۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۰, یکشنبه

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد که شرکت «سی.ان.پی.سی»، پیمانکار چینی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، کمترین پیشرفتی در توسعه این میدان گازی نداشته است.
موسی سوری به ایسنا گفته است که با وجود تمام فرصت‌هایی که به این شرکت چینی داده شده، اما این پیمانکار اقدامی در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی انجام نداده است.

به گفته آقای سوری امسال بار دیگر یک اولتیماتوم یک ماهه به این شرکت داده شده تا تجهیزات موردنیاز را خریداری و کار را شروع کند.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران، هفته گذشته این اولتیماتوم یک ماهه را به شرکت دولتی سی.ان.پی.سی داد. این شرکت چینی هنوز به اولتیماتوم ایران واکنش نشان نداده است.

به گفته آقای سوری درصورت تعلل چین در اجرای این طرح شرکت‌های داخلی برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اعلام آمادگی کرده‌اند.

خرداد سال ۸۸، ایران قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱میدان گازی پارس جنوبی را با شرکت سی.‌ان. پی.‌سی چین امضا کرد تا طبق قرارداد این شرکت درمهرماه سال ۹۲ این فاز را به تولید برساند.

این شرکت چینی با سرمایه‌گذاری حدود پنج میلیارد دلاری باید در مدت ۵۲ ماه، فاز ۱۱ پارس جنوبی را برای تولید روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز توسعه می‌داد.

کم‌تر از یک سال و نیم تا پایان قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی باقی‌مانده و هنوز گزارشی از شروع اجرای این طرح اعلام نشده است.

احمد قلعه‌بانی، معاون وزیر نفت، نیز مرداد سال گذشته گفته بود که شرکت سی.‌ان. پی.‌سی چین، ۱۰ درصد از طرح توسعه این فاز عقب مانده است.

آقای قلعه‌بانی از امکان واگذاری کل قرار داد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی  به پیمانکاران «توانمند داخلی» خبر داده بود اما نام این پیمانکاران توانمند را اعلام نکرد.

دولت شش فاز از پروژه‌های پارس جنوبی را به ارزش ۲۱ میلیارد دلار در خرداد سال ۸۸ به شرکت‌های داخلی وابسته به قرارگاه خاتم‌الانبیا، بازوی اقتصادی سپاه پاسداران، واگذار کرده است.

فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از پیچیده‌ترین و مشکل‌ترین فازهای پارس جنوبی محسوب می‌شود که از ویژگی‌های آن، ساخت و راه‌اندازی تاسیسات فراساحلی این پروژه در نقطه مرزی خلیج فارس است.

این فاز بخشی از میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و یکی از اصلی‌ترین منابع انرژی ایران به شمار می‌رود. طبق برآوردها این میدان حدود ۵۱ هزار تریلیون لیتر گاز دارد.

ایران به دلیل عدم سرمایه‌گذاری، فن‌آوری و تجهیزات در هفت سال گذشته تقریبا یک سوم قطر از این میدان برداشت کرده است.

تاخیر پیمانکاران چینی در انجام این پروژه، پیش از این نیز با انتقاد سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس رو‌به‌رو شد و عماد حسینی گفته بود که استفاده از این پیمانکاران به دلیل تحریم ایران، یکی از مشکلات در زمینه کند بودن پیشرفت کار در میدان گازی پارس جنوبی است.

این در شرایطی است که محمود احمدی‌نژاد بار‌ها تاکید کرده است که تحریم‌های بین‌المللی هیچ تاثیری بر اقتصاد ایران نداشته است.

آقای احمدی‌نژاد عقب‌نشینی شرکت‌های غربی از پارس جنوبی را «مانع تراشی» دانسته است.

طرح توسعه فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی هشت سال پیش به صورت قرارداد بیع متقابل به شرکت‌های توتال و پتروناس واگذار شده بود اما رئیس شرکت توتال سال ۸۷ اعلام کرد که به دلیل ریسک بالای سرمایه‌گذاری، از توسعه این میدان انصراف می‌دهد.

ایران پس از روسیه بیشترین ذخایر گازی جهان را دارد.

رهروان مهر و کین 15 : روابط تهران- واشینگتن؛ نخستین سفر شاه ایران به آمریکا در نوامبر سال ۱۹۴۹

بازگردیم به پاییز ۱۳۲۸ و زمانی که عبدالحسین هژیر، وزیر مقتدر و با نفوذ دربار پهلوی به ضرب گلوله حسین امامی، یکی از اعضای گروه تندرو «فداییان اسلام» در مجلس روضه خوانی دربار به مناسبت عاشورای حسینی، در مسجد سپهسالار تهران کشته می شود. ایران در تب تند انتخابات برای شانزدهمین دوره مجلس شورای ملی می سوزد.
سپهبد حاجی علی رزم آرا، رییس ستاد ارتش ایران در عرصه سیاست فعال شده است. دکتر محمد مصدق از انزوای بازنشستگی سیاسی به زیر پرتو نورافکن سیاست بازگشته و رهبری گروهی ازچهره های نامتجانس و ناهمخوان را در اتحادی شکننده، زیر نام «جبهه ملی» بر دوش گرفته است.
دولت های زودگذر و با عمرهای کوتاه، پرونده نفت را که مانند تیزاب می سوزاند و نابود می کند، دست به دست می دهند.
ایرانیان بیدار و آگاه دریافته اند که شرکت نفت ایران و انگلیس، ذخایر نفتی آن ها را به تاراج می برده است، و همچنان می برد. آن ها خواهان سود بیشتر هستند.
آمریکایی ها با اشاره به قراردادهای نفتی با ونزوئلا و مکزیک، که بر پایه آن ها، سود میان دو طرف پنجاه- پنجاه قسمت می شود، به یاد ایرانیان می آورند که چنین قراردادی حداقل حقی است که از ذخایر نفتی جنوب کشورشان باید ببرند.
پاییز ۱۳۲۸، محمدرضاشاه پهلوی سیزده روز پس از سوء قصد مرگبار «فداییان اسلام» به جان وزیر دربارش، رهسپار آمریکا می شود.
آغاز جنگ سرد، میان جهان معروف به شرق؛ جهان کمونیست به رهبری روسیه،(اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی) با جهان غرب، به رهبری آمریکا، زمینه را برای پذیرایی گرم از محمدرضاشاه جوان در ینگه دنیا فراهم آورده است.
پاییز ۱۳۲۸ است. محمدرضاشاه پهلوی در تب تبدیل شدن به چهره ای فعال در عرصه سیاست، نه تنها سیاست داخلی که سیاست جهانی می سوزد. اما هنوز اندک هستند کسانی که او را جدی بگیرند. بیشتر روزنامه های آمریکایی، «ترقی خواهی» او را می ستایند. اما روزنامه های معروف به «زرد»، «تبلوید» یا «آبگوشتی»،‌ خواب شاه برای شاخص شدن در جهان سیاست را آشفته می کنند.
از دیدگاه این روزنامه ها، محمدرضاشاه پهلوی جوانی است سبکسر و خوشگذران. پادشاه جوان، همانند اکثریت قریب به اتفاق شرقی ها،‌ نوشته این روزنامه ها را فرموده دولت آمریکا می داند.
بر پایه گزارش همین روزنامه ها، و پچ پچ در راهروهای وزرات خارجه آمریکا،‌ تصویر کردن محمدرضاشاه به عنوان جوانی بوالهوس در ینگه دنیا،‌ با انتشار کتاب جنجالی «محرمانه!واشینگتن» دو سال پس از نخستین سفر پادشاه ایران به آمریکا، به اوج می رسد.
محمود طلوعی، نویسنده کتاب «پدر و پسر» به نقل از همین کتاب «محرمانه!‌واشینگتن» می نویسد:
«دو سال قبل، وقتی شاه ایران به آمریکا آمد، وزارت خارجه برای یافتن دختران مورد پسند اعلیحضرت در هالیوود و شیکاگو مشکلی نداشت. ولی در نیویورک، وقتی که شاه از مهماندار خود خواست یک دختر بلوند برای او پیدا کند، مامور وزارت خارجه مجبور شد دختری از مدل های موسسه «پاورز» را برای گذارنیدن یک شب با اعلیحضرت در نظر بگیرد.»
«شاه به قدری از این دختر خوشش آمده بود که صبح روز بعد یک انگشتر زمرد سبز به ارزش بیست هزار دلار به او هدیه داد.»
مامور وزارت خارجه که این داستان را برای ما نویسندگان کتاب «محرمانه! واشینگتن» تعریف می کرد، در حالی که آه می کشید گفت: «دختره با وجود گرفتن چنین هدیه گرانبهایی، از دویست دلاری که برای آن شب با او طی کرده بودیم، نگذشت!»
دریافتن بی پایه بودن چنین روایتی، تیز بینی ویژه ای نمی خواست، اما محمدرضاشاه جوان انتشار چنین نوشته هایی را، توطئه ای برای سیاه نمایی خود می دانست.
روزنامه با نفوذ نیویورک تایمز دولت آمریکا را تشویق کرد که به یاری مالی ایران بشتابد
بری روبین- نویسنده و تحلیلگر آمریکایی- در کتاب پرفروشش«مفروش با حسن نیت» نخستین دیدار محمدرضاشاه پهلوی از آمریکا را برای این پادشاه جوان ایران، انباشته با کامیابی ها می داند:
«نخستین سفر شاه ایران به آمریکا در نوامبر سال ۱۹۴۹ با کامیابی تبلیغاتی عظیمی همراه بود. شاه در سازمان ملل متحد سخنرانی کرد. مرکز تحقیقات ایرانی دانشگاه کلمبیا را افتتاح کرد. و از «وست پوینت»، دانشکده معروف نظامی آمریکا دیدن کرد. اما رسانه های گروهی آمریکا بیش از همه از او استقبال کردند و درباره سفر این پادشاه شرقی به آمریکا گزارش های فراوان و پرآب و تابی نوشتند.»


سرلشکر زاهدی به دکتر مصدق و یارانش قول داد که از تقلب در انتخابات تهران جلوگیری کند
«روزنامه با نفوذ و بلند آوازه نیویورک تایمز، در بزرگداشت و ستایش او، بیش از همه داد سخن داد. و در سرمقاله ای در شماره هفدهم نوامبر ۱۹۴۹، در کنار تشریح موقع و موضع حساس ژئوپولتیک یا سوق الجیشی ایران، به ستایش از شاه ایران برخاست و از دولت آمریکا خواست که به ایران یاری دهد و با آن همکاری های موثری داشته باشد.»
«نیویورک تایمز درپی بازگشت شاه به میهنش نیز به پشتیبانی از او ادامه داد، درست همزمان با افتتاح شانزدهمین دوره مجلس شورای ملی ایران، در شماره یازده فوریه ۱۹۵۰، در تحلیلی نوشت: شاه با افکار پیشرفته و ترقی خواهانه اش، خواهان اصلاحات بنیادی در ایران است. اما یک گروه محافظه کار و ارتجاعی که به هزار فامیل معروف شده است و زمام مجلس و دستگاه حاکم بر ایران را در دست گرفته، راه پیشرفت و شکوفایی این کشور را سد کرده است.»

مجلس ایران: دولت باید پول برداشتی از بانک‌ها را بازگرداند

گزارش "برداشت غیرقانونی دولت از حساب بانک‌ها" طی روزهای آینده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خوانده می‌شود. پیش از این دولت احمدی‌نژاد "شبانه و بدون مجوز" از حساب بانک‌ها برای پرداخت یارانه‌ها برداشت کرده بود.

"گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ایران درباره برداشت غیرقانونی دولت از حساب بانک‌ها" طی روزهای آینده در صحن علنی مجلس خوانده خواهد شد.

به گفته ارسلان فتحی‌پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، مجلس از دولت خواسته است تا پول برداشتی از بانک‌ها را به حساب‌ آن‌ها بازگرداند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین اعلام کرده است بسیاری از مسئولان بانک‌های دولتی و خصوصی برداشت پول از حساب بانک خود را غیرقانونی دانسته و نسبت به عملکرد دولت در این‌باره اعتراض کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است: «برداشت غیرقانونی دولت از حساب بانک‌ها باعث شد تا هم اکنون بانک‌ها با کمبود منابع برای ارائه تسهیلات و انجام پروژه‌های گوناگون مواجه باشند.»

در آخرین روزهای سال ۹۰ دو بار خبرهایی در مورد برداشت شبانه دولت و بانک مرکزی از حساب بانک‌های عموما خصوصی بدون کسب مجوز منتشر شد. به نوشته‌ خبرگزاری مهر «برخی از مدیران بانک‌ها در تماس‌هایی با نمایندگان مجلس خواستار رسیدگی این موضوع شدند.»

هیات وزیران دولت محمود احمدی‌نژاد در آخرین روزهای سال ۹۰ از بانک مرکزی خواسته بود ۵۳ میلیارد دلار درآمد نفتی را با قیمت ارز در بازار آزاد "فورا" به ریال تبدیل کرده و به حساب خزانه‌ی کشور واریز کند.

پیمان فروزش، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی، روز شنبه ۲ اردیبهشت ۹۱ از باطل کردن این مصوبه دولت به دلیل "غیرقانونی بودن" خبر داده بود.

بنا بر این مصوبه، هیات وزیران دولت احمدی‌نژاد در تاریخ ۲۴ اسفند بانک مرکزی را موظف کردند "فورا و حداکثر تا پایان وقت ۲۸ اسفند ۹۰، "بدون نیاز به تشکیل مجمع عمومی بانک و بدون نیاز به امضا یا ابلاغ صورت جلسات قبل و آتی مجمع عمومی بانک مرکزی، مبلغ یادشده را به خزانه کشور واریز نماید.

واریز مابه‌التفاوت یارانه نقدی مرحله اول و دوم هدفمندسازی یارانه‌ها

با این همه در روزهای آغازین سال ۱۳۹۱ دولت محمود احمدی‌نژاد از واریز «مبلغ ۲۸ هزار تومان به عنوان مابه التفاوت یارانه نقدی مرحله اول و دوم هدفمندسازی یارانه‌ها» به حساب شماری از سرپرست خانوارها خبر داد.

پس از واریز مبالغ اضافه به حساب سرپرست خانوارها در هفته نخست سال جدید، این پرسش مطرح شد که دولت با توجه به کسری بودجه در اجرای مرحله ‌نخست قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، پول جدید را از کجا تأمین کرده است.

خلق پول و اسکناس

احمد توکلی از جمله نمایندگان مجلس درباره تخلفات دولت در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها گفته بود: «کل درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها در ۱۵ ماه گذشته ۲۹ هزار میلیارد تومان بوده که تنها به حساب خانوارها ۴۵ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی واریز شد و ۱۶ هزار میلیارد کسری دیگر از طریق چاپ اسکناس نو تامین شد که این به شدت میزان نقدینگی را بالا برد و کمر خانوارها را شکست».

غلامرضا مصباحی‌مقدم رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز واریز حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان معادل ۵۳ میلیارد دلار به حساب خزانه‌ کشور را "خلق پول و اسکناس" عنوان کرده و گفته بود این اقدام بر مشکلات خواهد افزود.

به گفته غلامرضا مصباحی‌مقدم: «این کار در دنیا بی‌نظیر است که بانک مرکزی شبانه از پول مردم برای پرداخت یارانه‌ها برداشت کند.»

آقای مصباحی‌مقدم روز جمعه ۲۵ فروردین در نشست با اقتصاددانان مجلس شورای اسلامی همچنین گفته بود در چند ماه اخیر دولت برای پرداخت یارانه نقدی ۹ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی قرض کرده است که معنای آن "ایجاد تورم شدید" است.

تخلفات دولت

در همین زمینه عباسعلی نورا عضو کمیسیون برنامه ‌و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز ۲۶ فروردین درباره "تخلف دولت" گفته بود: «تبدیل دلارهای نفتی به ریال باید به نرخ مرجع بانک مرکزی باشد و مصوبه اخیر تبدیل ۵۳ میلیارد دلار به ریال با نرخ بازار آزاد تخلف است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی اعلام کرد بر اساس قانون بودجه سال ۹۰، دولت دلارهای حاصل از فروش نفت را باید به نرخ ۱۰۵۰ تومان و نه قیمت دلار در بازار آزاد محاسبه می‌کرده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین جلسه علنی مجلس در سال ۹۱ اجرای قریب‌الوقوع فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها را "خلاف صریح قانون"، "غیرکارشناسی" و "موجب بروز توفان تورم" خوانده بود.

با پافشاری دولت بر موضع خود، علی لاریجانی در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، از وی خواست تا بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی از اختیارات خود برای توقف اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها استفاده کند.

جبران تحریم نفت ایران به وسیله عربستان و لیبی

بر اساس گزارش جدیدی که توسط اداره نظارت بر منابع انرژی آمریکا منتشر شده است، علی رغم تشدید تحریم نفت ایران، روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام مازاد بر تقضا به بازار جهانی عرضه می شود.
بر اساس قانون تحریمهای ایران، اداره نظارت بر منابع انرژی آمریکا مکلف است هر دوماه گزارشی از تبعات این تحریمها بر بازار نفت منتشر کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در گزارش جدید این اداره به افزایش عرضه نفت توسط عربستان سعودی و افزایش تدریجی صادرات نفت لیبی به عنوان عوامل موثر در تثبیت عرضه نفت خام در بازارهای جهانی اشاره شده است.
این گزارش تخمین زده که بواسطه تحریمها، از حجم صادرات نفت ایران نسبت به سال گذشته، حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز کم شده است.
این اداره همچنین ارزیابی کرده است که به واسطه ناتوانی ایران در جذب پروژه های سرمایه گزاری برای جبران کاهش تولید چاه های قدیمی، ظرفیت تولید نفت ایران سیر نزولی داشته است.
در این مدت البته بروز اختلاف بین اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی آن کشور باعث شد تا صادرات نفت عراق روزانه ۱۰۰ هزار بشکه سقوط کند.
با این وجود، قیمت نفت برنت دریای شمال و قیمت متوسط نفت خام آمریکا حدود ۳ دلار کاهش به ترتیب به ۱۲۰ دلار و ۱۰۴ دلار در هر بشکه رسیده است.
یکی از عوامل اصلی مهار قیمتها، افزایش چشمگیر صادرات نفت عربستان سعودی به آمریکا بوده که تنها ظرف سه هفته اول ماه جاری میلادی، ۱۳۰ هزار بشکه نسبت به ماه قبل افزایش داشته است.
در نتیجه، ذخایر نفت خام آمریکا ظرف این دوماه بیش از بیست و هشت در صد رشد داشته اند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته گفته بود که برای خنثی کردن تبعات تحریم نفت خام ایران، نفت کافی در بازارهای جهانی وجود دارد.
اما کارشناسان می گویند مازاد عرضه مورد اشاره در این گزارش می تواند ناشی از عوامل فصلی هم باشد، چون مقطع مورد ارزیابی فصلی است که به طور معمول، ذخایر نفت خام افزایش می یابد.

مقام های انتظامات دانشگاه آزاد رودهن سه دانشجو را کتک زدند

قام های انتظامات دانشگاه آزاد رودهن سه دانشجوی این دانشگاه را کتک زدند

منابع دانشجویی می گویند دو دانشجوی دختر و یک دانشجوی پسر در دانشگاه آزاد رودهن به دلیل آنچه انتظامات دانشگاه رودهن آن را پوشش نامناسب نامیده اند؛ مورد ضرب و شتم و توهین قرار گرفته اند.
به گزارش منابع دانشجویی روز شنبه دوم اردیبهشت ماه سال جاری ورودی های خانم ها و آقایان از هم جدا شده و از ورود دانشجویان بدون داشتن کارت دانشجویی ممانعت بعمل آمده است. دانشجویان دانشگاه رودهن می گویند نیروهای انتظامات و حراست با رفتاری توهین آمیز به بهانه نامناسب بودن پوشش ظاهری دانشجویان، مانع از ورود آنها به داخل دانشگاه شده اند.

بر اساس این گزارش تعدادی از دانشجویان توسط نیروهای انتظامات و حراست مورد بازرسی بدنی و تفتیش قرار گرفته اند. در همین حال دانشجویان دانشگاه رودهن می گویند در ساعت یازده صبح دوم اردیبهشت ماه یکی از نیروهای حراست سیلی محکمی به صورت یکی از دانشجویان پسر زده و او را از دانشگاه به بیرون منتقل کرده و در خارج از دانشگاه او را مورد ضرب و شتم قرار داده است.

دانشجویان دانشگاه رودهن می گویند روز چهارم اردیبهشت ماه هم ماموران انتظامات از ورود یکی از دختران دانشجو بخاطر آنچه آرایش و پوشش نامناسب او خوانده اند جلوگیری شده و این دختر دانشجو از سوی نیروهای انتظامات دانشگاه آزاد رودهن به بیرون از دانشگاه هل داده شده که او با زمین برخورد کرده و صدمه  دیده است.
در موردی دیگر در روز سه شنبه پنجم اردیبهشت ماه هم درگیری لفظی بین یکی از دخترهای دانشجو با مامور انتظامات روی داده و این دختر دانشجو به زمین خورده و یکی از نیروهای انتظامات ضربه ای به پای این دانشجو زده است.

یکی از دانشجویان دانشگاه رودهن که از نزدیک شاهد این درگیریها بوده، در گفت و گو با رادیو فردا می گوید:
  « محل ورود و خروج دخترها و پسرها را جدا کرده بودند و اتاقک هایی در ورودی دانشگاه قرار داده بودند که دانشجویان باید از آنجا عبور می کردند.  مسوول حراست با دانشجویان خیلی بد برخورد میکرد. حتی سه نفر از دانشجویان را ضرب و شتم و به آنها توهین کرد. علت اصلی این توهین و ضرب و شتم را پوشش ظاهری نامناسب دانشجویان اعلام کرده اند. کاملا از نزدیک دیدم که با دانشجویان برخورد بدی می شد و دانشجویان که اعتراض کردند به آنها توهین شد و ضرب و شتم کردند.»

از این دانشجوی دانشگاه آزاد رودهن می پرسم که واکنش دانشجویان این دانشگاه به ضرب و شتم این سه دانشجو چه بوده است. او می گوید:« بقیه دانشجوها در حال عبور بودند. تعدادی از آنها نتوانستند وارد دانشگاه شوند. به آنها می گفتند مانتوی کوتاه دارند یا مقنعه شان محکم نیست. یا به پسرها می گفتند آستین بلوزشان کوتاه است. جو بدی در دانشگاه آزاد رودهن ایجاد شده است.»

منابع دانشجویی می گویند این نخستین بار نیست که مسوولان حراست دانشگاه آزاد رودهن دانشجویان را به بهانه پوشش نامناسب بازخواست و ضرب و شتم می کنند.

 یک دانشجوی دانشگاه آزاد رودهن در گفت و گو با رادیو فردا می گوید:« پیش از این در سال ۱۳۸۷ جلوی یکی از دانشجویان را گرفته بودند و به او گفته بودند که باید کیف دستی اش را تفتیش کنند.  این دانشجوی دختر هم از تفتیش کیفش جلوگیری کرد و این مساله باعث شد که یکی از ماموران حراست دانشگاه رودهن او را مورد ضرب و شتم قرار دهد. خانم جابری یکی از نیروهای حراست دانشگاه ماست که به دانشجویان بارها توهین کرده اما ما دانشجویان کاری نمی توانیم بکنیم.»


در تماسی که رادیو فردا با دفتر انتظامات و حراست دانشگاه آزاد رودهن داشت، مسوولان این دفتر خبر ضرب و شتم سه دانشجوی این دانشگاه توسط انتظامات را تکذیب کردند اما حاضر به مصاحبه با رادیو فردا نشدند.

استقرار بی سر و صدای هواپیماهای اف 22 آمریکا در امارات

اوییشن ویک نوشت: در حالی که تنش بین ایران با اسرائیل و امریکا در حال افزایش است،امریکا بی سر و صدا در حال استقرار جت های "استیلث" یا نامرئی "اف 22" خود در امارات است.
به گزارش انتخاب، چندین  هواپیمای "لاکهید مارتین" در پایگاه هوایی الضرفا عملیات برگزار خواهند کرد. این پایگاه هوایی همان پایگاهی است که پس از حملات 11 سپتامبر ، هواپیماهای بدون سرنشین هاک و یو2 در آن مستقر شدند.
فیل ونتورا، سحنگوی نیروی هوایی آمریکا گفت: آمریکا هواپیمای اف 22 در جنوب غربی اسیا مستقر کرده است.
وی افزود: چنین اقداماتی روایط نظامی، نیروهای بین عملیاتی و تجهییزات را بهبود می بخشد.
ونتورا در خصوص اینکه ماموریت این جنگنده ها چیست، حاضر به اظهار نظر نشد.
به دلیل  "سوپر کروز" بودن هواپیمای اف 22 یا میزان بالای کارامدی سرعت، این هواپیما پیشرفته ترین جنگنده در جهان شناخته می شود.
یک کارشناس مسائل نظامی می گوید: استقرار چنین هواپیمایی باعث معطوف شدن توجهات به انها می شود.
وی افزود: استقرار این جنگنده ها می تواند سیگنال آمریکا به ایران باشد که اعتراضات به برنامه هسته ای خود را جدی بگیرد.

حاکم شارجه تهدید کرد: دستور می دهم یک کشتی به جزایر سه گانه برود و بیاید!

آسوشیتدپرس نوشت: سلطان القاسمی حکام یکی از شیخ نشین های امارات، ایران را به طور تکان دهنده ای(!) تهدید کرد.
به گزارش انتخاب ، شیخ سلطان بن محمد القاسمی، حاکم شارجه با طرح این تهدید، گفت: "قول می دهم که دستور دهم که یک کشتی به جزایر سه گانه امارات سفر کند و بازگردد"
سلطان القاسمی در پاسخ به یک بیننده تلویزیونی که گفته بود ، "هیچ راه سیاسی برای بازرگداندن جزایر وجود ندارد" گفت: قایقی که می خواهم بفرستم بسیار سریع و امن خواهد بود."
 وی افزود: "این قایق استاندارهای بین المللی را خواهد داشت."

سلطانیه: مذاکرات ایران و آژانس ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت در وین

علی‌اکبر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد دور تازه گفت‌وگوی ایران و‌ آژانس ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت در وین برگزار می‌شود.

علی‌اکبر سلطانیه روز جمعه ۸ اردیبهشت در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت: «در ادامه مذاکرات با آژانس پیرامون تعیین چارچوب و مدالیته برای حل‌و‌فصل پرسش‌ها، توافق شد که دور بعدی گفت‌‌‌وها در محل نمایندگی دایمی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی از جمله آژانس در وین، برگزار شود.»

پنجشنبه گذشته، خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که ایران، طی نامه‌ای به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، برای از سرگیری گفت‌وگوها با آژانس اعلام آمادگی کرده است.

دور تازه‌ گفت‌وگوها با آژانس، پس از نشست «مثبت و سازنده» مذاکره‌کنندگان ایرانی با گروه  ۱+۵ در استانبول صورت می‌گیرد؛ نشستی که پس از ماه‌ها بن‌بست در گفت‌وگوها برگزار شد و  به گفته دیپلمات‌ها در فضایی متفاوت و امیدوارکننده برگزار شد.

خبرگزاری ایرنا همچنین بیانیه نمایندگی ایران در آژانس را منتشر کرده که در آن به برخی جزییات مذاکرات با آژانس و مواضع ایران اشاره شده است.

در این بیانیه، به دو سفر مقام‌های آژانس به ایران در سال گذشته اشاره شده و آمده است که در فاصله دو دور مذاکرات ایران و آژانس در تهران، سه ملاقات نیز در وین صورت گرفته و تفاهم‌هایی بدست آمده است.

نمایندگی ایران در آژانس می‌گوید دو طرف در وین قبول کردند «نخست در باره متن مدالیته (برنامه عمل ) توافق کنند و سپس قرار داد منعقد شود و بر اساس آن، رویکرد موضوع به موضوع اجرا گردد.»

برپایه این بیانیه «رویکرد این فرآیند موضوع به موضوع خواهد بود و مسایل فنی مرتبط با هم در یک موضوع طبقه‌بندی خواهد شد تا برای تسهیل کار، رویکرد فشرده، موثر و نتیجه‌بخش بدست آید.»

در بخشی از بیانیه نمایندگی ایران  آمده با اینکه ایران و مقام‌های آژانس پیشتر بر سر تعویق بازرسی از پارچین توافق کرده بودند، تیم این سازمان به دستور یوکیا آمانو خواستار بازرسی از پارچین می‌شود.

 دراین بیانیه آمده است: «به رغم توافقی که در وین شد و حتی بر خلاف متن آژانس، تیم این نهاد براساس دستور مدیر کل، خواستار دسترسی به پارچین شد.»

این بیانیه می‌افزاید که پارچین در سال ۲۰۰۵ دو بار توسط آژانس بازدید شد و متعاقب آن، معاون سابق مدیرکل اعلام کرده بود «موضوع خاتمه یافت و بخشی از تاریخ خواهد شد و مدیرکل سابق نیز آن را به شورای حکام گزارش کرد.»

نمایندگی ایران در آژانس تاکید می‌کند: «با توجه به این واقعیت که پارچین یک سایت نظامی است و دسترسی به سایت یک فرآیند زمان‌بر می‌باشد و نمی‌توان مکرر این اجازه را داد. در پرتو این سابقه و بر اساس اینکه از آژانس خواسته شده همه مسائل مربوطه همچون آزمایشات هیدرو دینامیک را با هم یکی نماید، متعاقبا یکبار دیگر اجازه دسترسی داده خواهد شد، این فرآیند می‌تواند آشکارا زمانی که توافق بر روی مدالیته حاصل شود، شروع گردد.»

بهمن و  اسفند ماه سال گذشته هیاتی بلندپایه‌ به ریاست  هرمان ناکارتس، از آژانس به ایران آمد اما نتوانست توافق تهران برای بازدید از پارچین را جلب کند.

متعاقب آن یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس این احتمال را منتفی ندانست که ممکن است

آیا ایران می تواند به آمریکا حمله سایبری کند؟

وب سایت آمریکایی «ان پی آر»، در تحلیلی می نویسد که مقامات امنیتی آمریکا و کارشناسان مستقل در این کشور همواره نگران حملات سایبری از سوی کشورهایی نظیر چین و روسیه به زیرساخت های حساسی نظیر شبکه انرژی و ارتباطات و یا سیستم های مالی در آمریکا بوده اند. ولی اکنون از تهدید سایبری جدیدی صحبت می شود که ایران است.

شاید ایران امکانات روسیه و چین را نداشته باشد ولی در سالهای اخیر به خاطر بحران هسته ای دشمنی آن کشور با آمریکا تشدید شده و احتمال تداوم این دشمنی ها در روابط ایران و آمریکا بسیار قوی است. ولی در صورت تداوم این خصومت ها آیا ایران حملات سایبری به آمریکا را مد نظر قرار خواهد داد.؟

« دیمتری آلپرویچ » پژوهشگر جنگ سایبری می گوید:« درصورت اعمال فشار بیشتر به ایران نگرانی ها در مورد توانایی آنها در به راه انداختن یک جنگ سایبری افزایش خواهد یافت . اگر حکومت ایران به این نتیجه برسد که موجودیت آن به طور جدی به خطر افتاده و یا ممکن است حمله نظامی به آن کشور اتفاق بیافتد آنها مسلما برای پیشگیری از وقوع این حملات و یا برای تلافی کردن حملات نظامی از جنگ سایبری استفاده خواهند کرد.»

افزایش چشمگیری توانائی های ایران

وب سایت «ان پی آر» خاطر نشان می کند که در ارزیابی کنگره آمریکا که اوایل سال جاری انتشار یافت « جیمز کلپر » مدیر امنیت ملی گفت که ایران اکنون آمادگی و تمایل بیشتری برای حمله به آمریکا دارد و افزود که توانایی های ایران در عرصه جنگ سایبری در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

به عنوان مثال دستگاههای امنیتی ایران در کنترل ارتباطات اینترنتی مخالفان رژیم توانایی خوبی نشان داده اند. با تشکیل نهادی تحت عنوان جنگ سایبری ، تعداد زیادی از هکرهای طرفدار حکومت را سازماندهی کرده و تاکنون توانسته اند علاوه بر مسدود کردن وب سایت هایی نظیر توئیتر و یا نفوذ در شبکه گوگل، در داخل ایران نیز حملات سایبری موفقی را برای نفوذ در وب سایت های دیگر انجام دهند.

کارشناسان ایمنی شبکه کامپیوتر یادآوری می کنند که هکرهای ایرانی از سطح متوسط هکرها بهتر عمل کرده و قاعدتا رژیم ایران نیز باید به خوبی آنها باشد. شکی نیست که آنها از امکانات مالی لازم برخوردار هستند و انگیزه زیادی برای این نوع حملات دارند. در عین حال به بهترین دانشگاههای جهان برای کسب و آموزش فن آوری های جدید دسترسی دارند.

وب سایت رسانه ملی آمریکا می افزاید که نگرانی اصلی احتمال وقوع حملات سایبری و نفوذ در شبکه های ارتباطی حساس مثل عرصه انرژی و یا موسسات مالی آمریکاست. اکثر کارشناسان جنگ سایبری معتقدند که هکرهای ایرانی فعلا چنین توانایی ندارند. ولی شاید با توانایی امروزی خود قادر باشند در وب سایت بانکهای آمریکایی و بین المللی نفوذ کرده و خرابکاری کنند.

«دیمتری آلپرویچ» کارشناس تهدید سایبری دولتی می گوید:« اگر کسی بتواند وارد سیستم اطلاعاتی بانکها شده و بایگانی آنها را دستکاری کند اختلال گسترده ای به وجود خواهد آورد که پیامدهای آن تا مدتها ادامه خواهد یافت.»

خطر حملات سایبری

اگر ایران به چنین عرصه ای وارد شود با واکنش ارتش آمریکا روبرو خواهد شد که از توانایی و امکانات گسترده ای برای جنگ سایبری برخوردار است. شاید نگرانی از شکست در یک چنین رویارویی خطرناکی ایران را از آغاز جنگ سایبری علیه آمریکا برحذر دارد.

برخی از کارشناسان امور امنیتی و دفاعی معتقدند که ایران نیز همچون اکثر حکومت های جهان، توانایی های خود در عرصه جنگ سایبری و یا توانایی های هسته ای خود را به عنوان یک ابزار دفاعی و برای جلوگیری از حملات دیگران توسعه می دهد. ولی نکته ای که بیش از همه جای نگرانی دارد احتمال انتقال این توانمندی و یا فن آوری ها به دست گروههایی است که در استفاده از آن برای حمله به منافع آمریکا تردید نخواهند کرد.

«ان پی آر» می افزاید که یکی از گروههایی که ممکن است از ایران چنین کمک هایی دریافت کند حزب الله لبنان است . این گروه در گذشته نیز برای شناسایی خبرچین ها در صفوف خود و یا برای انجام حملات به خاک اسرائیل از فن آوری های سایبری پیشرفته ای استفاده کرده است.

« فرانک سیلوفو» مدیر مرکز پژوهش های امنیتی در دانشگاه « جورج واشنگتن» می گوید:« ایران در زمینه استفاده از گروههای تندرو وابسته به آن کشور سابقه طولانی دارد و بنابراین نباید تردید چندانی داشت که آن کشور برای پیشبرد حملات سایبری خود از این گروهها استفاده خواهد کرد.»

در هفته جاری کمیته های امور دفاعی و امنیت ملی مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا قرار است گزارش جدیدی را در مورد توانایی های ایران در زمینه جنگ سایبری بررسی کنند.

« پاتریک میهان» رییس کمیته امور امنیتی و مبارزه با تروریسم کنگره آمریکا می گوید:« ما می دانیم که اگر حکومت ایران به طور جدی احساس خطر کند حتما در عرصه جنگ سایبری فعال خواهند شد. ما می دانیم که آنها توانایی هایی دارند و به همین خاطر لازم است ارزیابی دقیق تری از این توانایی ها به دست بیاوریم.»

مقامات دولت آمریکا از اظهار نظر مستقیم و دقیق در مورد توانمندی های ایران در عرصه جنگ سایبری پرهیز می کنند ولی به طور کلی می پذیرند که این مسئله را باید یک خطر تلقی کرد.

«جان برنان» مشاور کاخ سفید در امور مبارزه با تروریسم می گوید:« چندین کشور در حال توسعه توانایی های خود در عرصه جنگ سایبری هستند و در برخی از این موارد مناسبات آن کشورها با دولت آمریکا بسیار تنش آلود است. ما به این مسئله توجه داریم و در مورد کشورهایی که هم توانایی و هم انگیزه لازم را دارند، ما از تمام امکانات خود برای پیشگیری از وقوع چنین حملاتی استفاده خواهیم کرد.»

هشدار آمریکا درباره سفر شهروندان این کشور به ایران

هشدار آمروزارت امور خارجه آمریکا روزجمعه ۲۷ آوریل در بیانیه ای به شهروندان آمریکایی هشدار داده است، پیش از سفر به ایران خطرات احتمالی چنین اقدامی را به دقت در نظر بگیرند.

وزارت امورخارجه ایالات متحده می گوید، شهروندان با تابعیت دوگانه ایرانی – آمریکایی ممکن است به هنگام خروج از ایران با مشکل مواجه شوند.

در این بیانیه از شهروندان آمریکایی خواسته شده است به اخبار و تحولات توجه کرده و به دقت سفر های غیرضروری را مورد بررسی قرار دهند.

وزارت خارجه آمریکا می گوید ، بیانیه کنونی به عنوان جایگزین «هشدار سفر» برای ایران در تاریخ ۲۱ اکتبرسال ۲۰۱۱ است تا اطلاعات بیشتری در خصوص بررسی مدارک شهروندان توسط  دفتر حاظ منافع در سفارت سوییس در تهران  و همچنین توانایی این وزراتخانه برای کمک به شهروندان در صورت شرایط اضطراری ارائه کند.

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین گفته است: «برخی از عوامل در ایران همچنان با ایالات متحده تخاصم دارند. به همین دلیل، شهروندان ایالات متحده ممکن است به هنگام سفر یا اقامت در ایران بازداشت یا مورد آزار و اذیت قرار گیرند.»

وزارت امورخارجه آمریکا اضافه کرده است: از سال  ۲۰۰۹  تاکنون مقامات ایرانی مانع خروج  تعدادی از شهروندان آمریکایی ایرانی تبار، از جمله روزنامه نگاران و دانشگاهیان، که به دلایل شخصی یا حرفه ای به ایران سفر کرده بودند، شده اند.

این بیانیه اضافه کرده است:  مقامات ایران همچنین به ناحق  شماری  از شهروندان آمریکایی را به اتهاماتی چون جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی بازداشت کرده اند.

وزارت امورخارجه امریکا می گوید، شهروندان آمریکایی ایرانی تبار باید پیش از سفر به ایران خطر هدف قرار گرفتن توسط مقامات ایران را در نظر بگیرند. دولت ایران در خواست دفتر حافظ منافع آمریکا برای دسترسی به شهروندان آمریکایی  زندانی را رد می کند و تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی شناسد.

وزرت امورخارجه آمریکا با اشاره به سرکوب اقلیت های قومی  و مذهبی توسط حکومت ایران از شهروندان این کشور خواسته است از سفر  به مناطقی چون کردستان، سیستان بلوچستان، نواحی مرزی ایران با افغانستان، پاکستان و عراق خودداری کنند.

وزارت امورخارجه آمریکا می گوید، ایالات متحده روابط دیپلماتیک یا کنسولی با جمهوری اسلامی ندارد، به همین دلیل قادر نیست تا خدمات کنسولی یا حفاظتی در اختیار شهروند آمریکایی در ایران قرار دهد.

وزارت امورخارجه آمریکا اضافه کرده است:«توانایی ما برای کمک به شهروندان آمریکایی در ایران در شرایط اضطراری به شدت محدود است.»یکا درباره سفر شهروندان این کشور به ایران

گسترش تحریم‌ها به شبهه‌ی تغییر رژیم در ایران دامن می‌زند

وزیر خارجه روسیه ضمن مخالفت با اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران گفت که پیشنهاد "گام به گام" مسکو رسماَ در مذاکرات بغداد عرضه خواهد شد. به گفته وی ایران باید در طول مذاکرات غنی‌سازی را به حالت تعلیق در آورد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در روز جمعه (۲۷ آوریل / ۸ اردیبهشت) در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که روسیه مخالف گسترش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران است. لاوروف ضمن اشاره به نیازمندی‌های نفتی اروپا اظهار داشت که پالایشگاه‌های اروپایی برای نفت ایران تنظیم شده‌اند و تنظیم مجدد آنها هزینه‌های زیادی را به کشورهای اروپایی تحمیل خواهد کرد.

وزیر امور خارجه روسیه بار دیگر تاکید کرد که کرملین مخالف برقراری تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی سازمان ملل متحد یا کشورهای غربی است. تا کنون چهار قطعنامه از سوی سازمان ملل متحد علیه ایران صادر شده که در تمامی آنها روسیه مشارکت داشته است.

انتقاد شدیداللحن مقام سابق اسرائیلی از نتانیاهو در قبال ایران

یووال دیسکین، رئیس پیشین شباک، تشکیلات امنیت داخلی اسرائیل، روز جمعه، هشت اردیبهشت، در انتقادی تند از نخست وزیر و وزیر دفاع کنونی این کشور ضمن این که آنها را متهم کرد که در قضیه ایران مردم اسرائیل را گمراه می‌کنند گفت که آنها «به مسئله ایران به طور نمایشی متوسل شده‌اند».

آقای دیسکین همچنین اشاره کرد که «هیچ اعتمادی» به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، و اهود باراک، وزیر دفاع، در اداره جنگی احتمالی علیه ایران ندارد.

گرچه در ماه‌های اخیر برخی از مقامات امنیتی و نظامی پیشین اسرائیل انتقادهایی جدی از رویکرد نخست وزیر و وزیر دفاع این کشور در ارتباط با مسئله هسته‌ای ایران کرده‌اند، اما این نخستین بار است که یکی از این چهره‌های مهم دست به انتقادی چنین شدیداللحن از آنها زده است.

به گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص، آقای دیسکین که سال‌ها ریاست شباک یا تشکیلات امنیت داخلی اسرائیل، شاخه داخلی شین‌بت، را بر عهده داشت و در نشست‌های هفتگی هیئت دولت در کنار نخست وزیر می‌نشست روز جمعه همچنین گفت که بنیامین نتانیاهو و اهود باراک «لیاقت رهبری اسرائیل را ندارند».

آقای دیسکین این را نیز افزود که نتانیاهو و باراک از شایستگی‌ کافی برای اداره اسرائیل در جنگی به عظمت و ابعاد جنگی احتمالی با ایران یا یک جنگ منطقه‌ای دیگر برخوردار نیستند.

رئیس پیشین شباک در سخنان خود نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل را متهم کرد که با توهم‌های مذهبی خود مدعی هستند که اگر اسرائیل در برابر ایران به اقدام نظامی دست نزند، اسرائیل نابود می‌شود.

به گفته آقای دیسکین، «قضیه کاملا برعکس است و بسیاری در جهان ارزیابی می‌کنند» که اتفاقاً حمله احتمالی به تأسیسات هسته‌ای ایران می‌تواند سران ایران را به سوی بمب اتمی پیش ببرد.

او گفت: «اما نتانیاهو و باراک بر توهم‌های خود پافشاری می‌کنند و می‌خواهند کشور را به سوی جنگ ببرند.»

یووال دیسکین همچنین افزوده است که می‌داند سخنانش بسیار تند و بی‌سابقه است، اما ناچار به گفتن آن به عنوان فردی است که بار‌ها این دو مقام را از نزدیک دیده، با آنها نشست و برخاست کرده، و ماهیت آنها را «از بالا تا پایین» می‌شناسد.

یووال دیسکین گفت: «آن دو مدعی‌اند که اگر اسرائیل اقدام کند، ایران صاحب بمب هسته‌ای نخواهد شد، اما این خطاست و کار‌شناسان بسیاری نسبت به مؤثر بودن حمله نظامی به سایت‌های هسته‌ای ایران تردید دارند.»

آقای دیسکین این سخنرانی تند را روز جمعه در سمیناری در شهر اسرائیلی «کفر صبا» در نزدیکی تل‌آویو ایراد کرد و اظهارات او را رادیوی ملی اسرائیل برای نخستین بار پخش کرد، اظهاراتی که بلافاصله به تیتر یک رسانه‌های این کشور بدل شد و سیاستمداران اسرائیل در دولت کنونی را به واکنش تدافعی واداشت.

در این میان بنیامین نتانیاهو شخصاً هنوز واکنشی به این گفته‌ها نشان نداده است.

مئیر داگان، رئیس پیشین موساد، نیز در یک سال و نیم اخیر که از این مقام کنار رفته است بار‌ها از سیاست‌های نتانیاهو و باراک در قبال ایران انتقاد کرده و حتی علیه آن دو به مشاور حقوقی ارشد دولت اسرائیل شکایت کرده است.

آقای داگان همچنین ماه گذشته در مصاحبه با برنامه «شصت دقیقه» در شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس تأکید کرد که حمله اسرائیل به ایران عواقبی «فاجعه‌بار» برای خود اسرائیل خواهد داشت و چه بسا که برنامه هسته‌ای ایران را نیز از بین نخواهد برد.

ژنرال عاموس یادلین، رئیس پیشین سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، نیز که از منتقدان رویکرد دولت کنونی اسرائیل در قبال ایران است روز دوشنبه گذشته بار دیگر گفت: «حتی اگر ایران به بمب اتمی برسد، آن را الزاماً به سوی اسرائیل پرتاب نخواهد کرد.»

به گفته ناظران و تحلیل‌گران، مجموعه انتقادهای روز‌ها و هفته‌های اخیر از زبان مقامات کنونی و پیشین اسرائیل در ارتباط با رویکرد دولت کنونی به پرونده هسته‌ای ایران، به سال‌ها تلاش این کشور برای قبولاندن این نظر به جامعه جهانی که طرحهای اتمی ایران خطری جدی برای موجودیت اسرائیل است شدیداً ضربه است.

مرگ ۷۰ کولبر در مرزها به دلیل برخورد خشن نیروهای نظامی

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران با انتقاد از نقض حقوق کردها در استان‌های شمال غربی آذربایجان، کردستان، و کرمانشاه، از مرگ ۷۰ «کولبر» و زخمی شدن ۷۶ نفر بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی و انتظامی خبر داد و خواستار تحقیق فوری جمهوری اسلامی در این ارتباط شد.
هادی قائمی، سخنگوی کمپین حقوق بشر در ایران روز جمعه، هشتم اردیبهشت به وب سایت کمپین گفت که ماموران مرزی ایران به طور مداوم حمل کنندگان مرزی کالا را که در کردستان ایران به «کولبر» معروف هستند مورد هدف قرار می‌دهند.

آقای قائمی استفاده از سلا‌ح‌های مرگبار علیه افراد غیر مسلح را ناقض قوانین بین‌المللی اعلام کرد و گفت حکومت ایران باید با تحقیق از عوامل این رفتار خشن پاسخ‌های لازم را بخواهد.

این کمپین از مقامات ایران خواسته است که در ارتباط با قوانین مرزی و توسل به خشونت‌های مرگبار تجدید نظر داشته باشند.

در گزارش کمپین آمده است از فرودین تا اسفند ۹۰، ۷۰ کرد بر اثر تیراندازی ماموران مرزی جان خود را از دست داده‌اند. چهار نفر هم نفر هم به دلیل انفجار مین، سقوط بهمن، و سرمای شدید جان خود را از دست داده‌اند.

هشت نفر از ۷۶ کولبر و کاسبکار مرزی (افرادی که طبق تعریف کردها اجناسی که به صورت غیرقانونی وارد شده‌اند، مانند سیگار، وسایل برقی، و لاستیک خودرو را به شهرهای بزرگتر حمل و نقل می‌کنند) هم به دلیل انفجار مین زخمی شده‌اند.

در این گزارش همچنین لیستی از ۱۵۰ کرد کشته و زخمی شده در این حوادث آمده و تصریح شده است که به دلیل مشکلات اقتصادی، فقر و بیکاری شماری از شهروندان کرمانشاه، کردستان، و آذربایجان غربی از روی ناچاری و در قبال دستمزد ناچیز اقدام به حمل و ورود کالای خارجی از نقاط غیر رسمی گمرکی می‌کنند.

به این ترتیب که کالای مورد نظر که طبق تعریف دولت ایران قاچاق محسوب می‌شود بر روی پشت کردها و یا از طریق حمل با حیوان بارکش از مناطق صعب العبور مرزی به داخل شهرها و روستاهای مرزی انتقال داده می‌شود.

لوازم صوتی و تصویری، پوشاک و منسوجات، لوازم آرایش، لاستیک خودرو، سیگار و مشروبات الکلی از جمله لوازمی است که به این ترتیب به داخل مرزهای ایران قاچاق می‌شود.

در گزارش کمپین حقوق بشر در ایران به نمونه‌هایی از برخورد ماموران با افرادی که کولبر خوانده می‌شود هم اشاره شده است. بر این اساس دوم فروردین ماه سال ۹۰ فردی به نام پورمند مدحت‌نیا بعد از ضبط کالای قاچاق تعدادی از «کاسبکاران مرزی» بر اثر تیراندازی ماموران مرزی شهر نوسود در میدان معلم این شهر کشته و سه نفر دیگر زخمی می‌شوند.

بر اساس این گزارش بعد از اعتراض مردم شهر، نیروی انتظامی تعدادی از ماموران خود را که اقدام به تیراندازی کرده‌ بودند بازداشت کرد اما بعد از مدتی با افرادی که در جریان اعتراضات حضور داشتند به شدت برخورد شد.

همین گزارش می‌افزاید که تاکنون ده‌ها «کولبر» مجروح و خانواده‌هایی که اعضای خود را به این ترتیب از دست داده‌اند به قوه قضاییه شکایت کرده‌اند اما عموما شکایت‌های آنها بی‌نتیجه بوده است.

در عین حال گفته شده است که قوه قضاییه در یک مورد رای را به نفع این خانواده‌ها صادر کرده و به خانواده‌ شاکی دیه قتل عمد پرداخت شد.

یکی از اتهاماتی که در سال‌های گذشته از سوی نهادهای حقوق بشری متوجه جمهوری اسلامی شده نقض حقوق قومیت‌ها و تبعیض در مناطق کردنشین ست.

این موضوع در گزارش اسفندماه احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد هم مورد اشاره قرار گرفت.

در گزارش احمد شهید آمده است: قوانین ایران فعالیت‌های «کولبری» را جرم می‌شناسد که مجازات آن چندین ماه زندان و یا جریمه مالی برابر با ارزش کالاهای مکشوفه است. گفته می‌شود ماموران مراقب مرزی بی‌مهابا به طرف این افراد شلیک می‌کنند و بدین وسیله سالانه ده‌ها کولبر و حیوانات باربر آنان را می‌کشند و مجروح می‌کنند.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، در آخرین گزارش خود از برخورد حکومت ایران با اقلیت‌های قومی مانند کردها و بلوچ‌ها، فعالان آذربایجانی معترض به خشک شدن دریاچه ارومیه و عرب‌های خوزستان و بازداشت، حبس و گاه اعدام برخی از این فعالان ازجمله فرزاد کمانگر انتقاد کرده و گفته است که درحال حاضر برای ۱۵ شهروند کرد در ایران حکم اعدام صادر شده است.

پیش از این عبدالجبار کرمی، نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیوان‌دره در استان کردستان، در نامه‌ای از صادق لاریجانی خواسته بود که نگرش‌های تبعیض‌آمیز قوه قضائیه نسبت به جامعه کرد و اهل سنت را تغییر دهد.

بازداشت و اعدام فعالان کرد و تهدیدها علیه روحانیون اهل سنت در سطح استان کردستان بخش دیگری از مشکلات این اقلیت است که فعالان حقوق بشر به ویژه طی سال گذشته در مورد شدت گرفتن آن ابراز نگرانی کردند.
+ 12
- 149
3
3
 
68

محدودیت‌های فروش ارز مسافری در ایران

بانک مرکزی ایران ارز مسافرتی به کشورهای همسایه و برخی کشورهای آسیایی را به ۴۰۰ دلار کاهش داده و ارز مسافرتی برای کشورهای دیگر نیز ۱۰۰۰ دلار تعیین شده است.
بنابر تصمیم بانک مرکزی، حداکثر ارز مسافرتی ۱۰۰۰ دلار است ولی این میزان ارز به مسافران کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی، ترکیه، لبنان، تایلند، گرجستان، قبرس، تاجیکستان، ترکمنستان، مالدیو، اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و چین پرداخت نمی شود.
بنابر تصمیم تازه به مسافران عازم این کشورها فقط ۴۰۰ دلار ارز دولتی داده می شود. سهم ارزی مسافران سوریه و عربستان نیز ۴۰۰ دلار تعیین شده است.
به مسافران عازم عراق نیز تنها ۲۰۰ دلار ارز مسافرتی دولتی داده می شود که آن هم در صورتی است که مسافران از طریق کاروان های تحت پوشش سازمان حج و زیارت برای زیارت اماکن مقدس اعزام شوند.
این میزان ارز نیز فقط برای یک بار در سال به مسافران داده می شود به این ترتیب مسافرانی که بیشتر از یک بار در سال سفر می کنند باید ارز خود را از بازار آزاد تامین کنند.
پیش از بروز بحران ارزی در سال گذشته میزان ارز مسافرتی ۲۰۰۰ دلار بود ولی بعد از آن میزان آن در چند مرحله کاهش پیدا کرده است.
تصمیم تازه بانک مرکزی به نوعی به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز است و این دقیقا برخلاف چند ماه پیش است که بانک مرکزی سعی کرد برای کنترل بحران ارزی، خرید و فروش ارز در بازار آزاد را غیر قانونی کند.
بازار ارز و طلا در اواخر سال گذشته روزهای بحرانی را پشت سر گذاشت و تا مدت‌ها دولت و بانک مرکزی اقدام قابل توجهی برای مهار قیمت ها از خود نشان ندادند.
منتقدان می گویند که دولت تلاش کرده است با دامن زدن به بحران ارز و افزودن به قیمت آن، منابع ریالی لازم برای پرداخت یارانه های نقدی را فراهم کند اما دولت منتقدان خود را به توطئه علیه ثبات اقتصادی از طریق ایجاد آشوب در بازار ارز و طلا متهم می کند.
گزارش‌ها نشان می دهد که با وجود بازگشت آرامش به بازار همچنان نرخ ارز در مقایسه با پیش از بحران بازار ارز، بالاست. هر دلار امروز شنبه نهم اردیبهشت در بازار آزاد با قیمتی کمتر از ۱۷۰۰ تومان خرید و فروش شده و هر یورو به قیمت ۲۳۰۰ تومان و هر پوند نیز به قیمت۲۸۵۰ تومان در بازار معامله شده است.
این قیمت تفاوت زیادی با قیمت های بانک مرکزی دارد. بانک مرکزی برای هر دلار ۱۲۲۶ تومان، هر یورو ۱۶۲۱ و هر پوند ۱۹۸۲ تومان قیمت تعیین کرده است و با این قیمت ارز مسافرتی به مسافران داده می شود.
با وجود محدودیتی که بانک مرکزی در ارز مسافری در نظر گرفته، از این پس مسافران ایرانی عازم خارج از کشور باید بخش عمده ای از نیازهای ارزی خود را در بازار آزاد تهیه کنند.

آمریکا جنگنده‌های اف-۲۲ خود را در امارات مستقر کرد

رسانه‌های آمریکایی از استقرار جنگنده‌های اف- ۲۲ در نزدیکی مرزهای ایران خبر داده‌اند.

شبکه فاکس‌ نیوز در گزارشی اعلام کرد نیروی هوایی آمریکا چندین فروند از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های اف- ۲۲ را در یکی از پایگاه‌هایی که با ایران نزدیک به ۳۲۰ کیلومتر فاصله دارد مستقر کرده است.

روزنامه واشینگتن‌پست نیز در گزارشی نوشت، نیروی هوایی آمریکا اعلام کرده که چندین هواپیمای رادارگریز خود را در پایگاهی در جنوب غربی آسیا مستقر کرده است.

واشینگتن پست می‌نویسد با اینکه نیروی هوایی محل این پایگاه را مشخص نکرده اما به تازگی   ارتش این کشور نقل و انتقالاتی به خلیج فارس داشته است.

کاپیتان فیل ونچورا، سخنگوی نیروی هوایی آمریکا با این حال این تحرکات را  مطابق برنامه‌ریزی قبلی دانسته که به گفته او برای تقویت روابط  ارتش‌ آمریکا و نیروهای نظامی منطقه  و  نیز  افزایش امنیت منطقه است.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا  از ذکر شمار هواپیماهای اف- ۲۲ و نیز مدت زمانی که در منطقه می‌مانند به دلایل  امنیتی خودداری کرد.

نشریه «ایوی‌ایشین ویک»  نخستین منبعی بود که از استقرار  هواپیما‌های اف- ۲۲ در منطقه خبر داده بود. این نشریه به نقل منابع خود گزارش داده بود که  این هواپیماها در پایگاه هوایی الظفره در  نزدیکی ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی  اسقرار یافته‌اند. فاکس نیوز هم استقرار این هواپیماها در امارات را تایید کرده است.

هواپیماهای اف-۲۲ هنوز در عملیات جنگی  استفاده نشده‌اند. این هواپیماهای رادارگریز برای جنگ هوا به هوا طراحی شده اما درعین حال می‌توانند برای حملات هوا به زمین نیز به کار گرفته شود.

استقرار این هوایپماها در «امارات» در حالی است که  قرار است دور بعدی گفت‌وگوهای ۱+۵ با ایران در بغداد برگزار شود.

 علاوه بر مناقشه اتمی ایران، امارات در روزهای اخیر، بار دیگر جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک را متعلق به خود دانسته است؛ ادعایی که ایران آن را غیرقابل مذاکره می‌داند.

اما در این میان آمریکا از امارات متحده و رجوع این مناقشه به لاهه حمایت کرده است. مراجعه به دادگاه لاهه تنها در صورتی میسر است که دو کشور با ارجاع آن به این دادگاه موافق باشند.

بلاتکلیفی سپاه پاسداران در نزاع میان اصولگرایان

در آستانه برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شکاف و اختلاف میان دو جبهه‌ی اصلی اصولگرایان عمیق‌تر شده است. نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه می‌گوید ما نمی‌توانیم یک طرف را به دیگری ترجیح دهیم.

با آغاز تبلیغات انتخاباتی دومین مرحله انتخابات مجلس نهم تنش و رویارویی میان جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری شدت گرفته است. رهبری جبهه متحد را محمدرضا مهدوی کنی بر عهده دارد و اعضای جبهه پایداری خود را پیروان محمد تقی مصباح‌یزدی معرفی می‌کنند. در روزهای اخیر فعالیت اعضا و طرفداران این دو جبهه علیه یکدیگر ابعاد وسیع‌تری پیدا کرده است.

اتهام‌زنی و افشاگری‌های متقابل

هفته‌ی گذشته حامیان جبهه پایداری از راه‌اندازی یک تلویزیون اینترنتی خبر دادند که قرار است روزی ۴ ساعت برنامه پخش کند. مسئولان این تلویزیون وعده داده‌اند با پخش برنامه‌های "صریح و متفاوت" دست "برخی اشخاص و باندها" را رو کنند. همزمان با این اقدام، جمعی از شاگردان مهدوی کنی در دانشگاه امام صادق با انتشار نامه‌ی تندی خطاب به مصباح یزدی در مورد ایجاد شکاف در میان اصولگرایان به او هشدار دادند.

در پی انتشار چند نامه‌ی علنی و تعدادی شب‌نامه که در آن اتهام‌هایی به رهبران هر دو جبهه وارد شده، مجتبی توانگر مسئول روابط عمومی جبهه متحد اصولگرایان به خبرگزاری مهر گفت «از مرداد سال گذشته تا هفته آخر فروردین ماه تمام تخریب‌ها، تهمت‌ها و دروغ‌هایی که گروه پایداری علیه سایر نیروهای انقلاب در رسانه‌ها و سخنرانی‌هایشان منتشر ساخته‌اند را جمع آوری کرده‌ایم.» توانگر می‌گوید «به زودی جزوه ۲۰۰ صفحه‌ای از تخریب‌های گروه پایداری را منتشر می‌کنیم.»

مصباح‌یزدی، "یگانه فقیه ولایت‌پذیر واقعی"

خبرگزاری فارس روز شنبه، ۹ اردیبهشت از قول مصباح یزدی نوشت «بعضی دوستان اصولگرا تصور می‌کردند رقیب جدیدی برایشان پیدا شده که موجب اختلاف در جبهه اصولگرایی می‌شود لذا از جهت دیگری با این گروه مخالفت می‌کردند.» او این مخالفت‌ها را "دور از انتظار" خوانده است. مصباح‌یزدی مدعی است جبهه پایداری با توجه به زمان کوتاه میان تاسیس آن و انتخابات و امکانات ضعیف در مرحله اول انتخابات موفقیت بزرگی به دست آورده است.

سایت "بی‌باک‌نیوز" که به طرفداران جبهه پایداری منسوب است در یادداشتی با اشاره به نامه‌ی دانشجویان به مصباح یزدی از آنها می‌خواهد "تا خیلی خیلی دیر نشده به خود آئید و از غلطی که کرده‌ایدعذر خواهی کنید." بی‌باک نیوز مصباح یزدی را "بزرگ‌ترین مدافع ولایت و یگانه فقیه ولایت پذیر واقعی" می‌خواند و از اعضای جبهه متحد می‌خواهد به خاطر توهین به او از مردم طلب بخشش کنند و "از مرحله دوم انتخابات مجلس نهم کنار بکشند."
در نامه دانشجویان به مصباح یزدی آمده است که اعضای جبهه پایداری "بضاً در جلسات خصوصی برای شما جایگاه قائم مقامی رهبری قائل می‌شوند.»


اعتراف سپاه به دخالت در انتخابات؟
 
حجت‌الاسلام علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه: ما نمی‌توانستیم یک طرف را به دیگری ترجیح دهیم، لذا سپاه سعی کرد هدایت کلی را [بر عهده] داشته باشد


اعضای ارشد هر دو جبهه خود را سربازان مطیع رهبر جمهوری اسلامی علی خامنه‌ای و اصولگرایان رقیب را منحرف و بی‌بصیرت می‌خوانند. علی سعیدی نماینده خامنه‌ای در سپاه پاسداران می‌گوید رهبران هر دو جناح "از سرمایه‌ها و ارزش‌های نظام‌اند" و به همین دلیل "ما نمی‌توانستیم در این انتخابات یک طرفه عمل کنیم."
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) سعیدی روز شنبه، ۹ اردیبهشت در مورد رویارویی دو جبهه‌ی اصولگرایان گفته است «ما نیز دوگانگی را خیلی نپسندیدیم و کار چندان مناسبی نبود به خصوص که تاثیر ناخوشایندی در مخاطبان بوجود می‌آورد.» نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی که می‌تواند اعتراف تلویحی به دخالت نظامیان در انتخابات تعبیر شود می‌گوید «ما نمی‌توانستیم یک طرف را به دیگری ترجیح دهیم، لذا سپاه سعی کرد هدایت کلی را [بر عهده] داشته باشد و معیارها را بگوید و وارد عرصه شخصی افراد نشود.»

بلاتکلیفی سپاه ظاهرا به این علت است که هر دو طرف دعوا متعلق به اردوگاه اصولگرایان هستند. به نظر می‌رسد در مواردی که جناح موسوم به اصلاح‌طلب حکومت در رقابت‌های انتخاباتی حضور فعال‌تری داشتند تکلیف سپاهیان مشخص‌تر بوده است.


وحدت در مخالفت با علی لاریجان

دیپلمات ایرانی به مدت یک سال کارت عضویت استخر مختلط را داشته است

سی ان ان مدعی عضویت یکساله دیپلمات ایرانی در استخر مختلط در برزیل شد.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، این شبکه ی آمریکایی گزارش داد: زمانی که فرزندان اقدامات دیپلمات ایرانی را به گوش والدین خود رساندند، پدران و مادران خشمگین با دیپلما
پدر یک دختر 14 ساله گفت: زمانی که کارکنان استخر از موضوع مطلع شدند، می خواستند او(دیپلمات ایرانی) را بکشند.
وی افزود: اگر استخر محافظ نداشت، شما هم اکنون در حال مصاحبه با من به خاطر ارتکاب به قتل یا دار زدن فرد مذکور بودید.
بر اساس این گزارش، پس از این ماجرا، کارکنان استخر با پلیس تماس گرفته و او را تحویل نیروهای پلیس دادند.
سی ان ان در ادامه مدعی شد: این دیپلمات ایرانی حدود یک سال است که در این استخر عضو است و هم اکنون به دلیل اتهامات مطروحه، عضویت او معلق شده است.
انتونیو پاتریوتا، وزیر خارجه برزیل، ایران را به برای اطلاعات بیشتر تحت فشار قرار داده است.
وی گفت: ما از خواستار توضیح شفاف از ایران در خصوص این اتهامات نگران کننده هستیم.
وزیر خارجه برزیل اظهار داشت: امیدواریم که ایران ما را از این ماجرا مطلع سازد تا بتوانیم اقدامی به جا از خود نشان دهیت مربوطه درگیر شدند و حتی یکی از والدلین با او دست به یقه شد.

نزدیک به نیمی از تماس‌ها با اورژانس تهران برای مزاحمت تلفنی است

مدیر روابط عمومی اورژانس تهران گفته است که بیش از ۴۹ درصد کل تماس‌هایی که با مرکز فوریت‌های پزشکی انجام می‌شود، به مزاحمان تلفنی مربوط است.
حسن عباسی روز شنبه، نهم اردیبهشت، به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت که مزاحمان تلفنی اورژانس تهران به طور میانگین بین ۱۰ تا ۲۰ سال دارند و این نگرانی وجود دارد که با تعطیل شدن مدارس، تعداد مزاحمت‌های تلفنی اورژانس افزایش یابد.
او اضافه کرده است که روزانه به طور میانگین ۱۷ هزار تماس در مرکز فوریت‌های پزشکی تهران به ثبت می‌رسد.
به گفته او، صاحبان سیم‌کارت‌های ایرانسل و مردان بیشترین مزاحمان تلفنی اورژانس تهران را تشکیل می‌دهند.
'پیرزنی که محبت می‌خواست'
آقای عباسی یک پیرزن ۸۰ ساله را خاص‌ترین مزاحم تلفنی اورژانس تهران در سال گذشته خواند که در تماس‌های مکرر با این مرکز می‌گفت که "دچار افت فشار خون و دیگر مشکلات کهنسالی" است، اما وقتی تکنسین‌های اورژانس برای بررسی وضعیت جسمانی او به منزلش مراجعه می‌کردند، او با آنها صحبت می‌کرد "تا از تنهایی دربیاید."
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران گفته است که بررسی سوابق، نشان داده است که یک نفر در طول یک سال، هفت هزار مرتبه با اورژانس تهران تماس گرفته و گزارش‌های کذب داده است.
به گفته او، تلفن‌‌های عمومی که امکان تماس رایگان با مرکز فوریت‌های پزشکی را فراهم می‌کنند، یکی از ابزارهای مزاحمان تلفنی اورژانس هستند.
حسن عباسی اضافه کرد: "بیشتر مزاحمان مرکز اورژانس تهران را نوجوانانی تشکیل می‌دهند که پس از خروج از مدرسه و برای تفریح، اقدام به ایجاد مزاحمت برای اورژانس می‌کنند."
او گفت که با هماهنگی شرکت مخابرات، با مزاحمانی که به صورت هدفمند برای اورژانس ایجاد مزاحمت می‌کنند، برخورد می‌شود.
'حمله با شوکر برقی'
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران با اشاره به رفتارهایی که گاه هنگام انجام ماموریت‌های اورژانس با کارکنان این مرکز انجام می‌شود، گفته است که در یک مورد، "تکنسین‌های اورژانس در حال انتقال بیمار به یکی از بیمارستان‌های تهران بودند که سرنشین یک دستگاه خودرو سواری پرشیا مسیر حرکت آمبولانس را مسدود کرد و بعد از آن که راننده آمبولانس سرانجام توانست از آن پیشی بگیرد، سرنشین خودرو با سد کردن مسیر آمبولانس، با راننده درگیر شد و با شوکر برقی یکی از تکنسین‌ها را از ناحیه چشم و صورت دچار مصدومیت شدید کرد."
او در عین حال گفته است که چندی پیش، فردی که به آمبولانس اورژانس قم آسیب رسانده بود، به شش ماه حبس محکوم شده است.
به گفته او، این فرد که به بهانه دیر رسیدن اورژانس، با میله فلزی، آمبولانس اورژانس را تخریب کرده بود، به جز شش ماه حبس، به جبران خسارات وارده نیز محکوم شده است.

توقیف یک کشتی حامل تسلیحات به سوریه درلبنان

ارتش لبنان یک کشتی را که ظاهرا حامل تسلیحات نظامی برای مخالفان بشار اسد بود توقیف کرد. همزمان، رسانه‌های حکومتی سوریه دبیرکل سازمان ملل را متهم به تشویق مخالفان به "عملیات تروریستی و جنایتکارانه" می‌کنند.

دو هفته پس از اعلام رسمی آتش بس در سوریه درگیری میان نیروهای دولتی و مخالفان همچنان ادامه دارد. بنابر گزارش‌ها در نبردهای پراکنده در روز شنبه (۲۸ آوریل/ ۹ اردیبهشت) دست‌کم ۴ سرباز ارتش و ۱۲ نفر از مخالفان جان خود را از دست داده‌اند. در همین حال انتقاد به دبیرکل سازمان ملل، بان کی‌مون و کوفی عنان نماینده‌ی ویژه‌ی این سازمان در رسانه‌های حکومتی سوریه تشدید شده است.

توقیف سه کانتینر اسلحه و مهمات

دادستان ارتش لبنان صبح شنبه اعلام کرد بازجویی از ناخدا و ده ملوان یک کشتی که روز جمعه در بندری در پنجاه کیلومتری شمال بیروت توقیف شد آغاز شده است. به گفته‌ی مقام‌های ارتش لبنان این کشتی حامل سه کانتینر مهمات و اسلحه سبک به مقصد سوریه بوده است. این کشتی در لیبی بارگیری شده و پس از توقفی در بندر آسکندریه مصر وارد دریای مدیترانه شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز مقام‌های امنیتی لبنان احتمال می‌دهند تسلیحات توقیف شده برای شبه‌نظامیان مخالف حکومت بشار اسد ارسال شده باشد. مخالفان سوری تاکنون به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند. توقیف این محموله نظامی می‌تواند خوراک تبلیغاتی مناسبی در اختیار رسانه‌های حکومتی سوریه قرار دهد که کشورهای خارجی را مسئول دامن زدن به بحران این کشور معرفی می‌کنند.


"محافظان سابق اسد در میان مخالفان"
 
سازمان ملل دولت سوریه را متهم می‌کند که نیروهای خود را از شهرها بیرون نبرده است


خبرگزاری آلمان به نقل از یک تشکل حقوق بشری سوری که در لندن مستقر است گزارش داد، در حومه‌ی دمشق ده سرباز جداشده از ارتش در درگیری با نیروهای دولتی کشته شدند. شبکه خبری العربیه روز شنبه، ۹ اردیبهشت به نقل از کمیته هماهنگی انقلاب سوریه نوشت، تک تیراندازان ارتش در منطقه "برزه" دمشق از فراز ساختمان‌های اطراف تجمع کنندگان را هدف قرار می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در حمله مخالفان به نیروهای دولتی در نزدیکی "حلب" چهار سرباز ارتش و دو شبه‌نظامی جان خود را از دست داده‌اند. از درگیری در بندر لاذقیه و نزدیکی اقامتگاه تابستانی بشار اسد نیز گزارش‌های متفاوتی دریافت شده است.

منابع نزدیک به مخالفان می‌گویند شماری از محافظان سابق اسد در درگیری‌های لاذقیه شرکت داشته‌اند. مرکز اطلاع رسانی سوریه که به مخالفان وابسته است اعلام کرد حدود سی نفر از اعضای گارد حفاظت از اقامتگاه اسد در لاذقیه از مدتی پیش به معترضان پیوسته‌اند. خبرگزاری سانا مدعی است ارتش موفق شده حمله‌ی "یک گروه تروریستی مسلح" از طریق دریا را خنثی کند.


انتقاد از بان کی‌مون و کوفی عنان
 
شوراى هماهنگى انقلاب سوریه: در بیش از ۷۰۰ تجمع و حرکت اعتراضی که طی ۲۴ ساعت گذشته در نقاط مختلف برگزار شده ۲۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند


روزنامه تشرین که زیر نظر حکومت سوریه منتشر می‌شود در شماره شنبه، ۹ اردیبهشت بان کی‌مون را متهم کرد که با موضع‌گیری‌های خود "تروریست‌ها" را به انجام عملیات نظامی علیه حکومت ترغیب می‌کند. بان کی‌مون روز جمعه، ۸ اردیبهشت اوضاع سوریه را غیرقابل قبول خوانده بود. کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از دمشق خواسته است آتش بس اعلام شده را در عمل رعایت کند.

نشریه دولتی الثوره می‌نویسد بان کی‌مون و کوفی عنان مدام درخواست‌ها از حکومت بشار اسد را افزایش می‌دهند اما به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند. الثوره به این دو نفر انتقاد می‌کند که چرا بر ضرورت عقب نشینی "تروریست‌ها" تاکید نمی‌کنند. روزنامه تشرین نیز در سرمقاله روز شنبه نوشت بان کی‌مون هیچ‌گاه به اقدام‌های خشونت‌بار "باندهای مسلح" اشاره نمی‌کند، در عوض همیشه مسئولیت درگیری‌های داخلی سوریه را به گردن حکومت می‌اندازد.

۷۰۰ تجمع اعتراضی طی ۲۴ ساعت

سرمقاله نویس تشرین در ادامه می‌‌افزاید بمب‌گذاری‌های روز جمعه در دمشق نشان می‌دهد که "گروه‌های تروریستی" به رغم پذیرش آتش بس به عملیات خود ادامه می‌دهند. به نوشته العربیه روز جمعه صدای مهیب سه انفجار در منطقه "معضمیه" در حاشیه دمشق شنیده شد. تا کنون از جزییات این انفجارها گزارشی منتشر نشده است.

سازمان ملل برای نظارت بر اوضاع سوریه و آتش بس میان نیروهای دولتی و مخالفان ۳۰۰ ناظر خود را به این کشور فرستاده است. شوراى هماهنگى انقلاب سوریه نهم اردیبهشت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در بیش از ۷۰۰ تجمع و حرکت اعتراضی که طی ۲۴ ساعت گذشته در نقاط مختلف برگزار شده ۲۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. به گفته‌ی کارشناسان حضور ناظران سازمان ملل در سوریه به توقف درگیری‌های خشونت‌آمیز منجر نشده اما شمار قربانیان را کاهش داده است.

هکر ایرانی بمناسبت روز خلیج فارس اقدام به هک سایت فدراسیون والیبال امارات کرد

به گزارش خبرنگار زندگی، هکر ایرانی بمناسبت روز خلیج فارس اقدام به هک سایت فدراسیون والیبال امارات کرد.

مقامات اماراتی به جای نام کهن و تاریخی خلیج فارس از نامی جعلی برای لیگ والیبال این کشور استفاده می کنند و به همین دلیل این هکر خوش ذوق ایرانی با هک سایت فدراسیون والیبال امارات تصویری از یکی مقامات این کشور را در حالی که زیر نقشه ای با عبارت خلیج فارس نشسته بر روی این سایت قرار داده است.

وزارت علوم٬ دومین هدف حملات سایبری پس از وزارت نفت

وزارت علوم٬ تحقیقات و فن‌آوری دومین وزارت‌خانه‌ای است که هدف حملات سایبری قرار گرفته است. گفته می‌شود پروژه‌های مشترک وزارت علوم و وزارت دفاعک هفته پس از حمله سایبری گسترده به شبکه اطلاعاتی وزارت نفت٬ وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران هدف حملات سایبری قرار گرفت. هنوز جزئیاتی درباره ماهیت این حملات و میزان خسارت‌های احتمالی توسط منابع غیررسمی منتشرکننده خبر انتشار نیافته است.

روزنامه شرق گزارش داده که وزارت علوم در پاسخ به خبرنگار این روزنامه اعلام کرده که "اوضاع تحت کنترل است". این خبر هنوز توسط منابع رسمی خبری در ایران تایید نشده و مقام‌های دولتی کشور هم واکنش رسمی به آن نشان نداده‌اند.

در گزارش روزنامه شرق٬ به نقل از یک منبع آگاه آمده است که وزارت علوم «اقدامات پیش‌گیرانه برای مهار آسیب‌زایی حملات احتمالی» را انجام داده است. این منبع آگاه می‌گوید احتمالا پروژه‌های مشترک وزارت علوم با وزارت دفاع حمله‌کنندگان را ترغیب کرده که با دست‌رسی به سرورهای اصلی٬ ضمن ایجاد اختلال٬ اطلاعاتی به دست آورند.

بنا بر گزارش‌ها٬ از هفته گذشته اطلاعیه‌ای در میان کارکنان وزارت علوم پخش شده که در آن با اشاره به تهدیدات حملات ویروسی برای سامانه‌ها و شبکه‌های دولتی کشور٬ راهکارهایی برای پیش‌گیری پیشنهاد شده است. «تغییر تمام رمز عبور از سیستم‌‍‌ها و سامانه‌ها، بک‌آپ گرفتن از اطلاعات اداری، همکاری با اداره کل تحول اداری و فن‌آوری اطلاعات» از جمله هشدارهایی است که وزارت علوم خطاب به کارکنانش داده است.
دومین رویداد از سری جدید حملات سایبری علیه شبکه‌های مرتبط با وزارت‌خانه‌های جمهوری اسلامی٬ می‌تواند نشانگر طرحی بزرگ برای ضربه زدن به زیرساخت‌ها٬ شبکه‌های اطلاعاتی دولتی و یا تخلیه و کپی داده‌های موجود در سرورها برای بهره‌گیری از آنها در پروژه‌های اطلاعاتی یا طراحی حملات گسترده‌تر در آینده باشد.

اعلام شناسایی ماهیت و عوامل حمله سایبری به وزارت نفت

هفته گذشته مقام‌های وزارت نفت از "حمله ویروسی" به سرورهای این وزارت‌خانه خبر دادند. ۲۴ ساعت پس از انتشار خبرها٬ اعلام شد که "ستاد بحران" برای حل‌وفصل این مساله تشکیل شده و به دلایل امنیتی دسترسی بخش‌هایی از شبکه اینترنتی وزارت نفت و شرکت‌های تابعه آن به اینترنت قطع شده است. اندکی بعد بدون انتشار جزئیات حمله سایبری صورت‌گرفته٬ اعلام شد که "آسیب جدی" به این شبکه وارد نشده و راه‌های مقابله با آن پیدا شده است.

وزارت نف٬ روز شنبه (۹ اردیبهشت/۲۸ آوریل) اعلام کرد که «ماهیت حمله و حمله‌کنندگان شناسایی شده اما به دلیل این‌که روی آن کار می‌کنیم قابل اعلام نیست». به گفته حمدالله محمدنژاد٬ جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیرعامل٬ طراحان این "حمله ویروسی" قصد دزدی و تخریب اطلاعات داشتند.

پیش از به‌راه افتادن موج جدید حملات سایبری که به نظر می‌رسد بر حوزه انرژی و شبکه‌های دولتی متمرکز است٬ ایران توسط یک کرم کامپیوتری ویرانگر موسوم به "استاکس‌نت" هدف حملات گسترده تخریبی قرار گرفته بود.

ماموریت استاکس‌نت ایجاد اختلال در کنترل‌گرهای زیمنس متصل به سانتریفیوژهای تاسیسات نطنز بود و گفته می‌شود این کرم اسرارآمیز آسیب‌های جدی به برنامه غنی‌سازی و آبشارهای سانتریفیوژ ایران وارد کرده است.

جمهوری اسلامی ایران به‌رغم سرمایه‌گذاری‌های کلان در حوزه سایبر٬ تا کنون نسبت به تهدیدات سایبری بسیار آسیب‌پذیر بوده است. حملات اخیر به وزارت نفت٬ نگرانی‌های گسترده‌ای درباره احتمال ایجاد اختلال در صنایع و زیرساخت‌های ایران از طریق هجوم و نفوذ سایبری برانگیخته است.

نشانه‌هایی از طرحی بزرگ برای ضربه زدن به شبکه‌های اطلاعاتی و بهره‌گیری از آنها وجود دارد که احتمالا در روزها و هفته‌های آینده٬ با مشاهده رویدادهای جدیدتر حملات یا با انتشار جزئیات بیشتر درباره حملات صورت‌گرفته٬ می‌توان به درک و قضاوت درست‌تری از ماهیت و اهداف آنها رسید.
٬ انگیزه هکرها برای تلاش در جهت نفوذ به سرورهای این وزارت‌خانه بوده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی: کشورهای عربی به شدت نگران موفقیت گفت‌وگوهای اتمی هستند

در واکنش به استقرار جنگنده‌های اف- ۲۲  آمریکایی در «امارات»، یک عوض کمیسیون امنیت ملی مجلس، می‌گوید کشورهای عربی از اینکه گفت‌وگوهای هسته‌ای با موفقیت همراه شود، نگران هستند.

رسانه‌های آمریکایی گزارش کرده‌اند که نیروی هوایی آمریکا به تازگی پیشرفته‌ترین جنگنده‌های خود در را در پایگاه الظفره ابوظبی مستقر کرده است.

حشمت‌الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن آنکه به مقام‌های ایرانی هشدار داد، «در زمین امارات بازی نکنند» این نقل و انتقال‌های نظامی را بی‌ارتباط با ادعاهای امارات درباره ابوموسی ندانست.

این نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «کشورهای عربی قراردادهای مختلف خرید و همکاری نظامی با آمریکا و کشورهای اروپایی را دارند اما این قراردادها را در موقع طرح مباحث سیاسی با دیگر کشورها از جمله ایران مطرح می‌کنند و حسب موقعیت سیاسی خاص جهت استفاده سیاسی به افشای آنها دست می‌زنند.»

وی افزود: «واقعیت این است که کشورهای عربی در شرایط کنونی که ایران و ۱+۵ گام‌های اولیه را در راستای دیپلماسی برداشته‌اند، از این موضوع به شدت نگران هستند. »

فلاحت پیشه تاکید کرد: «در طول تاریخ مناسبات خارجی ایران هر وقت ایران سعی کرده با کشورهای غربی، آمریکا یا کشورهای اروپایی وارد فاز مذاکره شود بلافاصله کشورهای عربی سعی کردند مشغله‌ای را مطرح کنند؛ موضوعی که از ابتدای دهه ۱۹۹۰ میلادی مشخصا بر اساس جزیره ایرانی ابوموسی شکل گرفت. اکنون هم همزمان با نشست استانبول و معرفی بغداد به عنوان محل نشست بعدی، ‌این مباحث توسط برخی کشورهای عربی و مشخصا امارات مطرح شده است.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به برنامه کشورهای عربی برای رزمایش مشترک در خلیج فارس گفت: «در چنین شرایطی تحت عنوان یک مشغله سیاسی مسایلی از قبیل اعزام هواپیماهای اف ـ۲۲ آمریکایی یا مانور مشترک سپر جزیره و مواردی از این دست مطرح می‌شود.»

وی در ادامه خطاب به دولتمردان ایرانی گفت: «توصیه من به مسئولان جمهوری اسلامی این است که در زمین امارات و کشورهای عرب بازی نکنند.»

نشریه «ایوی‌ایشین ویک»  نخستین منبعی بود که از استقرار  هواپیما‌های اف- ۲۲ در منطقه خبر داده بود. این نشریه به نقل منابع خود گزارش داده بود که  این هواپیماها در پایگاه هوایی الظفره در  نزدیکی ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی اسقرار یافته‌اند. فاکس نیوز هم استقرار این هواپیماها در امارات را تایید کرده است.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا تنها به گسیل این هواپیماها به یکی از پایگاه‌های منطقه اکتفا کرده است.

 این نقل و انتقا‌ل‌های نظامی همزمان است با دور تازه مذاکرات ایران با ۱+۵ و آژانس، و نیز طرح دوباره ادعا‌های امارات درباره جزایر سه‌گانه.

شکست در شکست ، حاصل مذاکرات هسته ای

نشست گروه پنج + یک حدود پانزده ماه پیش در استانبول برگزار شد و از آنجا که ایران انجام مذاکره را به برآورده شدن پیش شرط های خود منوط کرده بود، مذاکرات بدون هرگونه نتیجه ای رها گردید. افزایش تحریم ها و فشارهای جهانی باعث آمد تا سران ایران دوباره به پای میز مذاکره بیایند و اینبار بدون هرگونه پیش شرط و هوچی گری سخنان نمایندگان قدرت های بزرگ دنیا را بشنوند، هرچند سخنان برخی در ساختار قدرت جمهوری اسلامی از چیز دیگری حکایت دارد و نشان می دهد به رغم شروع خوشایند پایان خوشایندی برای مذاکرات نمی توان متصور بود.
همزمان باانجام مذاکرات در استانبول، سردار جوانی مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با خبرگزاری فارس مصاحبه کرد و گفت: «ایران حسن نیت نشان داده و دلیلی ندارد که در برخی از فعالیت‌های هسته‌ای خود تجدید نظر کند.» او تاکید کرد که «جمهوری اسلامی هیچگونه انعطافی در راستای مطالبات غرب به خرج نخواهد داد.» واکاوی سخنان جوانی نشان می دهد که در سران ایران و یا حداقل در میان گروه تاثیرگذار در قدرت، عزم جدی برای تعامل وجود ندارد. سخنان نماینده ولی فقیه تنها جنبه تبلیغاتی ندارد. او تنها نمی خواهد قدرت و استقلال ایران را در بوق  و کرنا کند، بلکه خبر از وجود واقعیاتی در پس پرده می دهد. جوانی می گوید ایران حسن نیت نشان داده، اما چرا در این برهه باید حسن نیت نشان داد و چرا این حسن نیت پیشتر از این نشان داده نشد؟ منظور جوانی از برخی فعالیت های هسته ای چیست؟ و اساساً اگر قرار نیست ایران در برخی از فعالیت های هسته ای خود تجدیدنظر کند حسن نیت چه معنایی می تواند داشته باشد؟ اصلاً وقتی ایران پای معاهدات بین المللی را امضا کرده است که دیگر نباید و نمی تواند بر سر دنیا منت بگذارد و آمدن به پای میز مذاکره را حسن نیت بخواند. ایران بر اساس قراردادهای بین المللی باید نسبت به نگرانی های موجود در دنیا پاسخگو باشد. واقعیت آن است که جمهوری اسلامی نمی خواهد غرور بند زده اش بیشتر از این دچار ترک شود بنابراین تن دادن به مذاکره را حسن نیت می خواند نه هراس از درافتادن به سراشیبی سقوط به سبب فشار تحریم های جهانی.
جوانی از همین ابتدا پایان مذاکرات را هم ترسیم می کند و می گوید قرار نیست چیزی تغییر کند و ایران در مقابل خواسته های غرب انعطاف نشان دهد. عمده خواست غرب توقف غنی سازی و شفافیت فعالیت های هسته ای است که جوانی می گوید قرار نیست ایران انعطافی در برابر آن نشان دهد. دقت داشته باشیم که سردارجوانی نماینده ولی فقیه است آیا نباید سخنان او را سخنان همان کسی دانست که وی را به این سمت گماشته است؟ در نگاه رهبر جمهوری اسلامی، ایران نباید از مواضع
خود عقب نشینی کند زیرا عقب نشینی باعث می شود که مطالبات طرف مقابل بیشتر شود و و فردا روز، مطالبلت بیشتری را مطرح کنند.
مرور تاریخ سی و چند ساله حکومت ایران نشان می دهد این یک روال ثابت در عملکرد آنان بوده است. سران ایران تا وقتی که خود را در موضع قدرت ببینند و یا خطر چندانی را متوجه خود ندانند منش لجبازی را دنبال می کنند و از دست رفتن منافع ملی و میهنی نیز برایشان اهمیتی ندارد. از این منظر جمهوری اسلامی بسیار شبیه کره شمالی است، البته با یک تفاوت کوچک؛ کره ای ها مسیر لجبازی را تا انتها ادامه می دهند حتی اگر موشکی که پرتاپ می کنند ناکارآمد باشد و به جایی نرسد، اما سران ایران چنانکه که گفتیم لجبازی را تا جایی ادامه می هند که خطری آنها و نظامشان را تهدید نکند و در صورت احساس خطر بلافاصله امتیازهایی به طرف مقابل می دهند تا از مخمصه و مهلکه جان سالم به در ببرند. البته به رغم این تفاوت در منش دو کشور، نتیجه اقدام آنان یکسان است.
دو کشور ایران و کره شمالی توان رویارویی با قدرت رسانه های دنیا را ندارند، آنها نمی توانند اذهان مردم دنیا را در جنگ رسانه ای با خود همراه کنند، اما با بستن راه های ارتباطی با خارج می توانند اذهان طرفداران را در داخل با خود همراه سازند. بنابراین هر دو کشور ایران و کره شمالی در پی اجرای نمایشی مشترک هستند، نمایشی که استقلال و قدرت آنان را نشان دهد. به همین دلیل است که روسیه هم از نمایش سیاسی جمهوری اسلامی دچار نگرانی شده و در حالیکه از یک طرف از پیشرفت مذاکرات ابراز رضایت می نماید از طرف دیگر تجهیزات نظامی ویژه در مرزهای جنوبی خود مستقر می کند.
پر واضح است که ایران راه رفته را نمی تواند برگردد زیرا تا کنون هزینه های فراوانی برای رسیدن به مقصود کرده است. جدای از این مسئله، جمهوری اسلامی می کوشد قدرت بلامنازع منطقه باشد و قدرت خود را به رخ دنیا نیز بکشد و از قضای روزگار غرب نیز همه اینها را می داند با این وجود این سوال همچنان بر قوت خود باقی می ماند که چرا طرف غربی تن به مذاکره ای داده و می دهد که از پایان آن خبر دارد؟
به نظر من هرچند فرصت سوزی در شرایط عادی و امتیاز دادن در شرایط بحرانی، روال سران جمهوری اسلامی است . به رغم خنده های روزهای آغازین مذاکره، پایان خوشی را نه برای مذاکره و نه برای روابط میان ایران و غرب می بینم. بی شک دور دوم مذاکرت با اختلافات عمیقی میان طرفین همراه خواهد بود زیرا اساسا چنانکه گفتیم جمهوری اسلامی در پی حل مسئله نیست و حتی در صورت پذیرش احتمالی شروط غرب که فرضی محال است به فعالیت های خود همچنان ادامه خواهد داد.
 سران ایران در پی بازی با افکار دنیا هستند و می خواهند در جنگی تبلیغاتی نشان دهند که آنها حسن نیت داشتند و این غرب بود که نخواست حق ایران را به رسمیت بشناسد و به دشمنی خود پایان ببخشد. چنانکه گفتیم ایران نمی تواند برنده نبرد تبلیغاتی باشد اما حداقل چون کره شمالی افکار طرفداران داخلی را می تواند با خود همراه سازد، افکار اقلیتی که شاید، تنها شاید، در روزهای سخت بتوانند یاریگر سران ایران باشند.
از قضای روزگار طرف غربی نیز  همین روال را دنبال می کند با این تفاوت که با در دست داشتن ابزار رسانه می تواند اذهان دنیا را با خود همراه سازد. در آن روز دنیا دیگر بهانه ای را از سران ایران نمی پذیرد. بنابراین در هر دو صورت پذیرش یا عدم پذیرش خواسته های غرب برنده این بازی غرب خواهد بود نه جمهوری اسلامی. غرب با انجام مذاکرات در پی انزوای بیشتر جمهوری اسلامی است.
و در یک نگاه بازی جمهوری اسلامی عاقبت خوشی را برای آن نظام فاسد در پی نخواهد داشت و اولین کشوری که در آتش به پا شده به دست جمهوری اسلامی، می افتد خود ایران خواهد بود. سران ایران باید بدانند دنیا همواره بر مدار مسالمت نمی گردد و روزهای نمایش، آری نمایش قدرت به پایان خواهد رسید در آن روز به یقین از دست متحدان ایران یعنی چین و روسیه نیز کاری ساخته نخواهد بود زیرا آنان نیز در پی تامین منافع بیشتر به صف مخالفان جمهوری اسلامی خواهند پیوست. نکته آخر اینکه راهی را که ایران در پیش گرفته پایانی جبری دارد و آن از هم پاشیدگی کلیت نظام است .
بهروز بهبودی

۱۰ میلیون یورو؛ خسارت ماهانه پژو در صورت تحریم ایران!

اخیرا پژوسیتروئن، بزرگ‌ترین خودروساز فرانسه تحت فشارهای آمریکا از توقف صادرات قطعاتش به ایران خبر داد که در پی این تصمیم یکی از کارخانه‌های پژو در فرانسه به تعطیلی کشیده شد. با این وجود رنو - دیگر خودروساز بزرگ فرانسه - بر ادامه حضورش در بازار و صنعت خودرو ایران تاکید کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی خودروسازی به نقل از ایسنا، “ژان باپتیست چاتیلون” مدیر امور مالی شرکت خودروسازی پژو سیتروئن فرانسه در کنفرانسی خبری با اشاره به محدودیت ایجاد شده در صادرات این شرکت به ایران گفت: قطع صادرات به ایران تحت تحریم‌های بین‌المللی می‌تواند ماهانه تا ۱۰ میلیون یورو به پژو سیتروئن خسارت وارد کرده و از سود عملیاتی این شرکت بکاهد.
بنابر گزارش بلومبرگ، شرکت خودروسازی پژو سیتروئن فرانسه در تازه‌ترین گزارش خود از کاهش ۳/۷ درصدی درآمد واحد خودروسازی این شرکت در سه ماه نخست سال میلادی خبر داد. بزرگ‌ترین خودروساز فرانسه در واکنش به رکود بازار خودروی اروپا مجبور شده قیمت‌هایش را کاهش دهد و همین عامل باعث کاهش درآمدش در سال جاری میلادی شده است.
فروش این شرکت در سه ماه نخست ۲۰۱۲ به ۳/۱۴ میلیارد یورو کاهش یافت. از نظر تعداد فروش نیز فروش پژو سیتروئن در مدت زمان یاد شده با کاهش ۱۵ درصدی به ۶۹۱ هزار و ۵۰۰ دستگاه رسید. پژو در ماه فوریه اتحادی را با شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا آغاز کرد.
کاهش ۹/۰ درصدی قیمت خودروهای نو پژو باعث افت فروش این شرکت در سال‌جاری شده است. در همین حال پیش‌بینی می‌شود که برنامه کاهش زیان‌دهی پژو سیتروئن در سال جاری در صورت ادامه وضع موجود اجرایی نشود.
پژو در ماه فوریه از برنامه جدید خود برای کاهش هزینه‌هایش به میزان یک میلیارد یورو در سال جاری رونمایی کرد. اخیرا پژوسیتروئن، بزرگ‌ترین خودروساز فرانسه تحت فشارهای آمریکا از توقف صادرات قطعاتش به ایران خبر داد که در پی این تصمیم یکی از کارخانه‌های پژو در فرانسه به تعطیلی کشیده شد. با این وجود رنو – دیگر خودروساز بزرگ فرانسه – بر ادامه حضورش در بازار و صنعت خودرو ایران تاکید کرده است.

رئیس پلیس دبی: ایران برای نابودی ما باید از نهر خون بگذرد

انتخاب : ضاخی خلفان، رئیس پلیس دبی که با اتفاقات اخیر، تصور کرده به "چهره ای جهانی" تبدیل شده، ضمن حمله شدید به ایران و مرجع بزرگ شیعیان جهان حضرت آیت الله سیستانی، اوج کینه خود نسبت به ایران و تشیع را نشان داد.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از رسانه های عربی، وی در این اظهارنظر موهن خود گفت: "آقای سیستانی با صدور فتوای تحریم قتل سربازان امریکایی در عراق، این کشور را به 200 میلیون دلار فروخت."
رئیس پلیس دبی افزود: "چرا [آیت الله] سیستانی فتوی تحریم قتل نیروهای پلیس بحرین را صادر نمی کند همانطور که چنین حکمی برای سربازان امریکایی صادر نمود. اگر ایشان تمایل داشته باشد هزینه اش را مثل سابق به او می پردازیم."
این مقام اماراتی اظهار داشت: "[آیت الله] سیستانی در خانه ای زندگی می کند که همسایگانش 200 میلیون دلار ندارند."
وی در ادامه گفت: "دونالد رامسفلد وزیر سابق دفاع امریکا این اطلاعات را به من داده است. اگر دولت عراق می گوید این اطلاعات دروغ است، پس رامسفلد را مورد تعقیب قرار دهد."
خلفان در ادامه، وقاحت و کینه ی عجیب خود علیه ایران و تشیع را به اوج رساند و افزود: "برای اینکه سیستانی را وادار به صدور فتوی کنیم حاضر به پرداخت پول هستیم."
رئیس پلیس دبی اضافه کرد: "صفویان به دنبال جذب نیرو از اعراب شیعه برای رسیدن به مقاصد سیاسی خود هستند. برداران شیعه ما در بحرین یا غافلند یا خود را به غفلت زده اند."
خلفان گفت: "صفویان به دنبال گسترش اختلاف و درگیری در بین شیعه و سنی هستند."
وی که پلیس شهری در جزیره امارات است ، اظهار داشت: "ای جماعت عاقل، ایران به شما نفعی نمی رساند."
رئیس پلیس دبی افزود: "ما خواستار خاموش شدن شعله ی فتنه در بحرین هستیم."
وی در پایان گفت: "کسانی که به دنبال زوال و به سقوط در آوردن حکومت های خلیج فارس هستند باید از نهر خون بگذرند. بحرین بسیار بسیار بسیار مهم برای امنیت خلیج فارس است. کشورهای خلیج فارس می توانند نفس دنیا را بگیرند."
ظاهرا تنش اخیر میان ایران و امارات باعث شده است تا برخی از شیخ نشینان جزایر امارات فرصت را مغتنم شمارده تا اندکی به شهرت و برجستگی سیاسی برسند.

خامنه‌ای: استفاده از فیس‌بوک در شرایطی بلامانع است

به عقیده آیت‌الله خامنه‌ای استفاده از فیس بوک در شرایطی که موجب "مفسده، تقویت دشمنان اسلام یا خوف ارتکاب گناه" نباشد بلامانع است. پیش‌تر احمدی‌نژاد نیز از تعامل جوانان ایرانی از طریق فیس‌بوک سخن گفته بود.
به گزارش منابع خبری ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای در پاسخ استفتائی گفته است:«به طور کلی استفاده از فیس‌بوک اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود، جایز نیست والا مانعى ندارد.»
پاسخ علی خامنه‌ای به استفتایی است که در آن پرسیده شده بود: «با توجه به این‌که وب‌سایت فیس‌بوک در ایران فیلتر شده است، آیا ورود به چنین سایتی صرفا برای ارتباط با دوستان و بدون هیچ فعالیت سو علیه منافع ملی جمهوری اسلامی اشکال دارد؟»
به عقیده برخی کارشناسان حوزه سایبری، بین مقامات ایرانی معیار دقیقی درباره فیلترینگ، استفاده از شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک، توئیتر، فرندفید و... وجود ندارد.
موضع احمدی‌نژاد درباره فیس‌بوک و توئیتر
در اظهار نظر دیگری از مقامات ایران درباره فیس‌بوک، ۲۵ آبان ۱۳۹۰ خبرگزاری مهر گزارش داده بود محمود احمدی نژاد در جریان دیدار با اعضای یک هیات مصری در تهران از استفاده جوانان ایرانی از شبکه‌های اجتماعی هم‌چون "فیس‌بوک و توئیتر" سخن گفته بود.
بنا به این گزارش در این دیدار محمود احمدی‌نژاد گفته بود: «جوانان ما با فیس‌بوک و تویتر تعامل می‌کنند، این آمریکا است که تلاش می‌کند آن‌ها را منع کند یا به سم‌پاشی روی می‌آورد، در ایران هیچ کنترل و سانسوری وجود ندارد و جوانان ایرانی با شبکه‌های ارتباط اجتماعی ارتباط دارند البته به شکل محدود، ما فقط از سایت‌های ترویج بی بند و باری جلوگیری می کنیم.»
سخنان جدید آیت‌الله خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد درباره استفاده از فیس‌بوک در حالی است که این سایت‌ در کنار دیگر شبکه‌های اجتماعی همچون توئیتر و ... در ایران فیلتر هستند.
کندی سرعت، فیلتر شدن سایت‌ها، عدم دسترسی به ایمیل و ... از مواردی است که در این مدت کاربران ایرانی از آن شکایت داشته‌اند.
به‌خصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که سایت‌هایی نظیر یوتوب، فیس‌بوک و توئیتر بسیار مورد استفاده معترضان به نتیجه انتخابات قرار گرفت محدودیت‌ها برای استفاده از اینترنت بیشتر شد.
«اینترنت تهدیدی برای جمهوری اسلامی است»
در همین زمینه حیدر مصلحی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۰اینترنت را ساخته «سرویس‌های اطلاعاتی» و گسترش شبکه‌های اجتماعی اینترنت را نیز "تهدیدی جدید علیه نظام" عنوان کرده بود.
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در همایش «مسجد، حماسه حضور دشمن‌شکن» درباره "تهدیدهای جدید و نوین علیه نظام" گفته بود: «اینترنت ساخته سرویس‌های اطلاعاتی است، چون اطلاعاتی به شما می‌‌دهند که در واقع آن چیزی که شما می‌‌خواهید نیست، بلکه آن‌چه که خود می‌‌خواهند به شما می‌‌دهند و اطلاعات شما را می‌‌گیرند.»
دو روز پس از این سخنان معاون فنی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز اعلام کرد: «شبکه اینترنت عامل تهدید یا ابزار جاسوسی نیست بلکه خود تهدید و جاسوس است.»
فعالان اینترنت همواره سرعت اندک اینترنت و همچنین فیلترینگ گسترده سایت‌ها در ایران را از شگردهای حکومت ایران برای سانسور آن‌لاین نام برده‌اند. سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش سال ۲۰۱۱ خود درباره وضعیت اینترنت در جهان، ایران را یکی از دشمنان اینترنت خوانده بود.

پشت پرده مرکز هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا

آلیستر لیتهد
بی بی سی، نیو مکزیکو
هواپیماهای بدون سرنشین ابزاری جدید در عملیات نوین نظامی هستند و نظامیان آمریکایی و بریتانیایی در قرارگاه هوایی نیومکزیکو نحوه به پرواز در آوردن آنها را فرا می‌گیرند. آنان باید در آنجا با مشکلات عملی جنگیدن از راه دور دست و پنجه نرم کنند.
آمریکا و متحدانش از طریق نمایشگرهایی کامپیوتری در بیابان‌های نوادا و نیومکزیکو جنگ‌هایی را در اینسو و آنسوی جهان پیش می‌برند.
هواپیماهای بدون سرنشین – که اسم رسمی آنان هواپیماهای با خلبان از راه دور است – به بخش مهمی از جنگ نوین بدل شده‌اند.
این هواپیماهای بی‌سرنشین توان پرواز بر فراز مناطق درگیری و گرفتن و ارسال عکس‌های شناسایی را دارند. بحث‌برانگیزترین نوع این هواپیماها می‌توانند با استفاده از سلاح‌های نصب شده به مواضعی حمله کند.
آمریکا از هزاران هواپیمای بدون سرنشین استفاده می‌کند و گونه‌های بزرگتر و پیچیده‌تر، از مقرهایی درون ایالات‌متحده هدایت می‌شوند.
خلبان‌هایی که برای به پرواز درآوردن این هواپیماها آموزش می‌بینند از آنهایی که پرواز با جنگنده‌ها را می‌آموزند بیشترند و اغلب آنها به مقر نیروی هوایی هالومان در نیومکزیکو قدم می‌گذارند.
اینجا بزرگترین مرکز آموزش خلبانی هواپیمای بدون سرنشین در جهان است و در آن نظامیان آمریکایی و بریتانیایی پرواز، جاسوسی و شلیک موشک با آنها را می‌آموزند.
'این یک روبات نظامی نیست'
'درنده' و 'دروگر' دو هواپیمای بدون سرنشین مسلح معمول هستند و سرهنگ کن جانسون، چهل و نهمین فرمانده عملیات قرارگاه هالومان هر دوی آنها را به من نشان داد.
آنها دوربین‌ها و سلاح‌هایی پیشرفته دارند که زیر بال‌هایشان نصب شده است. از آن چیزی که تصورش را می‌کنید کوچکترند و در محلی که معمولا اتاقک خلبان قرار دارد برآمدگی خاکستری رنگ کوهان‌مانندی دارند.
او در توضیح این که چرا اصطلاح هواپیمای با خلبان از راه دور به هواپیمای بدون سرنشین ترجیح دارد می‌گوید: "همیشه یک کادر پروازی و یک انسان هدایت هواپیما را بر عهده دارد."

"بنابراین آنها روبات نیستند. این یک جور روبات نظامی نیست."
چند هواپیمای بدون سرنشین با هدایت از درون کانتینرهای ترابری بی‌آزار خاکی رنگ مجهز به ملزومات کامپیوتری از روی باند به پرواز درمی‌آیند.
در دیگر اتاق‌های تاریک قرارگاه، خلبانان سرگرم تمرین با دستگاه‌های شبیه‌ساز هستند.
یکی از زنان آموزش‌دهنده آمریکایی به شاگردان نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا توضیح داد که: "می‌توانید از الگوی سایه‌ها و رنگ‌ها تشخیص دهید که آیا کسی سلاح حمل می‌کند یا نه."
ما توانستیم نظاره‌گر کارشان باشیم، اما این اجازه داده نشد که نام خانوادگی هیچ یک از خلبانان یا نقشه‌خوانان را نقل کنیم.
نقشه‌ها، عکس‌های هوایی از ساختمان‌ها و جاده‌ها و آدم‌های کامپیوتری – که بعضیشان سلاح داشتند – روی نمایشگرها نقش بسته بودند.
دکس، یکی از آموزگاران و همچنین فرمانده نیروهای بریتانیایی حاضر در قرارگاه، نقش پیش قراول اسکادران را داشت و گفت: "این یک عملیات ساده اطلاعاتی، شناسایی و اکتشافی است. یک ماموریت دو ساعت و نیمه."
یک نفر هواپیمای بدون سرنشین را به پرواز در می‌آورد و دیگری کار با دوربین‌ها و حسگرها را به عهده دارد.
روشن است که اینها امتیازهای چشمگیری برای نیروها به همراه می‌آورند، اما پیرامون استفاده آمریکایی‌ها از این هواپیماها، جنجالی درگرفته است.
نقطه کور سیا
در پاکستان، کشوری که در حال جنگ با آمریکا نیست، موشک‌های سنگرشکن، علیه افرادی که مشکوک به عضویت در گروه‌های پیکارجو هستند به کار گرفته می‌شوند.
این که چه کسی و به چه دلیلی هدف قرار گرفته، یا هدف بعدی کیست روندی محرمانه دارد و گزارش‌هایی مبنی بر تلفات غیرنظامیان در حملات هواپیماهای بی‌سرنشین وجود دارد.
سارا هولوینسکی مدیر اجرایی برنامه "قربانیان بی‌گناه جدال" می‌گوید: "عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی باید با مسئولیت و شفافیت خیلی بیشتری همراه شوند."
"این را می‌دانیم که هواپیماهای بدون سرنشین نظامی به کار گرفته می‌شوند. بعضی امور سری وجود دارند ولی به هر حال می‌دانیم این امر در جریان است. اما وقتی مساله به استفاده سازمان سیا از آن می‌رسد نقطه کوری است که از آن هیچ نمی‌دانیم."
"غیرنظامیانی که بر این خاک خانه دارند نمی‌دانند که ممکن است فردا آنان هدف قرار بگیرند، یا مثلا اگر در بازار کنار کسی که هدف حمله بوده بایستند، قربانی شوند."
ارتش توصیف "سوءقصد هدفمند" را درباره حملاتشدر پاکستان را رد می‌کند، حملاتی به مظنونان و کسانی که جرمشان احراز نشده است.
دکس، پیش قراول اسکادران، می‌گوید: "این مساله فقط در رسانه‌ها بحث‌انگیز است. آنها می‌خواهند جنجال درست کنند."
"ما کار با این سلاح را دقیقا همان طوری آموزش می‌دهیم که با هواپیماهای سرنشین‌دار می‌کنیم – و همان استفاده را هم از آن می‌کنیم."
"به همین دلیل برای ما چیز بحث‌انگیزی در کار نیست. ما با آموزش‌ها و تصمیمات درستمان تلفات را تا جایی که می‌توانیم کاهش می‌دهیم. همه عملیات و ماموریت‌های ما مشروع و قانونی هستند."

محمد فرهنگدوست؛ غربت در ایران و مرگ در کانادا

در کارنامه او پیروزی ضربه فنی مقابل نوابغی چون دانیل روبن (مدیر برگزاری مسابقات کشتی المپیک لندن)، پیروزی ضربه فنی مقابل آدولف زیگر و برتری در برابر روسلان آشور علی‌یف (شوروی) و غلبه بر منصور برزگر ثبت شده‌است.

فدراسیون جهانی کشتی پس از ۴۰ سال و پیش از مرگش، مدال نقره او که شرحش در ادامه آمده‌است را پس داد.
فرهنگدوست پس از پیگیری معالجات در آلمان و بازگشت به ایران، برای ادامه درمان راهی کانادا شده بود و سرانجام در همین کشور چشم از جهان فروبست.

مانند عبدالله مجتبوی دیگر ستاره پیشین کشتی آزاد ایران که بیست و سوم دی ۱۳۹۰ درگذشت، مرگ فرهنگدوست نیز با پیام تسلیتی کوتاه در سایت فدراسیون کشتی و مروری از آن هم کوتاه‌تر بر افتخاراتش در رسانه‌ها همراه است.

ویژگی اصلی این قهرمان تحصیل‌کرده در خانواده کشتی ایران؛ تن ندادن او به دسته‌بندی‌های رایج برای احراز پست در فدراسیون کشتی یا هدایت تیم‌های ملی بود.

حتی یک مصاحبه نیز از او وجود ندارد که درباره کنار ماندنش یا بی‌توجهی به پیشکسوتان و نادیده گرفتن مشکلات‌شان صحبتی کرده باشد. می‌گفت آنچه که هست، وضعیتی است که قرار است همین طور باشد.

فرهنگدوست جانش را در کانادا از دست داد اما سال‌ها در ایران نیز غریب بود. نه در انجمن‌های پیشکسوتان و نه در مشاوره‌ها یا میزگردها، خبری نبود از کسی که در ۶۶ سال زندگی‌اش هیچ وقت بدون دعوت جایی نرفت.
فیروز علیزاده نیز روزی که در بیمارستان ایرانشهر جان سپرد، چشمش به در دوخته شده بود برای ورود متولیان ورزش که همزمان به صورت گروهی راهی مکه شده بودند.

فیروز که اولین قهرمان ایرانی در کشتی فرنگی جهان بود، از مال دنیا فقط یک موتورسیکلت قراضه‌ داشت که دائماً خراب می‌شد و قهرمان جهان را پای پیاده می‌گذاشت. حتی بیمه خدمات درمانی هم نبود.

دو روز پیش از مرگ فیروز علیزاده، حسن رنگرز در شبکه خبر گفت: «من و فیروز علیزاده تنها مدال‌های طلای تاریخ کشتی فرنگی ایران را گرفته‌ایم. ببینید او الان کجاست و چه بر سرش آمده؟ من الان فقط ۲۴ سال دارم اما همان برخوردها را دارند با من هم تکرار می‌کنند.»

پهلوان نبی سروری سرنوشتی تلخ‌تر داشت و حتی پایش به بیمارستان نرسید. آنقدر به فراموشی سپرده شده بود که همسایه‌ها به غیبتش شک کرده و متوجه مرگ او شده بودند.

چرا کشتی فرنگی را کنار گذاشت

فرهنگدوست متولد محله سبزه‌میدان رشت بود. خانواده‌اش در سه سالگی او کوچید تهران، به خیابان آبشار در بازارچه نایب‌السلطنه. جایی که به خاطر بافت سنتی‌اش فیلم‌‌های تهران قدیم را همان جا تصویربرداری می‌کردند.

برندگان جایزه صلح نوبل خواستار آزادی نرگس محمدی شدند

خبرگزاری هرانا - چند شخصیت حقیقی و حقوقی برنده جایزه صلح نوبل با انتشار بیانیه ای به اجرای حبس نرگس محمدی اعتراض کرده و خواهان آزادی “فوری و بدون قید و شرط” او شدند.
به گزارش تارنمای کانون مدافعان حقوق بشر، شیرین عبادی (ایران)، میخائیل گور باچف (روسیه)، دالایی لاما (تبت)، مایرد مگوایر (ایرلند)، ریگوبرتو مانچو تام (گواتمالا)، جودی ویلیامز ( ایالات متحده امریکا)، لخ وا لسا (لهستان)، محمد یونس (بنگلادش)، سازمان صلح بین المللی ( سوئیس)، موسسه البرت شوایتزر (ایالات متحده امریکا) ‌ امضا کنندگان این بیانیه هستند. متن این بیانیه که ۲۵ آپریل ۲۰۱۲ منتشر شده، به شرح زیر است:
خانم نرگس محمدی، فعال حقوق بشر ایرانی در یک محاکمه غیر عادلانه به ۶ سال حبس محکوم شد و روز شنبه ۲۱ آپریل ۲۰۱۲ برای اجرای کیفر به زندان رفت. اتهام اصلی او عضویت و فعالیت در کانون مدافعان حقوق بشر است. این کانون در سال ۲۰۰۱ توسط دکتر شیرین عبادی و چند نفر از همکاران ایشان تاسیس شد و ریاست آن بر عهده دکترعبادی می باشد.
نرگس محمدی معاون این کانون و همچنین دبیر هیات اجرائی شورای ملی صلح است. این شورا در سال ۲۰۰۷ به پیشنهاد دکتر عبادی تاسیس شد و متشکل از ۸۵ نفر از نمایندگان گروهها و اقوام مختلف ایرانی است.
مجموعه فعالیت های حقوق بشری نرگس محمدی سبب شد که وی درسال ۲۰۰۹ شغل اداری خود را از دست دهد و در سال ۲۰۱۰ نیز برای مدتی در زندان به سر برد. او در زندان مبتلا به فلج ادواری عضلانی شد و ماهها تحت درمان قرار گرفت. طبق نظر پزشکان استرس و شرایط زندان موجب تشدید بیماری او خواهد شد. نرگس دارای ۲ فرزند دو قلوی ۴ ساله می باشد که بی شک نیاز مبرم به حضور و محبت مادر دارند.
ما امضا کنندگان این بیانیه ضمن اعتراض به حکم غیر عادلانه نرگس محمدی خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط او هستیم.
شیرین عبادی (ایران)

استقرار موشک انداز بر بام یک مجتمع آپارتمانی در لندن

وزارت دفاع بریتانیا می گوید در حال بررسی مکان مناسب در لندن برای استقرار یک موشک انداز برای تامین امنیت بازی های المپیک است و ممکن است این موشک انداز را بر بام مجتمعی مسکونی در شرق لندن مستقر کند.
ساکنان این مجتمع اطلاعیه هایی را دریافت کرده اند حاکی از آن که ممکن است تعدادی سرباز در طول بازی های المپیک در ساختمانشان مستقر شوند.

در این اطلاعیه آمده بخشی از سیستم دفاعی مورد نظر برای این بازی ها ممکن است بر روی منبع آب این ساختمان مستقر شود.
۷۰۰ نفر ساکن این مجتمع مسکونی هستند.
سخنگوی وزارت دفاع می گوید این وزارتخانه هنوز تصمیم قطعی برای استفاده از سیستم دفاعی زمین به هوا در طول این مسابقات نگرفته است.
در این اطلاعیه آمده که افرادی از نیروهای مسلح برای مانور نظامی در اوایل ماه می به مدت ۵ تا ۷ روز در این مجتمع خواهند بود.
بر اساس این اطلاعیه از دوم می تا دهم این ماه ارتش برای آزمایش توانایی نیروهای مسلح برای کمک به پلیس در تامین امنیت در طول مسابقات المپیک مانوری سراسری و بزرگ را برپا می کند.
بهبود وضعیت امنیتی
در اطلاعیه وزارت دفاع آمده اگر دولت تصمیم به استفاده از موشک در طول مسابقات بگیرد، این سربازان ممکن است به مدت دو ماه در این محل برای انجام عملیات مستقر شوند.
وزارت دفاع در عین حال گفته این موشک انداز توسط سربازانی خبره و آموزش دیده به کارگرفته می شود و خطری را برای ساکنان در بر نخواهد داشت.
بر این اساس تنها پس از رسیدن دستور از علیرتبه ترین سطوح دولتی و در واکنش به یک تهدید امنیتی موثق و بزرگ از این موشک انداز استفاده خواهد شد.
در این اطلاعیه همچنین آمده که نیروهای پلیس و ارتش در تمام ساعات شبانه روز به بهبود وضعیت ایمنی ساکنان کمک می کنند و اهالی این مجتمع را به هدفی برای تروریست ها تبدیل نخواهند کرد.
برایان ولن روزنامه نگاری که ساکن این مجتمع است می گوید: "قرار است هفته آینده آزمایشی صورت بگیرد. وزارت دفاع می گوید این مجتمع مناسبترین مکان برای استقرار این موشک انداز است."
غیرمعمول
آقای ولن در عین حال می گوید شرکتی که این مجتمع را مدیریت می کند روز شنبه پوسترهایی را به دیوار نصب کرده و اطلاعیه ها را توزیع نموده است.
یک سخنگوی وزارت دفاع گفته: "همانطور که قبل از کریسمس اعلام کردیم، ممکن است از سیستم دفاعی زمین به هوا به عنوان بخشی از برنامه امنیتی چند لایه خود برای المپیک استفاده کنیم."
وی افزود این برنامه شامل استفاده از جت های سریع و هلیکوپتر بر فراز شهر نیز می شود تا از آسمان شهر همزمان با برگزاری مسابقات حفاظت کند.
به گفته این سخنگو " چند مکان بر اساس توصیه های ارتش و همکاران پلیس لندن انتخاب شده اند و گفتگوهایی با مقامات محلی و مالکان در جریان است تا تاثیر هرگونه استقرار موقتی به حداقل برسد."

۱۳۹۱ اردیبهشت ۷, پنجشنبه

در دامگه حادثه؛ گفتگو با پرویز ثابتی مدیر امنیت داخلی ساواک؛ عرفان قانعی‌فرد

در هر شماره از «کتاب گویا» معمولاً دو کتاب را معرفی می کنیم اما در این شماره، تنها به معرفی کتاب «در دامگه حادثه» خواهیم پرداخت تا امکان بررسی دقیق‌تر آن فراهم بیاید.

بررسی دوران‌های تاریخی، اگر از زوایا و جوانب گوناگون انجام شود، این امکان را برای محققان بعدی و خوانندگان فراهم می‌آورد که غثّ‌وسمین را از هم تشخیص دهند و درستی و نادرستی آن‌چه را که به رشته تحریر در آمده است دریابند. هر گاه تعداد این زوایا و جوانب کم باشد، احتمال به اشتباه افتادن خواننده زیاد می‌شود و آن‌چه را که مقرون به واقعیت نیست، واقعیت می‌پندارد. به‌عنوان مثال، با خواندن کتاب‌های «پاسخ به تاریخ» محمدرضا شاه پهلوی یا «کهن دیارا»ی فرح پهلوی، می‌توان تصویری از دوران سلطنت پهلوی دوم به‌دست آورد ولی این‌که این تصویر -که از ذهن دو شخصیت ممتاز سیاسی که مستقیماً شاهد رویدادها و عامل مؤثر شکل دادن به آن بوده‌اند بی‌واسطه روی کاغذ آمده- تصویری صحیح و دقیق و منطبق با واقعیت است، تنها با خواندن این دو کتاب اثبات نمی‌شود. با مطالعه کتاب «یادداشت‌های عَلَم» و نگاه از زاویۀ دیگر، حقایقِ بازگو شده توسط آن دو شخصیت رنگ دیگری به خود می‌گیرد، و به همین ترتیب نگاه به رویدادهای آن دوران وسیع‌تر و گسترده‌تر می‌شود.

در طول سال‌های اخیر، خاطرات چندی از دوران زمامداری پهلوی منتشر شده است که هر یک به جای خود برای روشن شدن گوشه‌های تاریک تاریخ آن دوران مفید بوده است، اما از میان این خاطرات، تنها چند کتاب هست که نقش تعیین‌کننده در شکل‌گیری ذهنیّت محقّقِ تاریخ نسبت به آن دوران بازی می‌کند. یکی از این کتاب‌ها، «یادداشت‌های علم» است که بدون وجود آن، تاریخ دوران پهلوی یقیناً شکل درستی به خود نمی‌گرفت و بسیاری از حقایقِ مکتومِ مربوط به آن آشکار نمی‌گشت.

شاید بتوان کتاب گفت‌وگو با پرویز ثابتی را نیز در گروهِ کتاب‌های پُر اهمیّت برای شکل دادن به تاریخ آن دوران ارزیابی کرد. البته منظور از شکل دادن، همیشه شکل دادن مثبت نیست و می‌توان به موارد گمراه‌کننده نیز که نگاه به تاریخ را معیوب می‌کند اشاره کرد. در مورد آن‌چه آقای ثابتی در این کتاب نوشته‌اند، بحث و گفت‌وگوهای بسیاری حتی پیش از انتشار رسمی کتاب صورت گرفته است و تعداد زیادی از افرادی که در آن دوران حضور داشته‌اند و تأثیر مستقیم عمل‌کرد آقای ثابتی را با پوست و گوشت خود احساس کرده‌اند، گفته‌های ایشان را رد می‌کنند و آن‌ها را درست نمی‌دانند.

پروندهسعید مرتضوی در همشهری ماه گشوده شد

نود و ششمین شماره ماهنامه همشهری ماه با پرونده‌هایی در زمینه موضوعات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و بررسی ابعاد پیدا و پنهان ماجرای انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، تریبون ماه در ابتدای این شماره مجله به «بررسی نتایج دور اول انتخابات نهمین دوره مجلس» اختصاص دارد. بررسی نتایج دور اول در تهران و شهرهای مهم کشور از مطالب این بخش همشهری ماه است.

در ادامه فصل تریبون ماه، «همه نسخه‌های من» پرونده‌ای شامل دو گزارش درباره انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی درج شده است. گزارش اول این پرونده، «انتصاب‌های عجیب دولت نهم و دهم» است. «عاقبت خیاط در فیلتر افتاد» هم عنوان گزارش دوم است که درباره کارنامه سیاسی و قضایی مرتضوی است.

پرونده دیگر همشهری ماه‌ «بازگشت انصار» است که گزارشی از فراز و نشیب کارنامه فرهنگی انصار حزب‌الله از خلال چند تصویر سینمایی است. این پرونده به بهانه مسائلی که درباره فیلم سینمایی گشت ارشاد به وجود آمد، تهیه و گرداوری شده است. «آیا در دهه 90 باز هم قرار است گروه فشار اثرگذار باشد؟» سوالی است که این نشریه درباره این پرونده، روی جلد خود مطرح کرده است.

آيا سوخت اتمی برای ايران ضروری است

زمامداران جمهوری اسلامی ادعا می کنند که سوخت اتمی برای توسعه کشور ضروری است. نويسندگان اين نوشته اما، بر اين باورند که سوخت اتمی برای ايران، در بهترين حالت يک گزينش سياسی و نه يک نياز ضروری است. گزينه توليد سوخت اتمی، در شرايط سياسی کنونی ايران، اين گمان را نيز تقويت می کند که اصرار برای توليد سوخت اتمی، در حاليکه توجيه اقتصادی نيز ندارد، کوششی باشد برای دستيابی به توانش سلاح اتمی.
آژانس بين المللی انرژی اتمی از سال ۲۰۰۳ ميلادی تا به امروز، سالی چهار گزارش درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی منتشر می کند. اين گزارش ها هرگز خالی از نگرانی درباره استفاده نظامی از انرژی هسته ای توسط جمهوری اسلامی نبوده اند، اما گزارشی که آژانس در ماه نوامبر ۲۰۱۱ منتشر کرد به احتمال کاربردهای غير متعارف برنامه اتمی جمهوری اسلامی اشاره روشنی داشت. البته گزارش به طور مستقيم به وجود سلاح اتمی اشاره نکرده است، اما از فعاليت هايی خبر داده است که همه می توانند به کار ساختن سلاح اتمی بيايند.
لازم به يادآوری است که ما از زاويه حقوق ايران و منافع ملی به مسئله اتمی ايران می پردازيم و تلاش می کنيم نشان دهيم که انرژی اتمی برای تامين سوخت ايران ضروری نيست، چون با بهره گيری بهينه از منابع بزرگ گاز طبيعی، کاستن از اتلاف گسترده انرژی در کشور همراه با سرمايه گذاری در منابع انرژی پاک، مانند خورشيد و باد و آب، که در آينده می تواند و بايد حتا سوخت گاز طبيعی را جايگزين کند، نه تنها نيازهای خانه و کارخانه را تامين خواهد کرد که بخش عمده ای از آن هم قابل صادرات خواهد بود. افزون بر اين، هشدار می دهيم که در شرايطی که تنش افروزی های بی مورد سران جمهوری اسلامی باعت تنهايی کشور در جهان و تحريم های سخت بين الملی عليه ايران شده اند، و در شرايطی که برخی دول خارجی از اين بحران سازی ها سود سرشار می برند، ادامه سياست های کنونی هسته ای ايران به ويژه غنی سازی اورانيوم، هزينه های غير قابل جبرانی برای کشور در پی خواهد داشت.
اين نوشته، همخوان با برنهاده ای که شرحش رفت، دربرگيرنده دو بخش اصلی است، يکی در مورد بی نيازی کشور به سوخت اتمی و ديگری هزينه های زيانمند سوخت در کل و در شرايط خاص برای ايران. هر بخش در برگيرنده چند قسمت است.
برنهاده نوشته ما در بخش نخست اين است که اگر: ۱) سوخت فسيلی در کشور مديريت بهينه شود، يعنی گاز ميدان های نفت که سوزانده می شوند بازيابی شوند و ميدان های گازی دست نخورده به راه افتند؛ ۲) از هدر رفتن بيش از يک سوم انرژی موجود در کشور جلوگيری شود، و سرانجام ۳) سوخت پاک که کشور ما توان بالايی برای آن دارد به راه افتد، آنگاه نيازهای سوختی کشور تا سده ها تامين خواهند شد و ايران ديگر نيازی به سوخت اتمی نخواهد داشت.
نکته پايانی. اين مقاله مدت ها پيش از آغاز محاکمه مهندس کورش زعيم آماده انتشار بود و من (جمشيد اسدی) از سوی ديگر نويسندگان اجازه چاپ آن داشتم. اما من باز هم در ساختمان و زبان (و پيام نوشته که جز با اجازه همکاران نمی توانست بود) دست بردم و همين کار را به عقب انداخت. منتظر شديم تا انتشار آن موردی داشته باشد و در ارتباط به خبر روز باشد. در اين انتظار خبر دادگاه و محاکمه مهندس زعيم در کشور پيش آمد و ما باز هم در انتشار آن ترديد کرديم. تصور کنيد که بر اتهام های زعيم، همکاری با ضدانقلابی فراری خارج نشين هم افزوده شود. اما حالا که به هرحال برای وی حکم زندان تغزيری سه ساله بريده اند و فرستاده های جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ هم در استانبول در مورد پرونده هسته ای به گفتگو نشسته اند، تصميم به انتشار نوشته مشترک گرفتيم. اين شما و اين هم کار پژوهشی ما در مورد انرژی هسته ای در کشور.


تبليغات خبرنامه گويا
advertisement@

شکایت سعدی از احمدی‌نژاد به خاطر تبدیل "میمون" به "زیبا"!

برایش کاغذ و قلمی بیاوریم و چون خود او نمی توانست با خودکار بیک بنویسد آن چه را که می خواست بنویسد به ما گفت و ما برای او نوشتیم. این شما و این هم گفتارِ سعدیِ شیرین سخن:]



منّت خدای را عز و جل که طاعت اش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت. هر نَفَسی که فرو می رود ممدّ حیات است و چون بر می آید مفرّح ذات... لابد از خودتان می پرسید این دروغ ها را برای چه می گویم:



دروغی که حالی دل ات خوش کند

به از راستی که‌ات مشوّش کند



من هم آن چه را که شما بدان باور دارید باور می کنم. کدام طاعت موجب قربت شده است و کدام شکر مزید نعمت؟ مردم بدبختی که بر سر خاک ما می آیند فغان بر آورده اند که سعدی جان! دلار شده این قدر، طلا شده آن قدر. کمرمان زیر بار گرانی شکسته. هر چه هم دعا می کنیم و اطاعت، روز به روز بدبخت تر می شویم. ممدّ حیات؟! هاهاها! مفرّح ذات؟! هِر هِر هِر! این "لول" [looool] هم که می گویند ما نمی فهمیم چیست و از کدامین کتاب در آمده است. به هر که می گویم:



وی که در شدت فقری و پریشانی حال

صبر کُن کاین دوسه روزی به سر آید معدود



در پاسخ ام پوزخند می زند و با لهجه ای که برای من غریب است و مال مردمان خطه ی شیراز نیست می گوید، بابا جمع اش کن! این قدر شرّ و ورّ نگو!
افسوس که نمی دانم معنی شرّ و ورّ چیست که اگر می دانستم شاید کمکی می توانستم کرد. به یکی از این جوان ها که بر سرِ تربت ما نشسته و اشک می فِشانْد و از دنیا شکایت می کرد گفتم:



دست حاجت که بری پیش خداوندی بر

که کریم است و رحیم است و غفور است و وَدود

کَرَم اش نامتناهی، نعم اش بی پایان

هیچ خواهنده ازین در نرود بی مقصود



آقا! -و این "آقا" گفتن در ابتدای جمله را از همین جوان ها آموخته ام- یَک نگاهِ چپ‌چپی به ما کرد و دو تا فحش آبدار بر زبان راند که چون آن ها را در "هزلیات" خود به کار برده بودم می شناختم و معنای شان را می دانستم -و چه جالب که در این چند صد سال معنی اعضای تن و بدن و حواله دادن آن ها به یکدیگر تغییری نکرده است-، و رنگ رخ ام در اثر خجالت گلگون شد.



شنید این سخن سعدی خوش سخن

ز خشم و خجالت بر آمد به هم

برنجید و پس با دلِ خویش گفت:

چه رنجم؟ حق است آن‌چه دلْ‌ریش گفت!



باری، تن ما هم گویی به تنِ "سخن" خورده و هر چه بر ذهن مان جاری ست بر کاغذ روان می شود و غرض از نوشتنِ این چند خط بعد از چند صد سال این بود که به آقای احمدی نژاد شکایت بریم که آقا! -کم کم از استعمال این کلمه ی "آقا" دارد خوش مان می آید!- مگر ما هواداران شما را مجبور کرده ایم که از شعر ما برای توصیف حضرت‌عالی استفاده کنند؟:



بخت باز آید از آن در که یکی چون تو در آید

روی میمون تو دیدن درِ دولت بگشاید



من هشتصد سال پیش شعری گفته ام و دوست داشته ام کلمه ی "میمون" در آن به کار ببرم. چرا هواداران شما فکر می کنند که باید عَدل، همین شعر را برای توصیفِ شما به کار ببرند و رویِ... [این کلمه چه بود؟... فراموش کردم... "سخن" جان کمک!... آری "بَنِر"...] باری این شعر را روی "بَنِر" بنویسند و کلمه ی "میمون" را تبدیل به "زیبا" کنند؟