۱۳۹۱ اردیبهشت ۳۰, شنبه

علمای قم به مردم بگویند کالای خارجی نخرند

ستاد تدابیر اقتصادی شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرد که به دلیل تحریم های بین المللی این کشور از راههای دیگری برای مبادلات ارزی استفاده می کند و از علما خواسته که به مردم بگویند کالای خارجی نخرند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای محراب دبیر ستاد ویژه تدابیر اقتصادی شورای عالی امنیت ملی ایران با انتقاد از مراجع قم گفت که چرا "وارد میدان نمی شوند" و به مردم نمی گویند که "کالای خارجی خریداری نکنند؟"
آقای محراب گفت"با الگوهای کنونی نمی توان با استکبار برخورد کرد بلکه باید یک نگاه اقتصاد مقاومتی در پیش گرفت که مبتنی بر الگوهای بومی و اسلامی باشد."
دبیر ستاد تدابیر اقتصادی شورای عالی امنیت ملی در همایش اقتصاد مقاومتی در تهران گفت ایران می تواند برای مبادلات ارزی از روش های جایگزین فارکس (بازار بین المللی تبادل ارز) و سوئیفت (انجمن ارتباط مالی بین بانکی بین‌المللی) استفاده کند.
آقای محراب دبیر ستاد تدابیر اقتصادی شورای عالی امنیت ملی همچنین گفت که "تحریم ها برای ایران مطلب جدیدی نیست و از صدر اسلام تا کنون با آن آشنا هستیم."
به گفته آقای محراب "در مبادلات ارزی و پولی گلوگاههایی مانند فارکس و سوئیفت وجود داشت اما روش های دیگری نیز وجود دارد که از سلطه آنها در امان باشیم."
وی گفت همانگونه که چین با ۱۸ کشور دیگر معاملات بر اساس یوان انجام می دهد ایران نیز می تواند با کشورهای دیگر با ارز خاص خودشان مبادله کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای محراب به عنوان مثال به موضوع تحریم در زمینه بیمه کردن کشتی های نفتکش اشاره کرد و گفت به یک تا چهار میلیارد دلار هزینه برای بیمه کردن نفتکش ها نیاز هست که شرکت های بزرگ بیمه بین المللی از این کار سر باز می زدند اما "با تدبیر شرکت های داخلی بیمه چنین امکانی فراهم شده است و کشتی های نفتکش با خیال راحت حرکت می کنند."
تحریم نظام بانکی ایران توسط آمریکا و کشورهای اروپایی، سبب شده است که این کشور بخشی از خرید‍‌های خود را به صورت پایاپای انجام دهد.
این در حالیست که گزارشها نشان می دهد که به دلیل تنگ تر شدن حلقه تحریم ها، ایران برای انتقال پول نفت خود با دیگر مشتریان نفتی نیز با مشکلی مشابه مواجه شده است و برخی کشورها نظیر چین و پاکستان در عوض پول نفت، کالا به ایران می فروشند.
به عنوان مثال هند که از جمله مشتریان اصلی نفت خام ایران است، در پی تشدید تحریم اقتصادی و مالی ایران، در پائیز دو سال پیش، اعلام کرد که قادر به ارائه تسهیلات برای تسویه حساب های ارزی با جمهوری اسلامی نیست و از آن زمان، پرداخت های نفتی هند به ایران با دشواری روبرو بوده است.
از جمله راه هایی که برای غلبه بر مشکل دریافت های ارزی ایران پیشنهاد شده است، مبادله کالا و معاملات تهاتری است، اما کارشناسان اقتصادی این روش را باعث محدود شدن حق انتخاب خریداران و زیان مصرف کننده ایرانی می دانند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر