۱۳۹۰ آذر ۶, یکشنبه

نماینده مجلس: مأموریت ۱۲ جاسوس سیا در ایران نظامی و امنیتی بود

بخشی از نشان سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، در مقر اصلی این سازمان
 
به دنبال تأکید مقامات اطلاعاتی آمریکا بر دستگیری «بیش از ۱۰ جاسوس سازمان سیا» در ایران و لبنان، یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افراد بازداشت شده توسط وزارت اطلاعات را «۱۲ تن» اعلام کرد و گفت این افراد قصد جاسوسی در عرصه نظامی و امنیتی را داشتند.

پرویز سروری، روز چهارشنبه، دوم آذرماه، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، با اظهار این‌ که افراد بازداشت شده توسط وزارت اطلاعات «جاسوسان سازمان سیا» بودند، خاطرنشان کرد که بخش اعظم مأموریت این افراد در راستای مسائل «امنیتی و نظامی» بوده است.

وی در ادامه افزود: «همچنین در بحث هسته‌ای، با توجه به پیشرفت‌هایی که ایران در عرصه فناوری هسته‌ای کسب کرد، (این افراد) سعی داشتند از این طریق به کشور ضربه وارد کنند.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در خصوص دستگیری اخیر دستگاه‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل را در مظان اتهام قرار داد و گفت که آنها قصد داشتند «با استفاده از سرویس‌های اطلاعاتی منطقه چه در داخل و چه خارج از ایران، ضربه شدیدی» به جمهوری اسلامی وارد کنند که به گفته وی با اقدامات وزارت اطلاعات، این تلاش‌ها به نتیجه نرسید.

چهار مقام کنونی و پیشین آمریکایی به تازگی اعلام کردند که طی شش ماه اخیر بیش از ده جاسوس که با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، همکاری می‌کردند در ایران و لبنان دستگیر و احتمالاً اعدام شده‌اند.

این چهار مقام که با سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا مرتبط هستند به شبکه تلویزیونی آمریکایی «اِی‌بی‌سی» گفته بودند که این جاسوسان، در قبال دریافت پول از سازمان سیا، برای دو حلقه جداگانه جاسوسی کار می‌کردند که هدف این دو حلقه، ایران و حزب‌الله لبنان است.

وزارت اطلاعات ایران اواخر اردیبهشت سال جاری اعلام کرد که با شناسایی «شبکه پیچیده جاسوسی و خرابکاری وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا»، این شبکه را متلاشی و «۳۰ نفر از جاسوسان آمریکا» را بازداشت کرده‌ است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای در این خصوص از شناسایی «۴۲ تن» از افسران اطلاعاتی و عملیاتی سازمان سیا در کشورهای مختلف خبر داده و در خصوص حوزه فعالیت این «جاسوسان» گفته بود که شماری از آنها از مدیران دولتی بودند که «بیشتر قصد داشتند در بخش هسته‌ای، نفت و گاز، وزارت نیرو و به ویژه نرم‌افزارهای تشکیلات و ارگان‌ها» وارد عمل شوند که به گفته این وزارتخانه موفق به این اقدام نشدند.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، و از متحدان ایران نیز تیرماه سال جاری اظهار کرد که سازمان سیای آمریکا «به خاطر اسرائیل» جاسوسانی را به گروه او  رخنه داده است.

مقام‌های آمریکایی در گفت‌و‌گوی اخیر خود با شبکه «اِی‌بی‌سی» در این خصوص تأکید کردند که بخش زیادی از مطالبی که چندی پیش در گزارش‌های رسانه‌ای ایران و حزب‌الله لبنان در مورد کشف دو شبکه جاسوسی ذکر شد، واقعیت دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر