او با اشاره به گفتههای مقامات غربی پس از مذاکرات استانبول به آنان هشدار داد: "دچار اشتباه محاسباتی درباره ایران نشوند".
آقای جلیلی پیشتر در دیدار با میشل ورکار، نخستوزیر سابق فرانسه نیز هشداری مشابه داده و از اظهارات دیپلماتهای اروپایی پس از مذاکرات استانبول گلایه کرده بود.
یک ماه پیش ایران و گروه ۵+۱ (متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان) در مورد برنامه هسته ای ایران در استانبول به مذاکره نشسته بودند.
محافل دیپلماتیک جهتگیری ایران در این مذاکرات را "رضایتبخش" توصیف کردند. آنان تغییر مشی ایران در مذاکرات استانبول را ناشی از فشارهای بینالمللی، از جمله تحریمهای نفتی و بانکی میدانند.
اما آقای جلیلی تاثیر فشارها را رد کرد و گفت طرفهای مقابل ایران "میگویند زمان برای گفتگو رو به پایان است، اما من میگویم امروز زمان برای راهبرد فشار [علیه ایران] رو به پایان است".
او پیشرفت، انسجام ملی و همبستگی را تنها نتیجه اعمال فشار بر ایران دانست و گفت: "این فشارها پیوند مردم و نظام را عمیق و ناگسستنی کرده است".
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در توضیح بی اثر بودن فشارهای بینالمللی بر فعالیتهای هستهای کشورش گفت ایران در مذاکرات ژنو ۲ ، که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، برای خرید اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد اعلام آمادگی کرده بود؛ پیشنهادی که به نتیجه عملی نینجامید.
به گفته او پس از آن ایران به طرف مقابل اعلام آمادگی کرد که خود اقدام به تولید اورانیوم ۲۰درصد خواهد کرد. امری که به گفته آقای جلیلی توسط دیپلماتهای غربی دشوار ارزیابی شد.
او امروز گفت: "لبخندی را که برخی از اعضا در موقع شنیدن این حرف بر صورتشان نقش بست فراموش نمیکنم، به این معنا که کار سختی است و ما [ایران] نمیتوانیم از عهده آن برآییم".
در همین حال دیپلماتهای غربی روز گذشته به خبرگزاری رویترز گفته بودند که ایران در ماههای اخیر مشغول غنیسازی اورانیوم با غلظت ۲۰درصد بوده است.
غنیسازی اورانیوم از موارد مناقشهبرانگیز در پرونده هستهای ایران است. ایران ادامه آن را حق خود میداند، در حالی که قدرتهای غربی خواهان تعلیق آن هستند.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالاتمتحده آمریکا روز گذشته و در آستانه مذاکرات بغداد در مصاحبه با روزنامه "یواسای تودی" گفت گروه ۵+۱ از ایران انتظار اقدامات مشخصی را دارد که به گفته او باید برای رفع نگرانیهای جامعه بینالمللی انجام شوند.
خانم کلینتون گفت: "گروه ۵+۱ با موضعی واحد در مذاکرات بغداد شرکت خواهد کرد".
ایران و گروه ۵+۱ پس از مذاکرات ماه گذشته استانبول به توافق رسیدند که گفتگوها را در بغداد پی بگیرند. دور جدید مذاکرات ایران و شش قدرت جهان از روز ۳ خرداد در بغداد آغاز میشود.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، امروز درباره این مذاکرات گفت: "ارزیابی ما از نشست عراق مثبت است".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر