پالایشگاهی در فرانسه. نفت ایران دیگر به این پالایشگاهها نمیرسد
دولت فرانسه خرید نفت ایران را تحریم کرد. این کشور تا ماه ژوئیه امسال ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت از جمهوری اسلامی خریده بود. سارکوزی پیشتر از آمریکا، کانادا، ژاپن و اتحادیه اروپا خواسته بود نفت ایران را تحریم کنند.
دولت فرانسه، پیشنهادی را که برای قطع خرید نفت جمهوری اسلامی به کشورهای دیگر داده بود، در سطح داخلی به مرحله اجرا در آورد. این خبر را "برنارد والرو" سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه (۲۴ نوامبر، ۳ آذر) در پاسخ به پرسش خبرگزاری رویترز اعلام کرد.
پاریس پیشقدم در اجرای پیشنهاد خود
نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه بهتازگی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آمریکا، کانادا، ژاپن و سایر کشورها پیشنهاد کرده بود که برای تشدید فشار بر تهران، از خرید نفت ایران خودداری کنند.خبرگزاری رویترز، پس از انتشار این خبر از وزارت خارجه فرانسه پرسیده بود که آیا کنسرنهای نفتی فرانسه برای قطع خرید نفت جمهوری اسلامی تحت فشار قرار گرفتهاند؟
سخنگوی وزارت خارجه، در سایت اینترنتی این وزارتخانه پاسخ داد: «قطع خرید نفت جمهوری اسلامی ایران، بخشی از اقداماتی است که فرانسه به شرکای خود پیشنهاد کرده است. ما در سطح ملی این کار را خواهیم کرد.»
همزمان با اقدام دولت فرانسه، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، در یک کنفرانس خبری مشترک با امیل بوک همتای رومانیائی خود، خواستار تحریم نفت و سیستم بانکی جمهوری اسلامی شد. وی تحریمهای فعلی را کافی ندانست و گفت که برای مجبور ساختن جمهوری اسلامی به تعطیل برنامههای اتمی، باید خرید نفت ایران و دادوستد با "بانک مرکزی" هرچه زودتر قطع شود
فرانسه و اهمیت نفت ایران پس از لیبی
تحریم بانک مرکزی در کنار تحریم نفت اقتصاد جمهوری اسلامی را فلج میکند
فرانسه، پس از ناآرامیهای لیبی و مشکلاتی که در صدور نفت این کشور ایجاد شد، بیش از گذشته به خرید نفت از جمهوری اسلامی علاقه نشان میداد. به گزارش خبرگزاری رویترز ایران تا سال گذشته میلادی با صدور سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت، تامینکننده نزدیک به ۳ درصد از نیاز نفتی فرانسه بود، اما در هفت ماه نخست سال جاری، در مجموع یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت به فرانسه فروخت که با ۵۵ هزار بشکه در هر روز برابر است.ایران در حال حاضر پنجمین صادرکنندهی نفت جهان است. بیش از ۸۰ درصد بودجه دولت احمدینژاد از محل درآمدهای نفتی تامین میشود. قطع این درآمدها سبب میشود که دولت توانایی پرداخت هزینههای جاری و حقوق کارمندان را از دست بدهد.
بریتانیا و اتحادیه اروپا در راه تحریمهای بیشتر
پیشتر، دولت بریتانیا قطع مبادلات تمام بانکهای این کشور با سیستم بانکی جمهوری اسلامی از جمله با بانک مرکزی را اعلام کرده است. به گفته سیاستمداران بریتانیا، لندن پیشتر بر سر این تصمیم با کشورهای متحد خود رایزنی کرده است و آنها نیز دست به اقداماتی مشابه خواهند زد.تشدید تحریمها، واکنشی است که کشورهای غربی در برابر آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهند. آژانس در آخرین گزارش خود اعلام کرد شواهدی به دست آورده که جمهوری اسلامی همچنان سرگرم تلاش برای ساختن بمب اتمی است.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار است روز اول دسامبر امسال در بروکسل گرد هم آیند. خبرگزاری فرانسه نوشته است که آنها در این نشست بر سر تحریم ۲۰۰ فرد حقیقی و شرکت ایرانی دیگر تصمیم خواهند گرفت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر