۱۳۹۱ فروردین ۱۲, شنبه

جان کری: ایران چالش اصلی سیاست خارجی آمریکاست

سناتور جان کری، از سیاستمداران برجسته آمریکا می گوید که جلوگیری از "ویرانگری جنون آمیز" ایران در پی دستیابی این کشور به سلاح اتمی، چالش اصلی سیاست خارجی فعلی ایالات متحده است.
آقای کری که روز چهارشنبه (۲۸ مارس - نهم فروردین) در سنای آمریکا سخن می گفت با اشاره به اخبار مربوط به حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران گفت که وقتی مذاکرات در سطح مقام های عالی صورت نمی گیرد، دور از انتظار هم نیست که نتایج این مذاکرات نتواند سوء تفاهمات و بی اعتمادی انباشت شده از دهه های گذشته را از میان بردارد.
او که در جلسه مسئولان وزارت خارجه و نمایندگان سنای آمریکا سخن می گفت تاکید کرد که برای موفقیت در راهکارهای دیپلماتیک می بایست سیاستی در پیش گرفته شود که طی آن ضمن جلوگیری از وقت کشی ایران جایی برای "تنفس" باقی گذاشت و به ایران نشان داد که اگر واقعا بخواهد که سازنده عمل کند، راهکارهایی در پیش پای اوست اما نمی تواند از مذاکرات برای اتلاف وقت سود ببرد.
این سناتور آمریکایی که سخنانش در زمینه سیاست خارجی همواره تاثیر گذار بوده است، همچنین تاکید کرد که یافتن راهکاری اثربخش برای برنامه هسته ای ایران که هر دو طرف پذیرای آن باشند "به هیچوجه آسان نیست" اما جامعه جهانی هم باید از اینکه ایران به سلاح اتمی دست نخواهد یافت، اطمینان حاصل کند.
در این جلسه همچنین تام پیکرینگ، معاون سابق وزارت خارجه آمریکا گفت که دیپلماسی فعلی و مذاکرات جاری در زمینه برنامه هسته ای ایران چنانچه به نفع حمله نظامی علیه برنامه هسته ای این کشور تعبیر شوند، می تواند زمینه ساز شکل گیری حملات تروریستی علیه منافع آمریکا و شهروندان غیر نظامی این کشور در نقاط مختلف جهان شوند.
آقای پیکرینگ گفت که ایران و همدستانش می توانند تمامی اهداف و منافع اقتصادی آمریکا، شهروندان این کشور و هر آنچه که به نوعی با ایالات متحده مرتبط است را در منطقه خاور میانه و فراتر از آن هدف قرار دهند.
او که پیش تر سفیر آمریکا در سازمان ملل و نیز سفیر این کشور در روسیه، هند و اسرائیل بوده، همچنین تاکید کرد که حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران اگر چه فرآیند ساخت "بمب اتمی" را احتمالا برای چند سالی به تاخیر خواهد انداخت اما در صورت وقوع چنین حمله ای ایران ترغیب خواهد شد که آشکارا خود را محق دستیابی به سلاح هسته ای بداند چرا که می خواهد خود را در برابر حملات آتی مصون کند.
به نظر آقای پیکرینگ، حمله به تاسیسات هسته ای ایران تنها تنش و پیچیدگی را به تلاش ها برای توقف برنامه هسته ای این کشور خواهد افزود.
این سیاستمدار آمریکایی که در آستانه آغاز دور جدید مذاکرات هسته ای غرب با تهران (که قرار است ۱۳ آوریل صورت گیرد) سخن می گفت، پیشنهاد کرد که یکی از نکات سازنده برای خروج مذاکرات از بن بست فعلی، اینست که به مرحله گفتگوها پیش از غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم توسط ایران رجوع شود.
وی پیشنهاد کرد که در این صورت ایران می تواند اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی خود را تحویل دهد و در مقابل علاوه بر دریافت سوخت هسته ای مورد نیاز تحقیقات پزشکی خود، برخی از تحریم ها علیه این کشور هم لغو شود.
گفته های مقامات غربی در مورد محتوای مذاکرات آتی غرب با ایران در حالی عنوان می شود که تهران بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر