۱۳۸۹ اسفند ۹, دوشنبه

احمدي نژاد : جزو معدود كشورهايي هستيم كه كسي در آن به نان شب خود محتاج نيست

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رييس‌جمهور در مراسم افتتاح و بهره‌برداري همزمان 37 واحد سيلو در 37 نقطه‌ي كشور با ظرفيت 3/1 ميليون تن در سراسر كشور، با تبريك به ثمر رسيدن اين خدمات، گفت: سيلوسازي از گذشته و سال‌هاي دور براي ما مهم بوده است.

وي ادامه داد: خوشحاليم كه امروز ظرفيت سيلوها در كشور با حضور بخش مردمي و پشتيباني دولت به جايي رسيده كه تقريبا ديگر آن‌چنان به سيلو نيازي نداريم و فكر مي‌كنم ظرفيت 8 ميليون و 900 هزار تن سيلو براي جو، گندم و ذرت ما كافي باشد و اگر اكتفا نكرد، مي‌توان به سرعت سيلوهاي مورد نياز را ساخت.

احمدي‌نژاد با اشاره به اهميت گندم و اين‌كه گندم در كشور ما به عنوان يك كالاي استراتژيك محسوب مي‌شود، گفت: قبل از هدفمند كردن يارانه‌ها مجموعه مصرف گندم ما در كشور به 5/11 ميليون تن مي‌رسيد و اكنون اين ظرفيت مصرف به حداكثر 9 ميليون تن رسيده است و من اعتقاد دارم كه جا براي كاهش هم‌چنان هست.

رييس‌جمهور ادامه داد: اگر روش‌هاي پخت و مصرف به طور كامل اصلاح شود، ميزان مصرف پايين‌تر نيز مي‌آيد.

وي گفت: در واقع حدود 24 الي 25 درصد مصرف گندم در كشور پايين آمده و در بخش خبازي، اين ميزان به 28 درصد رسيده است.

احمدي‌نژاد بار ديگر با تشكر از كساني كه در ساخت اين سيلوها تلاش كرده‌اند، گفت: آقاي وزير بازرگاني ابراز اميدواري كردند و گفتند كه ما مي‌توانيم به يك مركز منطقه‌اي براي تبادل غلات تبديل شويم و من نيز معتقدم كه اين امر شدني است.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه ما روابط تجاري خوب، گسترده و پايداري با كشورهاي همسايه‌مان داريم و آن را نيز افزايش مي‌دهيم، گفت: يكي از كم‌هزينه‌ترين و آسان‌ترين راه‌هاي تجارت، تجارت با همسايگان است؛ چرا كه ما با آنها ارتباط خاكي و آبي داريم.

وي با بيان اين‌كه به توليدكنندگان غلات توصيه‌اي دارم، اظهار كرد: اكنون قانون هدفمند كردن يارانه‌ها اجرا شده است و دولت نيز حمايت‌هاي لازم را انجام مي‌دهد و ما بايد تلاش كنيم كه كميت و كيفيت كار افزايش پيدا كند. ما مي‌توانيم به صادركنندگان گندم، جو و ذرت تبديل شويم.

احمدي‌نژاد با اشاره به برنامه‌هاي دولت براي حمايت بيشتر از بخش كشاورزي گفت: در برنامه‌ي پنج ساله براي حمايت از بخش كشاورزي برنامه‌هاي خوبي در نظر گرفته شده و در سال آينده 9 هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري دولتي در بخش كشاورزي صورت خواهد گرفت و يك سوم مبلغ صندوق توسعه‌ي ملي نيز براي حمايت از بخش كشاورزي است.

رييس‌جمهور همچنين تصريح كرد: ما مي‌توانيم به توليدكننده و صادركننده‌ي محصولات كشاورزي تبديل شويم و مسير ترانزيت نيز باشيم.

وي با بيان اين‌كه ظرفيت كشاورزي در كشور ما بسيار بالاتر از اكنون است، گفت: باور دارم كه كشاورزي ايران ظرفيت توليد تا سه برابر اكنون را با همين زمين و آب دارا مي‌باشد و اين هم مي‌تواند ثروت ايجاد كند، هم توليد و اشتغال.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه اميدوارم در پايان برنامه‌ي پنجم ما بتوانيم تمام كشت، داشت، برداشت و شيوه‌ي آبياري در كشور را تحت يك مديريت عالمانه و روش‌هاي جديد درآوريم و حداكثر استفاده را بكنيم، گفت: كاري كه ظرف اين دو ماه و چند روز انجام شد، ديدگاه‌هاي قبلي را تاييد مي‌كند كه هنوز مصرف در كشور ما سر و سامان درستي ندارد و اتلاف منابع فراوان است.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه قبل از هدفمند كردن يارانه‌ها مصرف بنزين در كشور روزانه 63 الي 64 ميليون ليتر بود، گفت: توليد بنزين نيز 46 ميليون ليتر در روز بود كه اكنون به ميزان 52 رسيده و تا پايان سال 58 ميليون ليتر در روز مي‌رسد و تا سال آينده تلاش داريم به 70 ميليون ليتر در روز برسانيم.

وي گفت: در سال 85 مصرف بنزين متوسط به صورت روزانه 75 ميليون ليتر بود با متوسط رشد 5/11 درصد كه اگر اين منحني ادامه پيدا مي‌كرد به 120 ميليون ليتر در روز نيز مي‌رسيد. وقتي سهميه‌بندي صورت گرفت اين مصرف روزانه به 65 ميليون ليتر رسيد و اكنون زير 50 ميليون ليتر است. در واقع زير ميزان توليد قبلي ماست.

احمدي‌نژاد گفت: اكنون ما صادركننده‌ي بنزين هستيم و ذخاير زيادي بنزين نيز داريم.

رييس‌جمهور در ادامه با اشاره به برخي از صحبت‌ها در مورد قانون هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: برخي مي‌گفتند كه وقتي اين قانون اجرا شود قيمت‌ها رشد پيدا مي‌كند. مصرف دهك‌هاي پايين، پايين مي‌آيد و ما شاهد تورم خواهيم بود، ولي ديديم كه با اجراي اين قانون، مصرف در سطح ملي پايين آمد و مصرف طبقات كم‌مصرف نيز بالا رفت و هم ثروت ملي را حفظ كرديم و از طرف ديگر قدرت خريد جامعه را توانستيم افزايش بدهيم.

وي با ابراز اميدواري مبني بر اين‌كه قيمت نفت به قيمت واقعي‌اش برسد و در قيمت واقعي تثبيت شود، گفت: ما بايد مصرف انرژي و نان در كشور را مديريت كنيم و از طرف ديگر با اين مديريت مي‌توانيم خوب زندگي كنيم و از اسراف نيز جلوگيري كنيم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه كشور در آستانه‌ي جهش‌هاي بزرگي قرار دارد و ما در ابتداي جهش‌هاي بزرگ هستيم، در بخش ديگري از سخنان خود ادامه داد: من از همه‌ي زحمت‌كشان در احداث سيلو از جمله بخش خصوصي، بانك‌هايي كه پشتيباني كردند، وزارت بازرگاني تشكر مي‌كنم و اميدواريم كه از اين خدمات مردم به نحو احسن بتوانند استفاده كنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر