۱۳۹۰ بهمن ۱۱, سه‌شنبه

در پی اظهارات ناطق نوری، هیئت عربستان به اعتراض جلسه را ترک کرد

جـــرس: پس از سخنان علی اکبر ناطق نوری در هفتمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی، هیئت پارلمانی عربستان به عنوان اعتراض جلسه را ترک کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، پس از سخنرانی علی اكبر ناطق نوری در هفتمین كنفرانس بین المجالس اسلامی درباره حكومت استبدادی در عربستان سعودی، هیات پارلمانی عربستان این نشست را ترك كردند و جلسه برای دقایقی نظم خود را از دست داد. اما پس از دقایقی این كنفرانس كار خود را از سر گرفت.
علی اکبرناطق نوری که به عنوان بنیانگذار اتحادیه بین المجالس اسلامی و میهمان ویژه مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاس مجمع عمومی همراه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به اندونزی رفته بود، در سخنرانی افتتاحیه این اجلاس بر ضرورت تجربه گرفتن کشورهای عربی از گذشته خود تأکید کرد.
رئیس دفتر بازرسی رهبر جمهوری اسلامی، مداخله خارجی و تسلط جمود فکری بر جهان اسلام را دو خطر بزرگ برای بیداری اسلامی خواند و گفت: چه شد که مدینه النبی که قرار بود مظهر عدالت، پایگاه عدل و برابری باشد در کمتر از یک دوره صد ساله تبدیل به محل استقرار ظلم و نابرابری شد.

ناطق نوری افزود: مدینه‌ای که قرار بود در آن بین عرب و عجم، سفید و سیاه غنی و فقیر فرقی نباشد، تبدیل به پایگاه حاکمان مستبد و خودکامه شد و باب شهر علم نبی بسته و نقل حدیث ممنوع شد. حکومت‌های موروثی متداول شد و به ناحق کسانی به نام دین بر مردم حکومت کردند.

علی اکبر ناطق نوری گفت: جهان اسلام پس از بنیانگذاری دوران پرافتخار اولیه، مدت‌ها دچار رخوت شد و حتی دوران واپسگرایی را طی کرد.

رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی، افزود: سال‌ها بود که به جز حرکت‌های اصلاحی پراکنده شاهد حرکت عمومی مسلمانان نبودیم. گستردگی درخواست تغییرات در جهان اسلام بی‌نظیر است که از بزرگ‌ترین جنبه‌های آن وجهه ضداستبدادی و آگاهی از حقوق ملت‌ها است.

رییس دفتر بازرسی رهبری ادامه داد: امروزه مسلمانان دریافته‌اند که حق تعیین سرنوشت و تعیین حاکمیت متعلق به ملت هاست.

وی با یادآوری پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، گفت: من به عنوان فردی که در یکی از مهم‌ترین انقلاب‌های قرن اخیر حضور جدی داشته و برای مدت‌ها رییس مجلس بوده است، مطالبی را به عنوان یادآوری در این برهه تاریخ ساز بیان می‌کنم. گذشته چراغ آینده است. ملتی که از تاریخ خود درس نگیرد با خطرات مکرر مواجه می‌شود.

ناطق نوری با بیان اینکه ما مسلمانان روزی پیشتاز حرکت تمدن بشری بوده‌ایم، اظهار داشت: اگر از نقاط قوت و لغزش‌های تاریخی خود درس نگیریم، در مرحله فعلی باقی خواهیم ماند.

وی با یادآوری بیداری اسلامی شکل گرفته در جهان اسلام، گفت: حال که ملت‌های مسلمان به حرکت درآمده‌اند باید به این سوال پاسخ داده شود که مسلمانان چرا دچار حرکت واپس گرایی شده و از خلاقیت‌های فکری بازایستاده و حرکات قشری و متحجرانه در میان آنان رشد پیدا کرده‌اند؟

ناطق نوری تصریح کرد: خیزش ملت‌های مسلمان در کوتاه مدت مخاطراتی را به همراه دارد، به طوری که قدرت‌های خارجی فریبکارانه تلاش می‌کنند برای حفظ منافع خود و تسلط بر منابع ملت‌های مسلمان در مقام دفاع از حقوق این ملت‌ها برآیند. دخالت نمایندگان پارلمان‌ها می‌تواند مانع از این اتفاق شود به طوری که ما در مقایسه تجربه تحولات انقلابی دو کشور تونس و لیبی شاهد این موضوع بودیم.

وی ادامه داد: انقلابیون تونس به راحتی توانستند تحولات را پشت سرگذاشته و اولین انتخابات پارلمانی را برگزار کنند اما لیبی همچنان در آتش ناآرامی‌ها می‌سوزد.

وی گفت: دو خطر جدی حرکت ملت‌های مسلمان را تهدید می‌کند، نخست مداخله خارجی و تلاش آن‌ها برای سوار شدن بر موج‌های بپا خواسته مردم و خطر دیگر تسلط قشری‌گری و جمود فکری افرادی است که می‌خواهند به نام دین بر مردم حکومت کنند که متاسفانه هم اکنون جهان اسلام از آن‌ها در رنج است.

گفتنی است، پس از این سخنان ناطق نوری، هیئت پارلمانی عربستان سعودی نشست را ترک کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر