۱۳۸۹ تیر ۲, چهارشنبه

امارات متحده عربي ۴۰ شركت را به دليل نقض تحريم‌هاى ايران تعطيل كرد

امارات متحده عربى در راستاى اجراى تحريم‌هاى سازمان ملل عليه جمهورى اسلامى از فعاليت ۴۰ شركت بين‌المللى و محلى در اين كشور به دليل «نقض تحريم‌هاى سازمان ملل و ارسال مواد و تجهيزات داراى كاربرد دوگانه» به ايران جلوگيرى كرده است.

به گزارش خبرگزارى فرانسه، روزنامه «گلف‌نيوز» در شماره روز دوشنبه خود به نقل از يك مقام عالى رتبه اماراتى اعلام كرد، امارات متحده عربى ۴۰ شركت بين‌المللى و محلى را در ارتباط با تحريم‌هاى سازمان ملل عليه ايران تعطيل كرده است.


بر اساس اين گزارش، اين شركت‌ها اقدام به خريد و فروش «مواد خطرناك و داراى كاربرد دوگانه» مى‌كردند كه ارسال آنها به ايران به موجب قطعنامه‌هاى شوراى امنيت سازمان ملل متحد و پيمان منع گسترش جنگ‌افزارهاى هسته‌اى ممنوع است.

مقام عالى‌رتبه اماراتى، كه نام وى در اين گزارش ذكر نشده، گفته است: «هر گونه فعاليت‌ شركت‌هايى كه با سپاه پاسداران و ساير نهادها و افراد تحت تحريم سازمان ملل در ارتباط باشند، بلافاصله در امارات متحده عربى متوقف خواهد شد.»

وى همچنين تاكيد كرده است، امارات متحده عربى به مسئوليت‌ها و وظايف خود در چارچوب پيمان منع گسترش جنگ‌افزارهاى هسته‌اى واقف است و به آن عمل مى‌كند.

شوراى امنيت سازمان ملل متحد، به تازگى دور تازه‌اى از تحريم‌ها عليه جمهورى اسلامى ايران را تصويب كرده است كه در چارچوب آن يك دانشمند هسته‌اى، ۲۲ شركت مرتبط با برنامه‌هاى اتمى و موشكى ايران و نيز ۱۵ مؤسسه متعلق به سپاه پاسداران و سه نهاد زير مجموعه خطوط كشتيرانى ايران تحريم شده‌اند.

قطعنامه تازه شوراى امنيت همچنين فروش برخى از جنگ‌افزارهاى سنگين به جمهورى اسلامى را منع كرده و محدوديت‌هاى تازه‌اى نيز براى سرمايه‌گذارى خارجى در ايران در نظر گرفته است.

جمهورى اسلامى ايران از سال‌ها پيش روابط تجارى گسترده‌اى با امارات متحده عربى دارد، به طورى كه حجم مبادلات تجارى دو كشور به حدود ده ميليارد دلار در سال مى‌رسد كه بيشتر آن به صادرات مجدد كالا از دوبى به ايران مربوط مى‌شود.

هفته گذشته يك ديپلمات غربى اعلام كرده بود، مقام‌هاى اماراتى از سوى ايالات متحده آمريكا تحت فشار قرار دارند، تا مانع صدور كالاهاى داراى كاربرد دوگانه به جمهورى اسلامى ايران شوند.

تحريم‌هاى تازه شوراى امنيت عليه ايران پس از آن تصويب شد كه تهران با سرباز زدن از پذيرش پيشنهاد آژانس بين‌المللى انرژى هسته‌اى در زمينه مبادله اورانيوم غنى‌شده خود با سوخت هسته‌اى رآكتور تحقيقاتى تهران، به گسترش غنى‌سازى روى آورده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر