به گزارش خبرگزاری رویترز، در گزارش جدید این اداره به افزایش عرضه نفت توسط عربستان سعودی و افزایش تدریجی صادرات نفت لیبی به عنوان عوامل موثر در تثبیت عرضه نفت خام در بازارهای جهانی اشاره شده است.
این گزارش تخمین زده که بواسطه تحریمها، از حجم صادرات نفت ایران نسبت به سال گذشته، حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز کم شده است.
این اداره همچنین ارزیابی کرده است که به واسطه ناتوانی ایران در جذب پروژه های سرمایه گزاری برای جبران کاهش تولید چاه های قدیمی، ظرفیت تولید نفت ایران سیر نزولی داشته است.
در این مدت البته بروز اختلاف بین اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی آن کشور باعث شد تا صادرات نفت عراق روزانه ۱۰۰ هزار بشکه سقوط کند.
با این وجود، قیمت نفت برنت دریای شمال و قیمت متوسط نفت خام آمریکا حدود ۳ دلار کاهش به ترتیب به ۱۲۰ دلار و ۱۰۴ دلار در هر بشکه رسیده است.
یکی از عوامل اصلی مهار قیمتها، افزایش چشمگیر صادرات نفت عربستان سعودی به آمریکا بوده که تنها ظرف سه هفته اول ماه جاری میلادی، ۱۳۰ هزار بشکه نسبت به ماه قبل افزایش داشته است.
در نتیجه، ذخایر نفت خام آمریکا ظرف این دوماه بیش از بیست و هشت در صد رشد داشته اند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته گفته بود که برای خنثی کردن تبعات تحریم نفت خام ایران، نفت کافی در بازارهای جهانی وجود دارد.
اما کارشناسان می گویند مازاد عرضه مورد اشاره در این گزارش می تواند ناشی از عوامل فصلی هم باشد، چون مقطع مورد ارزیابی فصلی است که به طور معمول، ذخایر نفت خام افزایش می یابد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر