۱۳۹۱ شهریور ۱۰, جمعه

۶۰۰ میلیون دلار هزینه برای اجلاس کشورهای غیرمتعهد

کلمه – گروه اقتصادی: در حالی که وضعیت بحرانی اقتصاد کشور به جایی رسیده که حتی رهبری هم شعار تولید ملی را به اقتصاد مقاومتی تغییر داده است، هزینه های گزاف برای اجلاس غیرمتعهدها این سوال را ایجاد کرده که آیا این اجلاس فایده ای هم به حال ملت خواهد داشت یا خیر.
به گزارش کلمه، برخلاف ادعای مسئولان که بودجه اجلاس کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرده اند، رقم واقعی تخصیص یافته به این منظور، چندین برابر رقمی است که اعلام شده است.
بر اساس این گزارش، بالغ بر ۶۰۰ میلیون دلار بودجه در اختیار سعیدلو مسئول اجرایی این اجلاس قرار گرفته است. به این رقم باید ۶۰ میلیون دلاری که به خرید خودروهای بنز تشریفات اختصاص یافته (و دیروز خبر رونمایی از شماره مخصوص آنها توسط راهنمایی و رانندگی ناجا منتشر شد)، مبلغ ۴۰ میلیارد تومانی که به عنوان پیش پرداخت به شرکت تهیه غذای قریشی بابت تامین غذای میهمانان اجلاس پرداخت شده و … را هم افزود، و همچنین هزینه تعطیلی پنج روزه شهر تهران را که سه میلیارد دلار اعلام شده و به آن باید هزینه تعطیلی استان البرز، فرودگاه ها، ۷۰۰ میلیارد تومان هدیه بنزینی دولت برای خالی کردن شهر و … را هم افزود.
این در حالی است که مسئولان به جای توضیح صریح و شفاف به مردم در این باره، به شدت تلاش می کنند که اعداد و ارقام بودجه و جزئیات مخارج اجلاس عدم تعهد پنهان بماند و گاهی هم در رسانه های رسمی گزارش های دروغین و اظهارات نادرستی در این باره منتشر می شود؛ گویی در کسادی بازار تولیدات ملی، تنها محصولات کارخانه های تبلیغاتی امپراتوری دروغ از رونق برخوردار است.
از جمله توجیه های ارائه شده، می توان به منبع مالی برگزاری کنفرانس تهران اشاره کرد که اعلام شده از جیب مردم ایران نیست، بلکه از محل درآمدهای مربوط به توریست های خارجی هزینه شده است! مسئولان اما توضیح نداده اند که چگونه درآمد توریسم را غیر متعلق به مردم دانسته و از این بابت هرگونه نگرانی برای شهروندان جمهوری اسلامی را رد کرده اند.
اکنون مردم پرسش های زیادی درباره هزینه های گزاف اجلاس غیرمتعهدها دارند و برخی حتی این تدارکات گسترده برای اجلاسی که فایده اش مشخص نیست را با ریخت و پاش های رژیم پهلوی برای جشن های ۲۵۰۰ ساله مقایسه می کنند، حال آنکه سران آن رژیم هم ادعا می کردند آن برنامه ها در خدمت منافع ملی بوده، اما حتی دانش آموزان هم امروزه در کتاب های درسی می خوانند که همان هزینه های گزاف بی حاصل، از جمله عوامل زمینه ساز سقوط حکومت پهلوی بود.
این نکته به ویژه وقتی بااهمیت تر می شود که توجه کنیم مخارج گسترده اجلاس غیرمتعهدها در شرایطی بر ملت ایران تحمیل می شود که کشور در وضعیت اقتصادی به شدت بحرانی است، تا جایی که حتی رهبری نظام در دومین فصل از سالی که با شعار تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی آغاز شد، سیاست کلی نظام را به اقتصاد مقاومتی تغییر داد و مدیریت کشور به سمت بودجه انقباضی و کسری بودجه های پنهان در کنار ورشکستگی گسترده صنایع و بحران در بخش تولید سوق یافت.
با این حال هفته نامه صبح صادق، متعلق به سپاه، در شماره اخیر خود از هزینه‌های برگزاری شانزدهمین اجلاس سران عدم تعهد دفاع کرد و با طبیعی دانستن این هزینه های گزاف، انتقاد از آن را به ضد انقلاب نسبت داد و نوشت: کسب وجاهت بین‌المللی نیازمند صرف هزینه‌هایی است که از آن گریزی نیست. به ادعای ارگان سپاه، این اجلاس دستاوردهای سیاسی، دیپلماتیک٬ امنیتی، فرهنگی و اقتصادی فراوانی به همراه خواهد داشت که ابعاد آن، بعد از برگزاری اجلاس مشخص خواهد شد.
اما در مقابل، یک سایت وابسته به مصباح یزدی جنبش عدم تعهد را بی تاثیر خواند. بی باک نیوز در یادداشت امروز خود، همچنین کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را نیز دست نشانده و وابسته توصیف کرد، و این در حالی است که حاکمیت تاکنون هزینه های گزافی را برای دعوت از این کشورها و همراه نشان دادن آنها با ایران متحمل شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر