۱۳۸۹ اسفند ۲۹, یکشنبه

قطع داروهای مهدی کروبی در بازداشت

در حالی که محمدتقی کروبی فرزند مهدی کروبی در حضور ماموران امنیتی با پدر و مادر خود دیدار داشته است، مجتبی واحدی مشاور ارشد مهدی کروبی، انجام این ملاقات را نتیجه فشارهای خارجی و تجمعات اعتراضی داخل ایران می‌داند.

 

 «۳۸ روز از محرومیت دیدار تمامی اعضای خانواده با پدر و مادرم گذشته بود که در آستانه نوروز و با هماهنگی مقامات امنیتی (ایران) امکان دیدار برای من در آپارتمان مسکونی آنان فراهم گردید.» این جمله بخشی از نوشته کوتاه محمد تقی کروبی فرزند مهدی کروبی در سایت شخصی اوست که در ۲۷ اسفند ۱۳۸۹ منتشر شده است. در این یادداشت کوتاه به جزئیات این دیدار اشاره نشده است. پیش‌تر آقای تقی کروبی به نقل از یک روحانی مورد اعتماد خانواده آقای کروبی از سلامت حال آقای کروبی خبر داده بود.
مهدی کروبی و میرحسین موسوی بعد از اعلام فراخوان راه‌پیمایی ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ در بازداشت به‌‌سر می‌برند. ۱۷ اسفند ۱۳۸۹، سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی نیز به نقل از دختران میرحسین موسوی از دیدار آن‌ها با پدر و مادرشان در فضایی به شدت امنیتی و در خانه‌ای در خیابان پاستور خبر داده بود. دیداری که توسط اردشیر امیر ارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی نیز تایید شد.
اما هدف حکومت ایران از ترتیب دادن دیدار فرزندان رهبران جنبش اعتراضی با آن‌ها در روزهای آخر سال ۱۳۸۹ چیست؟ آیا اطلاع دادن از سلامتی مهدی کروبی و میرحسین موسوی هدف حکومت ایران بوده است؟ مجتبی واحدی مشاور ارشد مهدی کروبی در گفت‌و‌گو با دویچه وله و در پاسخ به این سوال می‌گوید: «حاکمیت این ملاقات را ترتیب داده و از خانواده‌های این دو نفر هم خواسته که بگویند، «ما با آن‌ها در منزل ملاقات کرده‏ایم». همین‌که فرزندان آقای موسوی جزییات ملاقات با پدر و مادر خود را نگفتند، نشان می‏داد، نوعی تهدید وجود دارد. این ملاقات را ترتیب دادند تا خبر آن را منتشر کنند و بگویند، «دیدید ما گفتیم، این‏ها زندانی نیستند و در خانه‏شان هستند!»
تاکید مهدی کروبی بر کوتاه نیامدن از مواضع خود
مجتبی واحدی انجام ملاقات فرزندان موسوی و کروبی با آن‌ها را به‌دنبال فشارهای داخلی و خارجی بر حکومت ایران می‌داند و از نهادهای بین‏المللی که در راستای رفع نگرانی بسیاری از مردم ایران حرکت کردند تشکر می‌کند. او ادامه می‌دهد: «همین فشارهای خارجی و تجمعات اعتراضی، باعث شد که حاکمیت ایران ناچار شود ملاقاتی برگزار کند.»

در ملاقات فرزند مهدی کروبی با پدر ومادر خود چه صحبت‌هایی رد و بدل شده است؟ مجتبی واحدی که پس از این ملاقات با یکی از فرزندان مهدی کروبی تماس داشته، درباره جزئیات این ملاقات می‌گوید: « آقای کروبی در این ملاقات تاکید کرده‌اند، به‏هیچ‏وجه از مواضع‏شان کوتاه نیامده‏اند. گفته‏اند اگر همین لحظه هم آزاد شوند، همان بیانیه‏ها و همان مصاحبه‏ها را انجام می‏دهند اما این‌بار مصمم‏تر. گفته‏اند در این مدت هم به حقانیت راه خود بیشتر پی برده‏اند.»
قطع کردن داروهای مهدی کروبی در مدت بازداشت، خبر دیگری است که مجتبی واحدی درباره گفته‌های مهدی کروبی در ملاقات اخیر با یکی از فرزندانش می‌دهد و ادامه می‌دهد: « حداقل به مدت دو هفته در این مدت، داروهای آقای کروبی در اختیارش نبوده است. چنین عمل غیرانسانی نه در تاریخ سابقه دارد و نه در جغرافیا. آقای کروبی در سن ۷۴ سالگی به لحاظ مزاجی بسیار سالم است ولی ایشان دیسک شدید کمر دارد و باید داروی مسکن استفاده کند. تمام داروها را از ایشان گرفته‏اند. ایشان به‌خاطر درد شدید دچار کم‏خوابی شده است.»
مجتبی واحدی، مشاور ارشد مهدی کروبی می‌گوید، در مدت بازداشت داروهای اقای کروبی قطع شده است.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  مجتبی واحدی، مشاور ارشد مهدی کروبی می‌گوید، در مدت بازداشت داروهای اقای کروبی قطع شده استبا انجام دیدار اخیر فرزند اخیر محمدتقی کروبی با پدر و مادر زندانی خود، هنوز این سوال بی‌پاسخ است که آیا آقای کروبی و همسر ایشان برای این دیدار از «مکانی نامعلوم» به «منزل» منتقل شده‌اند؟ مجتبی واحدی این سوال را «سوالی فرعی» می‌داند و توضیح می‌دهد: «سوالات اصلی  چیز دیگری است،اگر حاکمیت به سوالات اصلی جواب داد، آن وقت می‏توانیم سراغ سوالات بعدی برویم. سوال اصلی این است که حتی با کدام حکم دادگاه فرمایشی، آن‌ها زندانی شده‏اند؟ با حکم کدام دادگاه، اراذل و اوباش حکومتی، هر لحظه وارد سلول انفرادی یک زن نامحرم بشوند و آسایش‏ او را سلب کنند؟ با حکم کدام دادگاه، داروی یک زندانی مریض را قطع می‏کنند؟ با حکم کدام دادگاه، یک زندانی را از داشتن کاغذ و قلم محروم می‏کنند؟ »
پیام نوروزی در آستانه بهار 
از دیگر جزئیات ملاقات اخیر محمد تقی کروبی با پدر و مادر خود خارج کردن هرگونه کاغذ و قلم از دسترس مهدی کروبی است، مجتبی واحدی می‌گوید: «هر چیزی که با نوشتن سروکار دارد، از دسترس آقای کروبی و همسرشان خارج است. هیچ‌گونه قلم، کاغذ، کتاب، روزنامه، دست‏نوشته، کتاب‏ در دسترس آن‌ها نیست. الان تنها چیزی که در خانه آقای کروبی وجود دارد، یک جلد قرآن است. البته من نمی‏دانم این قرآن کامل است یا نه، ممکن است بعضی از احکام این قرآن که در مورد حقوق انسان‏ها و راست‏گویی است را حذف کرده‏ و به‌جایش احکامی در مورد اختیارات نامحدود ولایت فقیه را قرار داده‏ باشند.»

در همین حال مجتبی واحدی در آخرین روزهای سال ۸۹ و در آستانه سال ۹۰، از پیش‌بینی خود درباره اتفاقات سال پیش‌رو می‌گوید:«حاکمیت ایران در سال ۹۰، بدتر از سال۸۹ به روزمرگی خواهد افتاد و فقط به بحران‏ها دل‏خوش خواهد کرد. تنها تاکتیک و استراتژ‏ی‏ حکومت این است که بحران‏ها را به عقب بیاندازند و روزمرگی کند. در مورد جنبش سبز؛ خوشبختانه این جنبش آن‏قدر زنده است که علی‏رغم همه فشارهایی که آورده‏اند و رفتار وحشیانه‏ای که با تظاهرکنندگان و بازداشتی‏ها داشته‌اند، با همه‏ی محدودیت‏های خبررسانی مردم  در پنج هفته پایانی سال یعنی از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ تا پایان سال، خون به دل حاکمیت کردند. خوشبختانه شرایط داخلی و خارجی طوری است که شرایط لحظه‏ به لحظه به نفع جنبش اعتراضی مردم ایران و در راستای احقاق حق‏شان پیش خواهد رفت.»
مجتبی واحدی در پایان گفت و گوی خود با دویچه وله درباره نوروز می‌گوید: «هم از زبان خودم و هم از زبان آقای کروبی که یقین دارم اگر الان حضور داشتند، رسیدن نوروز را به همه‏ی مردم ایران تبریک می‏گفتند، فرا رسیدن نوروز را تبریک عرض می‏کنم. نوروز سال گذشته آقای کروبی سنگ صبور زندانیان، خانواده‏ی زندانیان و خانواده‏ی کشته‌شدگان جنبش سبز بود. امسال که جای او خالی است، از طرف ایشان به این‏ خانواده‏ها تبریک می‌گویم و آرزو‌ می‌کنم این نوروز، آخرین نوروز فراق همه‏ی آن‌‏ها باشد.»
در همین زمینه شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۸۹ نیز، فرزندان میرحسین موسوی و مهدی کروبی با انتشار بیانیه‌ای مشترک با نام «پیام نوروزی در آستانه بهار» نوشته‌اند: «خاطره سال ۸۹ طعم تلخ زمستان طولانی و سرد است که با ایستادگی پدران و مادران و ایستاده جان سپردن همرزمانمان رنگ و بویی دیگر گرفت. این زمستان جان سخت اما، یادمان داد چگونه می‌توان با صبری زیبا و ایمانی راسخ و استقامت کنار پدران و مادران، کنار یاران و هموطنان ایستاد.»
حسین کرمانی
تحریریه: شیرین جزایری

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر