آقای اولاند، که وزیران خارجه و دفاع و همچنین رئیس ستاد مشترک ارتش فرانسه او را همراهی می کنند، حدود ساعت ۸:۳۰ بامداد به وقت محلی وارد کابل شد و انتظار می رود این سفر تنها چند ساعت به طول انجامد.
در برنامه این سفر، سخنرانی برای نظامیان فرانسوی اعزامی به افغانستان و شرکت در یک نشست خبری مشترک با آقای کرزی پیش بینی شده است.
مشاوران فرانسوا اولاند گفته اند که رئیس جمهوری فرانسه با استفاده از فرصت ملاقات با نظامیان فرانسوی، تصمیم اعلام شده خود به خارج کردن نیروهای این کشور از افغانستان تا پایان سال میلادی جاری را برای آنان "توضیح" خواهد داد.
قرار است نیروهای رزمی سازمان پیمان اتلانتیک شمالی - ناتو - که فرانسه نیز عضو آن است، تا پایان سال ۲۰۱۴ خاک افغانستان را ترک کنند اما رئیس جمهوری سوسیالیست فرانسه تاریخ خروج نظامیان این کشور را جلوتر از این موعد تعیین کرده است.
مقامات فرانسوی گفته اند که طی چند روز آینده، و احتمالا براساس ارزیابی آقای اولاند از نتایج سفر به کابل، جدول زمانی خروج نیروهای این کشور از افغانستان را تدوین و اعلام خواهند کرد اما تاکید داشته اند که مهلت اعلام شده توسط رئیس جمهوری قابل تجدید نظر نیست.
فرانسوا اولاند دلیل تصمیم خود به خروج نظامی از افغانستان را برای نظامیان "توضیح" می دهد
واحدهای رزمی فرانسه به عنوان بخشی از نیروهای ائتلاف بین المللی، از زمان آغاز جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ در این کشور حضور داشته اند و در این مدت متحمل تلفاتی هم شده اند.
در حال حاضر، شمار نظامیان فرانسوی در افغانستان به حدود سه هزار و پانصد نفر می رسد.
ادامه همکاری
دولت فرانسه موافقت کرده است که پس از خارج کردن نیروهای رزمی خود از
فرانسه، همچنان به همکاری نظامی با افغانستان در زمینه آموزش نفرات ارتش و
پلیس افغان ادامه دهد.موضوع دیگری که در اجلاس سران ناتو مطرح شد، تامین بودجه ای حدود چهار میلیارد دلار در سال برای کمک به امنیت افغانستان بود که قرار است از سال ۲۰۱۵، یعنی پس از تکمیل برنامه خروج واحدهای رزمی ناتو، در اختیار دولت افغانستان قرار گیرد.
آمریکا و دیگر اعضای ناتو انتظار دارند فرانسه هم سهمی در بودجه کمک امنیتی به افغانستان بر عهده بگیرد
اعلام تصمیم فرانسه به خارج کردن نیروهای خود از افغانستان تا پایان سال جاری بار دیگر این سئوال را مطرح کرده است که آیا با خاتمه حضور نظامی ناتو، نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان توانایی حفظ امنیت کشور و دفاع از حکومت در برابر شورشیان مسلح را خواهند داشت؟
این سئوال به خصوص از آن جهت مطرح است که جنگ افغانستان واکنشی نسبت به عملیات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا بود و ائتلاف بین المللی با این هدف شکل گرفت که با ساقط کردن حکومت طالبان،یکی از پایگاه های اصلی شبکه القاعده و سایر گروه های تندرو اسلامگرا را از میان بردارد.
تهدید های تروریستی از جانب این گروه ها در نقاط مختلف جهان هنوز به طور کامل از میان نرفته و به همین دلیل، ثبات دولت افغانستان و توانایی آن در دفاع از امنیت کشور و جلوگیری از بازگشت به اوضاع یازده سال پیش برای کشورهای غربی همچنان اهمیت دارد.
در عین حال، مقات افغان بر توانمندی نیروهای داخلی برای حفظ امنیت کشور خود تاکید داشته اما خواستار حمایت مالی، آموزشی و تسلیحاتی بین المللی در این زمینه بوده اند.
به گفته ناظران، با توجه به اینکه افکار عمومی در کشورهای غربی تمایلی به ادامه حضور نظامیان خود در افغانستان ندارند، بعید است تصمیم فرانسه باعث تعجب یا ناخرسندی کشورهای دیگر شده باشد.
در عین حال، با توجه به اهمیتی که شرایط افغانستان برای ثبات منطقه ای و امنیت بین المللی دارد، انتظار آمریکا و کشورهای ناتو این است که فرانسه دست کم به حمایت مالی از نظامیان افغان ادامه دهد.
|
0
|
0
|
0
|
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر