۱۳۸۹ اسفند ۹, دوشنبه

خاتمي: به جاي حصر آقايان موسوي و كروبي، بايد زندانيان را آزاد مي‌كردند

اگر همه‌ي مسئولان طراز اول، فاسد و منحرف‌اند، يعني حاصل انقلاب، فساد و انحراف بوده است؟
سيد محمد خاتمي با انتقاد از حصر خانگي موسوي و كروبي و تهمت‌زني به ايشان، هشدار داد كه چنين اقدام‌هايي اعتراضات را متوجه اصل نظام مي‌كند. وي همچنين ابراز اميدواري كرد كه در آستانه سال نو، نسبت به رفع حصر و محدوديت و آزادي زندانيان و ايجاد فضاي امن و آزاد اقدام شود.
خاتمي همچنين گفت: به جا بود كه زندانيان كه نوعاً انسان هاي امتحان داده و صادق و مؤمن اند آزاد شوند، نه اينكه اين روزها شاهد دستگيري هاي گسترده ي تازه و ايجاد محدوديت مجدد براي كساني باشيم كه اندكي از محدوديت آن ها كاسته شده بود و يا اميد به كاسته شدن آنها مي رفت.
به گزارش روابط عمومي دفتر سيد محمد خاتمي، وي در ديدار با جمعي از اساتيد دانشگاه و روحانيون به مناسبت فرارسيدن ايام ميلاد فرخنده پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم و ولادت امام جعفر صادق عليه السلام كه روز اخلاق و مهرورزي نام گرفته ضمن تبريك به حاضران اين عيد بزرگ را به عموم مسلمانان جهان و آزادگان عالم تبريك گفت.
رئيس جمهوري سابق ايران به اشاره به موج فراگير و خيزش درخور تحسين عليه بيداد و خودكامگي و فساد توسط مردم خاورميانه، اين منطقه را از نظر راهبردي، سياسي و اقتصادي در جهان امروز حياتي خواند.
وي خاورميانه را خاستگاه پيامبران بزرگ خدا و مركز تمدن هاي جهاني و سرشار از منابع طبيعي كه حيات و اقتصاد و تكنيك جهان به آن وابسته است دانسته و افزود: خاورميانه هميشه مورد طمع قدرت هاي سلطه گر و توسعه طلبي بوده كه راه كار را پشتيباني از حكومت هاي مستبد در منطقه دانسته اند كه چون جايگاهي در ميان مردم خود ندارند ناچار وابسته به آن قدرت ها مي شده و مي شوند. در حالي كه مردم رشيد اين منطقه و ملت هايي كه داراي سابقه درخشان تاريخي و مدني هستند بيش از هر جا شايستگي برخورداري از نظام ها و حكومت هاي برآمده از رأي و اراده مردم و تأمين كننده منافع آن ملت ها را دارند و متأسفانه از آن محروم بوده اند.
خاتمي ادامه داد: در بيش از يك صد سال اخير ملت هاي اين منطقه نسبت به حقوق و جايگاه خود آگاهي روزافزون يافتند و براي دفع و رفع استبداد و استعمار تلاش كردند و قيام هاي ارجمندي را ترتيب دادند. هر چند با كمال تأسف در بيشتر موارد اين قيام ها و نهضت ها يا در آغاز شكست خورد يا در ادامه منحرف شد و دوباره ديكتاتوري و وابستگي حاكم شد ولي مردم هيچ گاه از حركت باز نايستادند.
وي گفت: اگر امروز موج قيام و نهضت فراگير مي شود در ايران عزيز ۳۰ سال زودتر انقلاب رخ داد كه نشانه ظرفيت و شايستگي مردم است و خوشبختانه امروز و در عصري كه ارتباطات گسترده سبب شده است و هيچ چيز و هيچ امري از انظار عمومي مخفي نمي نماند شاهد خيزش عظيم در منطقه هستيم.
وجه مشترك قيام هاي منطقه، وجود حكومت هاي خود كامه است
رئيس بنياد گفت و گوي تمدن ها حركت هاي مردمي اخير را غليان خشمي فروخورده عليه خودكامگي و استبداد دانست كه تاب سوز ترين درد تاريخي است و در ادامه افزود: اين حركت ها در جهت آزادي و رفع تحقير ملت ها توسط مستبدان و استعمارگران و نشانه رشد انسان امروز كه جز به تأمين حاكميت بر سرنوشت خود تن نمي دهد.
وي خاطرنشان كرد: درست است كه وابستگي به بيگانه، هم پيماني با رژيم صهيونيستي، رواج ظلم و تبعيض و برباد رفتن منابع طبيعي اين كشورها همگي انگيزه هايي براي اين قيام ها و عواملي براي فهم درست اين حركت ها است ولي نبايد از يك علت بزرگ كه وجه مشترك اين قيام هاي متعدد است غافل ماند و آن اينكه در همه اين كشورها وجه غالب، وجود حكومت هاي خود كامه اي بوده است كه دست در دست بيگانه با زور و سرنيزه و سركوب و ايجاد فضاي رعب و مشت آهنين بر مردم حكومت كرده اند. به همين دليل مي بينيم كه قيام ها عليه نظامهاي مختلف ديكتاتوري است كه بعضاً هم پيمان اسرائيل و داراي وابستگي آشكار به قدرت هاي بزرگ هستند و بعض ديگر سياست اصلي خود را مخالفت با غرب بخصوص آمريكا قرار داده اند و همواره شعار هاي انقلابي و ضد صهيونيستي داشته اند.
سيد محمد خاتمي در ادامه ديگر عوامل دخيل در خيزش هاي مردمي خاورميانه را بر شمرد و تصريح كرد: در بعضي از اين كشورها چهره خشن فقر و تبعيض آشكارتر بوده و در پاره اي ديگر حتي در عرصه اقتصادي و رسيدگي به مردم وضع بهتري وجود داشته است ولي آنچه مشترك است خودكامگي حاكمان بريده از مردم و ناديده انگاشته شدن حق و حرمت ملت و تحميل خفقان و سلب آزادي هاي اساسي و مشروع بوده است. به هر حال آنچه پيش آمده است مطمئناً تا استقرار حكومت هاي مردمي و عقب نشيني كامل حكومت هاي مستبد و زورگو و حاميان آنها ادامه خواهد يافت و اين پديده اي است مبارك و واقعه مهمي كه جهان اسلام و خاورميانه با آن روبرو است. گرچه مردم در قيام خود در تونس، مصر، ليبي و نقاط ديگر هزينه سنگيني پرداخته و مي پردازند و قربانيان فراوان داده و مي دهند. بخصوص آنچه در ليبي رخ مي دهد شايد بزرگترين فاجعه و جنايت عليه بشريت باشد ولي به ياري خداوند نتيجه كار شيرين است و ملت شريف و آزاده ايران نيز همراه، همدل و پشتيبان اين ملت ها است.
ناديده انگاشتن حق و حرمت مردم به نام اسلام با هدف جايگزين كردن استبداد با لعاب تقدس
رئيس جمهوري سابق ايران سپس با اشاره به زواياي گوناگون انقلاب اسلامي ايران اين حركت بزرگ مردمي را فراگيرترين انقلابي دانست كه در دوران اخير رخ داده است و افزود: مردم بزرگوار ايران با دست هاي تهي در مسير خواست تاريخي خود براي آزادي، استقلال، عدالت و پيشرفت با رهبري ممتاز امام به پا خاستند و حكومت و نظام فاسدي را سرنگون كردند كه مورد پشتيباني قدرت هاي سلطه گر بود. اكثريت مردم ما مسلمانند و انگيزه هاي ديني در آنان قوي است و هموطنان غير مسلمان هم در شعارهاي انقلاب و خط مشي ترسيم شده از سوي امام و انقلابيان مسلمان و در جمهوري اسلامي تأمين خواست هاي تاريخي خود را كه از جمله برخورداري از حقوق انساني و حق تعيين سرنوشت و آزادي هاي اساسي و تأمين منافع ملي كه متعلق به همه ملت از هر آيين و گرايش است ديدند و جمهوري اسلامي با رأي و اراده مردم مستقر شد.
سيد محمد خاتمي سپس با اشاره به چهره هاي متفاوت ارائه شده از اسلام در اين رهگذر تصريح كرد: اين موضوع را از ياد نبريم كه در طول تاريخ دو گونه اسلام عرضه شده است و بخصوص در دوران جديد اين دو چهره از اسلام آشكارتر بوده است. افراط، خشونت، ظاهرپرستي، ناديده انگاشتن حق و حرمت مردم به نام اسلام و هدف آن جايگزين كردن استبداد با لعاب تقدس به جاي استبداد ناصالح و نامقدس بوده است كه نمونه آن را در گوشه و كنار جهان از جمله در همسايگي خود ديديم. امري كه اولاً افكار عمومي جهان امروز را عليه اسلام عزيز تحريك كرد و ثانياً بسياري از مسلمانان از اينكه چنين حكومت هايي روي كار بيايند نگران شدند. ثالثاً دشمنان آزادي و استقلال و منافع ملت هاي مسلمان نيز بهانه يافتند تا دشمني خود را عليه اسلام و ملت هاي مسلمان توجيه كنند. و اسلام ديگر، اسلام عدالت، اسلام اخلاق، اسلام آزادي و اسلام مردم سالاري بود كه در انقلاب ما چهره درخشان خود را نشان داد و طبيعي است كه جمهوري اسلامي مي توانست و مي تواند الگويي باشد براي همه آنان كه به اسلام پاي بندند و هم آزادي و مردم سالاري و پيشرفت را مي خواهند. به همين دليل است كه دلبستگان صادق به انقلاب و ايران و مردم اين قدر بر جمهوريت نظام اسلامي تأكيد مي كنند و بر اصول قانون اساسي بخصوص آنچه مربوط به حقوق ملت و مردم است پا مي فشارند.
آيا اگر فضا باز باشد و اعتراض در چارچوب قانون آزاد باشد، به جمهوري اسلامي خدمت نشده است؟
سيد محمد خاتمي با ابراز نگراني از اقدامات تخريبي صورت گرفته در ماه هاي اخير تصريح كرد: آيا باعث ناراحتي و نگراني نبايد باشد وقتي جريان يا جريان هايي مي كوشند دست آوردهاي بزرگ انقلاب را ناديده انگارند، بلكه آن را دگرگونه جلوه دهند؟ وقتي بنا باشد همه مسؤولان طراز اول كه مورد تأييد امام، مردم و رهبري بوده اند انسانهاي فاسد، منحرف و ضد انقلاب معرفي شوند آيا مردم جهان حق ندارند اين شبهه را پيدا كنند كه پس حاصل انقلاب، فساد و انحراف بوده است؟ و آيا اين بزرگ ترين جفا به انقلاب نيست؟ آيا اگر فضا باز باشد قانون اساسي مبناي عمل قرار گيرد و انتقاد و حتي اعتراض در چارچوب قانون آزاد باشد. نصيحت مسؤولان كشور و نقد و ارائه آزاد انديشه يك ارزش به حساب آيد، به جمهوري اسلامي خدمت نشده است؟
رئيس بنياد گفت و گوي تمدن ها با تأكيد بر لزوم حركت به سوي استقرار فضاي آرام و به دور از تنش در جامعه تصريح كرد: گفتيم و باز هم مي گوييم كه كشور به همه نيروهاي مخلص نيازمند است خواه منتقد باشند خواه نباشند. انتظار بوده و هست كه پس از قريب دو سال تنش بي جا كه با گفت و گو و تعامل و رعايت حقوق ملي و شهروندي قابل حل و پيشگيري بود و هنوز هم هست با تدبير و حكمت راه بر همدلي و پيشرفت همه جانبه كشور گشوده شود.
وجود ارتباط رهبران جنبش و نخبگان ديگر با مردم و جوانان، خود سبب جلوگيري از سوء استفاده خواهد شد
وي تصريح كرد: به جا بود كه زندانيان كه نوعاً انسان هاي امتحان داده و صادق و مؤمن اند آزاد شوند نه اينكه اين روزها شاهد دستگيري هاي گسترده تازه و ايجاد محدوديت مجدد براي كساني باشيم كه اندكي از محدوديت آن ها كاسته شده بود و يا اميد به كاسته شدن آنها مي رفت.
سيد محمد خاتمي در ادامه با اشاره به حصر خانگي مهندس موسوي و مهدي كروبي ضمن ابراز نگراني از ادامه اين روند تأكيد كرد: چرا بايد كساني چون جناب مهندس موسوي و جناب آقاي كروبي و همسرانشان كه سابقه درخشان در انقلاب و جمهوري اسلامي دارند و در دلبستگي شان به اصل انقلاب و نظام ترديدي نيست دچار حصر و محدوديت شوند و بي مهابا به انواع تهمت ها متهم شوند.
وي ادامه داد: با كمال تأسف چنين اقدام هايي سبب مي شود كه زمينه اي فراهم آيد تا كساني كه نه نظام را قبول دارند و نه خير ايران و ايراني را مي خواهند ميدان داري و احياناً از احساسات پاك مردم بخصوص جوانان سوء استفاده كنند.
اميدوارم در آستانه سال نو رفع حصر و محدوديت ها صورت بگيرد و زندانيان آزاد شوند
او همچنين پرسيد؟ آيا وجود ارتباط اين عزيزان و نخبگان ديگر با مردم و جوانان، خود سبب مهار شدن غليان ها و جلوگيري از سوء استفاده كساني نخواهد شد كه مي خواهند اعتراض ها را متوجه اصل نظام كنند؛ در حالي كه واقعاً چنين نيست؟ بگذرم از ناسزاها و تهمت هاي يك طرفه كه هر روز متوجه اين برادران و ديگر شخصيت هاي مورد علاقه مردم مي شود و فضا را آلوده مي كند.
خاتمي در پايان گفت: اميدوارم در آستانه سال نو با حركت به سوي رفع حصر و محدوديت و آزادي زندانيان و ايجاد فضاي امن و آزاد و ايجاد فضاي شايسته اين مردم كه در آن رأي و اراده ملت تعيين كننده باشد، همگان حق انقلاب و جمهوري اسلامي را ادا كنيم. ان شاء الله.
در آغاز اين ديدار حاضران ضمن اداي احترام به قيام هاي در خور تحسين مردم مصر و تونس و ليبي و ساير كشورهاي مسلمان از حصر و محدوديت بزرگواراني كه مورد اعتماد و علاقه بيشتر مردم و صاحب خدمات درخشان در انقلاب و كشور بوده اند اظهار تأسف كرده و بر لزوم همدلي و شكيبايي و استقرار همه جانبه قانون اساسي و دفاع از آزادي و آرمانهاي انقلاب و امام تأكيد كردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر