دوره "بارها" نظرات رهبر جمهوری اسلامی به مجلس رسیده و شهادت داد که نمایندگان، همواره با "درک نصایح" آیت الله خامنه ای به آن عمل ‌کرده اند.
آقای لاریجانی در عین حال تاکید کرده بود که که نظرات رهبر ایران، "صرفا ناصحانه بوده و نه حکمی برای نمایندگان".
علی لاریجانی در اظهارات جدید خود نیز گفته است که نمایندگان باید متعهد شوند که "به نظرات آیت الله خامنه ای که قطعا به صلاح و مصلحت کشور است" عمل کنند.
توصیه های رهبر به مجلس هشتم
در زمان فعالیت مجلس هشتم، به دفعات تصمیم گیری های نمایندگان تحت تاثیر مواضع علنی یا نقل قول های منسوب به آیت الله خامنه ای تغییر کرد. روشی که بسیاری از حامیان عملکرد مجلس، آن را نشانه "ولایت پذیری" نمایندگان دانسته اند.
در همین مدت، حتی در برخی موارد تصمیم گیری های نمایندگان در خصوص موضوعات حساسی از قبیل طرح سوال از رئیس جمهور، به علت عدم اطمینان از موضع آقای خامنه‌ای و انتشار گمانه زنی های مختلف در این زمینه، مدت ها به تاخیر افتاد.
در تیر ماه سال گذشته، علی لاریجانی با ذکر اینکه وی و همکارانش وقتی متوجه تفاوت نظر خود با رهبر ایران می شوند تغییر عقیده می دهند اظهار داشت: "من فکر می‌کنم این از نکات مثبت مجلس هشتم است که آنجایی که نظرات رهبری را می‌فهمد، اجرا می‌کند."
در مقابل، علی مطهری نماینده تهران این رویه نمایندگان مجلس هشتم را مغایر "فلسفه ولایت فقیه" دانست و گفت که قانونگذاران "دائما برای هر کاری از دفتر رهبری سوال می‌کنند و به صورت شاخه‌ای از دفتر رهبری درآمده‌اند".
وی بعدها در خصوص علت انتقاد خود توضیح داد: "در جلسات رسمی و غیر رسمی مجلس جملاتی از این قبیل زیاد تکرار می‌شود که: 'نظر آقا این نیست، آقا با این طرح مخالف‌اند، فلان عضو دفتر رهبری گفته است رهبری این نظر را قبول ندارند'، و... در نتیجه بسیاری از افراد از اظهارنظر خودداری می‌کنند و بسیاری از طرح‌ها با یک جمله باد هوا می‌شود."
توصیه های رهبر به مجلس نهم
آیت الله خامنه ای حدود دو هفته پیش نیز، در دیدار با نمایندگان مجلس نهم از آنان خواست که "به اسم استقلال مجلس"، "درباره هر مساله ای" به دولت اعتراض نکنند.
آیت الله خامنه ای با بیان توصیه هایی در مورد انجام وظایف نظارتی مجلس، نمایندگان را از "نظارت های ناشی از نیت‌های نادرست، نظارت‌های جانبدارانه و ضدجانبدارانه و نیز نظارت هایی که عمق یابی نمی‌کند" بر حذر داشت.
وی به نمایندگان توصیه کرد که در صحن علنی مجلس و کمیسیون‌ها "حضور مفید و فعال" داشته باشند و افزود: "حضور نامرتب و غیرمفید در جلسات و کمیسیون‌ها از جمله گرفتاری‌هایی است که مجلس نهم، [باید] سعی کند آن را واقعاً برطرف نماید."
رهبر ایران از "هیاهو و جنجال برخی نمایندگان هنگام حرف زدن دیگر نمایندگان یا مسئولان دولتی" هم انتقاد کرده و گفت: "مجلس جای گفتگوی حکیمانه و خردمندانه است و این مساله با هیاهو هنگام حرف زدن دیگران کاملاً منافات دارد و این عادت بسیار بد و حیرت انگیز باید در مجلس شورای اسلامی ریشه کن شود."
وی همچنین تاکید کرد که دستگاه قانون‌گذاری و تک تک نمایندگان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر