۱۳۹۰ بهمن ۱۱, سه‌شنبه

نامه دولتمردان و شخصيتهای برجسته ايالات متحده: مسئوليت تأمين سلامت ساکنان اشرف برعهده آمريکا است

خانم وزير خارجه عزيز،
در چند ماه گذشته، ما مسائل مربوط به مجاهدين خلق ايران را که مخالف رژيم ايران هستند، در کنفرانسهای عمومی مطرح کرده ايم. ما معتقديم که سلامت ۳۴۰۰تن ساکنان اشرف در شمال عراق به دلايلی که به اختصار به آنها اشاره می کنيم، حداقل يک مسئوليت اخلاقی برای ايالات متحده است و ضروريست که هم سفير ايالات متحده در عراق به طور مستقيم مداخله کند و هم نظارت پايدار ايالات متحده وجود داشته باشد، تا وضعيت اشرف به خونريزی منجر نشود.
ساکنان اشرف تمامی سلاحهای خود را در سال ۲۰۰۳ در ازای تأمين حفاظت تحويل دادند و از ژنرالهای ايالات متحده به صورت مکتوب تضمين دريافت کرده اند که با آنان به عنوان افراد حفاظت شده بر اساس کنوانسيون چهارم ژنو رفتار خواهد شد. وضعيت همه آنها توسط اف.بی.آی بررسی شده و در نهايت اف.بی.آی تأييد کرده است که هيچ کدام از آنها تهديد نيستند.
با اين حال، ساکنان اشرف زير فشار گسترش يابنده دولت مالکی در عراق قرار گرفته اند و ۲بار به آنها توسط نيروهای عراقی با استفاده از سلاح و خودروهايی که ايالات متحده به آنان داده است، مورد حمله قرار گرفته اند که طی آنها دست کم۴۷تن کشته و بسياری زخمی شده اند.
علاوه بر عنوان کردن عمومی مسأله، ما در صحبت خصوصی با سفير ديويد فيريد از وزارت خارجه و با نمايندگان ساکنان اشرف برای پيشبرد يک راه حل صلح آميز به منظور استقرار ساکنان در کشورهای ثالث تلاش کرده ايم.
ما در متقاعد کردن آنان به قبول جابجا شدن از کمپی که در آن برای ساليان زندگی کرده اند به يک کمپ تخليه شده نيروهای آمريکايی به نام کمپ ليبرتی کمک کرده ايم. به رغم اين که که آن کمپ توسط نيروهای عراقی بعد از خروج نيرهای آمريکايی غارت و غيرقابل استفاده شده است...
اما با وجود موافقت آنها با قبول حرف دولتی که قبلاً آنها را کشتار کرده، دولت عراق که مکرراً به خواستهای رژيم ايران عمل کرده است، آنها را تحت فشار شديد قرار داده و حاضر نشده کمپ ليبرتی را قابل زندگی کند و به محورهای يادداشت تفاهمی که با ملل متحد امضا کرده است، عمل کند. دولت عراق بيانيه های خصمانه در تهديد ساکنان اشرف عنوان کرده و هفته گذشته، نوری مالکی نخست وزير عراق، گفت که کشورش ديگر پناهگاهی برای سازمان مجاهدين که وی آن را يک «سازمان تروريستی» خطاب کرد، نخواهد بود و گفت که وی آنها را ظرف ۴ماه به خارج از عراق منتقل خواهد کرد و گفت که دولت او ۱۲۰ حکم دستگيری برای اعضای مجاهدين صادر کرده است.
واضح است که کلمات و اعمال دولت عراق به طور روزافزونی خصمانه تر شده و سفير فيريد هرقدرهم که سخت کوش و با حسن نيت باشد، توان درگير شدن با دولت عراق يا نمايندگان کميساريا را ندارد. اما سفير جيمز جفری، که در صحنه است هم توان برآورد وضعيت و توان درگير شدن با عراقيان و کميساريا را دارد. اين مايه نگرانی است که افراد کميساريا تحت فشار قراربگيرند تا کمپ ليبرتی را به عنوان محلی قابل قبول و منطبق استانداردها تأييد کنند، در حالی که عکسها نشان می دهند منطقه و تاسيساتی که ساکنان اشرف قرار است به آنجا فرستاده شوند قابليت استقرار، تغذيه، حفاظت و نگهداری بهداشتی آنها را ندارد. ما می خواهيم از وضعيتی که در آن تضمينهای کشورما کشنده و خطرناک باشند و مسئوليت از دست رفتن جان انسانها برعهده کشورمان باشد، جلوگيری کنيم.
ما معتقديم که ۳اقدام فوری برای جلوگيری از چنين وضعيت دردناکی ضروری هستند.
در قدم اول لازم است سفير جيمز جفری به طور مستقيم درگير گفتگوهای دولت عراق، نمايندگان ساکنان اشرف و نمايندگان کميساريا باشد. ما حاضريم به هر صورتی که لازم باشد در اين زمينه کمک کنيم.
قدم دوم کار وزارت خارجه است که يک برآورد قوی از حفاظت ساکنان اشرف که نسبت به آن قول آن داده شده است ولی تأمين نشده است، به عمل بياورد. اگر اين برآورد به اين نتيجه برسد که آنان نمی توانند در عراق مورد حفاظت قرار گيرند، به اين ترتيب، همان طور که در بالا اشاره شده، لازم است که فوراً به کشور ديگری منتقل شوند.
سومين قدم اين است که وزارت خارجه به حکمی که ۱۸ماه قبل توسط دادگاه استيناف ايالات متحده صادر شده و خواسته بود که وزارت خارجه ليست گذاری مجاهدين را مورد بازبينی قرار دهد، عمل کند. آن حکم به اين دليل صادر شده که مدارک ارائه شده به دادگاه قابل استفاده برای نگه داشتن اين ليست گذاری نبود.
از سوی ديگر کميساريای عالی پناهندگان گفته است که ليست گذاری مجاهدين در آمريکا مانعی در مقابل استقرار ساکنان اشرف در کشورهای ديگر است.
همچنين دولتهای عراق و ايران به طور مکرر به اين ليست گذاری برای توجيه رفتار خصمانه و تهاجمات خود استفاده کرده اند.
در اين موضوع، گذشت زمان با ما دوستانه رفتار نمی کند. امضاکنندگان اين نامه آماده هر شکلی از کمک هستند، ولی ما از دولت خودمان می خواهيم که اقدام کند و به طور فعال و در يک سطح قابل قبولی با اين موضوع درگير شود تا از يک نتيجه بد و شرم آور جلوگيری به عمل آيد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر