مسعود مير كاظمي، وزير نفت جمهوري اسلامي ايران، روز يكشنبه در پنجمين كنگره ملي انرژي و اقتصاد در تهران با بيان اين نكته كه براي اداره كشور به نفت ۶۵ دلاري نياز داريم اظهار داشت سال هاي گذشته فروش نفت با بشكه اي ۱۰ تا ۲۰ دلار براي اداره كشور كافي بود اما امروز مجبوريم براي اداره كشور نفت خام را به قيمت ۶۵ دلار به فروش برسانيم. اين مقام از توسعه ميادين مشترك نفت و گاز به عنوان خط قرمز صنعت نفت ياد كرد و از سه برابر شدن حجم سرمايه گذاري در اين صنعت در برنامه پنجم توسعه خبر داد.
شمس الدين حسيني، وزير اقتصاد، كه براي شركت در سي و يكمين نشست شوراي وزيران صندوق اوپك به كاراكاس رفته است خواستار استفاده از صندوق اوپك براي پروژه هاي سرمايه گذاري كشورهاي عضو شد.
هم زمان غلام رضا منوچهري، مدير عامل شركت پتروپارس، از نياز ۴ ميليارد و ۸۰۰ ميليون دلاري، تنها براي توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبي خبر داد.
اين در حالي است كه فريدون همتي، معاون حقوقي امور مجلس و تفريغ بودجه ديوان محاسبات كشور، فقدان اساسنامه را موجب انحراف گسترده در حوزه نفت مي داند. اين مقام تاكيد مي كند كه رابطه ها در اين حوزه شفاف نيست و انحرافات در حوزه نفت در همه دولت ها وجود داشته است.
هم زمان عبدالرضا رحماني فضلي، رئيس ديوان محاسبات كشور، در جمع مديران دستگاه هاي اجرايي در خرم آباد گفت: ايران نه تنها در بخش صنعت بلكه در حوزه كشاورزي نيز قابليت رقابت با محصولات جهاني را ندارد. اين مقام با اشاره به برخي استدلال ها كه فن آوري كشورهاي ديگر جلوتر از ايران است مي پرسد آيا توليد سيب، سيب زميني، پياز و... هم نيازمند فن آوري پيشرفته است؟
رحماني فضلي با تاكيد بر اين كه در طول تاريخ اين محصولات را توليد مي كرده ايم افزود: با اين وجود در مقايسه با محصولاتي كه در دنيا علاوه بر اين كه يارانه ندارند تعرفه هم مي پردازند، ياراي رقابت را نداريم .
اقتصاد نفتي ايران با كاهش فروش نفت و طبيعتا افت درآمدهاي نفتي روبروست كه از ديد آگاهان معضل بي كاري را تشديد خواهد كرد .
در همين حال با وجود آن كه وزارت نفت مكلف است ۶۶ شركت زير مجموعه خود را واگذار كند تا كنون پس از گذشت سه ماه از سال جديد، هيچ گونه تلاشي از سوي نفتي ها مشاهده نشده است.
غلام رضا حيدري كرد زنگنه، رئيس سازمان خصوصي سازي، در گفت و گو با روزنامه جام جم در روز يكشنبه رسما اعلام كرد برخي دستگاها و وزارت خانه ها براي جلوگيري از خصوصي شدن شركت هاي تحت مالكيت خود به بهانه تراشي متوسل مي شوند .
محمد نهاونديان، رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران، در دومين همايش توسعه فضاي رقابتي كشور گفت: ريشه را بايد در اقتصادي جستجو كرد كه در چند سال اخير انحصارزا و رقابت زا بوده است. رئيس اتاق بازرگاني ايران هم چنين خواهان آن شد كه حاكميت بايد هزينه تحريم ها را به توليد كنندگان بپردازد.
در اين حال روزنامه ايران در شماره روز يكشنبه خود از افزايش ورود سرمايه گذارن خارجي به بورس خبر مي دهد و بار ديگر تحريم هاي افتصادي را بي اثر مي داند .
اين در حالي است كه هم زمان روزنامه دنياي اقتصاد بازار بورس را بازاري متعادل و بي انگيزه ارزيابي كرد. شاخص بورس تهران روز يكشنبه براي دومين روز پي در پي با افت بهاي سهام به كار خود خاتمه داد.
هر چند ركورد تعداد معاملات قراردادهاي آتي سكه طلا در بورس كالا با انعقاد ۴۰۹۲ قرار شكسته شد.
هر قطعه سكه تمام بهار آزادي ۳۱۵ هزار تومان معامله شد و دلار آمريكا نيز ۱۰۴۵ تومان به فروش رسيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر