۱۳۹۱ خرداد ۶, شنبه

کاهش کمک آمریکا به پاکستان در پی حبس پزشک فاش‌کننده هویت بن‌لادن

اقدام پاکستان در صدور حکم زندان برای یک پزشک پاکستانی به جرم کمک به آمریکا در شناسایی مخفیگاه بن لادن باعث کاهش کمک اقتصادی ایالات متحده به پاکستان شده است.
کمیته تخصیص سنای آمریکا تصمیم گرفته است تا به تلافی محکومیت شکیل افریدی، پزشک پاکستانی، به جرم ارتباط با سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا - سیا - کمک مالی ایالات متحده به پاکستان را به میزان سی و سه میلیون دلار کاهش دهد.
دکتر افریدی به جرم "خیانت به کشور، به سی و سه سال حبس محکوم شده و کمیته تخصیص گفته است که به ازای هر یک سال محکومیت دکتر افریدی، یک میلیون دلار از بودجه پیشنهادی دولت برای کمک به پاکستان کم کرده است.
در ماه مه سال ۲۰۱۱، نیروهای کماندویی ارتش آمریکا با حمله به ساختمان محل اقامت مخفیانه اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده در شهر ابیت آباد پاکستان، او را کشتند.
چند هفته بعد، منابع ارتش پاکستان اعلام کردند که چند نفر به اتهام همکاری در اجرای عملیات نظامی آمریکاییان علیه مقر بن لادن بازداشت شده اند.
شکیل افریدی متهم بوده است که با راه اندازی یک برنامه جعلی واکسیناسیون در ابیت آباد، توانست دی ان ای اسامه بن لادن را به دست آورد و در اختیار سیا قرار دهد و به این ترتیب، امکان تایید هویت و زمینه حمله نظامی و قتل رهبر شبکه القاعده را فراهم آورد.
دادگاه بخش خیبر در پاکستان دکتر افریدی را در ارتباط با اتهام خیانت به کشور از طریق همکاری با یک سازمان اطلاعاتی بیگانه مجرم شناخته و به حبس طولانی مدت محکوم کرده است.
مقامات آمریکایی مجازات این شهروند پاکستانی به خاطر کمک به کشتن رهبر یک سازمان تروریستی را مورد انتقاد شدید قرار داده اند و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده، محکومیت دکتر افریدی به سی و سال زندان را "غیرعادلانه و غیرموجه" توصیف کرده است.
اختلاف آمریکا و پاکستان
خانم کلینتون گفته است که "به اعتقاد ایالات متحده، هیچ مبنای قابل قبولی برای زندانی کردن دکتر افریدی وجود ندارد و ما محکومیت و شدت مجازاتی را که دادگاه برای او تعیین کرده مایه تاسف می دانیم."

در حالیکه آمریکا سالها در تعقیب بن لادن بود او در پاکستان اقامت داشت
وی گفته است که آمریکا همچنان به تماس خود با مقامات پاکستانی در این مورد ادامه می دهد.
مقامات آمریکایی از دولت پاکستان خواسته بودند تا شکیل افریدی را آزاد کند و او را فردی توصیف کرده بودند که به منافع مشترک آمریکا و پاکستان کمک کرده است.
حمله کماندویی آمریکا به محل مخفیگاه بن لادن باعث بروز اختلاف نظر شدید بین آمریکا و دولت پاکستان شد به خصوص اینکه این عملیات ثابت کرد که رهبر شبکه القاعده، که سالها تحت تعقیب نیروهای آمریکایی بود، در خاک پاکستان اقامت داشت.
دولت پاکستان عملیات آمریکا در ابیت آباد را که بدون اطلاع و هماهنگی با مقامات پاکستانی صورت گرفت، به منزله نقض حاکمیت ملی این کشور دانست.
به گفته خبرنگار الیاس خان، بی بی سی در اسلام اباد، پایتخت پاکستان، کارشناسان قضایی دولت پاکستان تاکید دارند که بازداشت و محاکمه شکیل افریدی طبق قوانین کیفری این کشور صورت گرفته و افزوده اند که هر کشور دیگری هم با متهمان به ارتباط با سازمان های اطلاعاتی بیگانه به همین نحو رفتار می کند.
کاستن یک میلیون دلار از کمک های آمریکا به پاکستان به ازای هر یک سال محکومیت حبس دکتر افریدی علاوه بر کاهشی است که کمیته تخصیص قبلا در بودجه پیشنهادی دولت باراک اوباما برای کمک به پاکستان منظور کرده بود.
کنگره آمریکا دولت پاکستان را به عدم همکاری موثر در مبارزه با تروریسم متهم کرده و به این ترتیب، ناخرسندی خود از دولت آن کشور را نشان داده است.
+ 27
- 8

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر