۱۳۹۱ شهریور ۱۰, جمعه

سخنان احمدی نژاد در اجلاس سران کشورهای غيرمتعهد در تهران

رئيس جمهور با بيان اينکه امروز روز ملتها و روز باز تعريف و پيگيری آرمانهای اصلی جنبش عدم تعهد و برنامه ريزی برای تحقق همه آرمانها و اهداف انسانی است، افزود: بی ترديد اگر از ظرفيتهای اين جنبش عظيم جهانی بهره کافی برده شود، ميتوان روند گذر از شرايط موجود به دورة‌ جديد را با عافيت بيشتر، خسارت کمتر و مدت کمتری تدبير کرد و فصل تازه زيبايی را در افق جهانی پيش روی بشريت گشود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد پيش از ظهر امروز (پنجشنبه) در افتتاحيه شانزدهمين اجلاس سران جنبش عدم تعهد، با بيان اينکه در اين مکان گرد هم آمده ايم تا با بررسی شرايط و روند تحولات به منظور ساختن آينده بهتر برای ملت هايمان و برای جامعه بشری هم انديشی و اقدام نمائيم، گفت: شک نداريم که همه ما و بلکه همه ملتها از وضع موجود ناراضی اند و هنوز آرزوها و آرمانهای تاريخی و مشترک بشری يعنی رفع فقر، تبعيض، تهديد، تحقير، جنگ و کينه ورزی و استقرار زندگی سعادتمند سرشار از زيبايی و عشق و نشاط و سلامت در سايه عدالت و آزادی و کرامت و صلح پايدار فرصت تحقق مناسب پيدا نکرده است.
احمدی نژاد با اشاره به اينکه صدها سال پی در پی، رنج نوع انسان و ملتها ادامه يافته است و در دوره اخير پس از عبور از برده داری و استعمار، مشابه همان شرايط اما به شکلی ديگر بر سر ملت ها سايه انداخته است، اظهار داشت: بخش عمده ثروت و مراکز اصلی اقتصادی جهان در اختيار چند گروه سرمايه دار از چند دولت قرار دارد و اکثريت ملتها ضمن اينکه در فقر به سر ميبرند و بايد تاوان سوء‌استفاده ها و سوء مديريتهای آنان را نيز بپردازند.
رييس جمهور ادامه داد: قريب به اتفاق کشورهای سرمايه داری، دارای بدهی های خارجی بيش از توليد ناخالص داخلی اند و اين يعنی اينکه در واقع ورشکسته اند و به طور گسترده و بدون اجازه از منابع ساير ملتها استفاده ميکنند در حالی که خود آن ملتها به اين منابع نيازمندترند و با خلق دارائيهای کاغذی، تورم مستمر را به همه ملتها تحميل و بدون زحمت ثروت آنها را تصاحب ميکنند؛ برخی گزارشها از ۳۲ هزار ميليارد دلار دارائی کاغذی خلق شده توسط دولت آمريکا حکايت دارد.
احمدی نژاد با اشاره به اينکه اکثر معادن غنی و اصلی افريقا و آمريکای لاتين در اختيار چند شرکت وابسته به سرمايه داران جهانی است، در حالی که مردم اين مناطق از حداقل منافع اين ثروت خدادادی نيز برخوردار نيستند، خاطرنشان کرد: ساز و کار اقتصادی حاکم بر جهان به گونه ای است که به طور سيستماتيک دائماً مشکلات چند دولت سرمايه داری به ساير کشورها و در مقابل ثروت آنان به آن چند کشور منتقل ميشود.
رييس جمهور اضافه کرد: علوم و فنآوريهای پيشرفته به صورت انحصاری در اختيار گروهی خاص است و در بسياری مواقع به ابزار تحميل اهداف سياسی مبدل شده است و فرهنگهای بومی و انسانی که حاصل هزاران سال تلاش و مبتنی بر فطرت الهی انسانها و در عمق و مبانی، مشترک بين همه ملتها و از زيباييهای جامعه بشری است، به طور سازمان يافته مورد هجوم گسترده قرار دارد تا با تحميل بی هويتی زمينه تسلط بر ملتها فراهم گردد.
احمدی نژاد با اشاره به اينکه در همين راستا، شخصيت زن و بنياد خانواده در معرض انهدام قرار دارد و تلاش گسترده ای برای تحميل نوع خاصی از زندگی بی هويت فردی و اجتماعی به همه ملتها در جريان است، گفت: به لحاظ سياسی نيز، حقوق اساسی و استقلال ملتها دائماً در معرض تهديد است و به بهانه های گوناگون کشورها اشغال ميشوند و آشکارا با پيشرفت و اقتدار ملتهای مستقل دشمنی و در برابر آن مانع تراشی ميشود.
رييس جمهور تبديل فروش سلاح به عنوان تجارتی پردرآمد، به امری عادی و تحميل جنگها و اختلافات به ملتها و کشورها برای پر رونق باقی ماندن بازار سلاح را مورد اشاره قرار داد و افزود: قاچاق انسان، کشت و توزيع مواد مخدر و تروريسم، آشکارا مورد حمايت و تقويت و گسترش قرار ميگيرند و بدين ترتيب صلح و امنيت پايدار را به آرزوی دست نيافتی مبدل کرده اند؛ روشن است که برای تشريح ابعاد خسارتها و مشکلات و نابسامانی ها به وقت بيشتری نياز هست.
احمدی نژاد با بيان اينکه برای اصلاح اين روند، بارها و بارها، عدالت طلبان و آزادی خواهان و مصلحان از جمله رهبران فقيد جنبش عدم تعهد قيام کرده اند و خيزشهای متعدد برپا شده و تلاشهای فراوانی انجام
گرفته است، اظهار داشت: عليرغم آثار بسيار ارزشمند و مثبت اين تلاشهای مقدس، هنوز روند امور به طور اساسی به نفع ملتها و در جهت عدالت و صلح پايدار تغيير نکرده است.
رييس جمهور با طرح اين سئوال که علت اين رخدادها چيست؟ تصريح کرد: برخی اصرار دارند که فريبکارانه علت را به ضعف ملتها نسبت دهند، اما آيا غير از اين است که علت عدم تحقق صلح پايدار و آرمانهای بشری را بايد در مبانی انديشه و عملکرد مديريت حاکم بر جهان جستجو کرد.
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: عليرغم تشکيل سازمان ملل که اميدهای فراوانی ايجاد کرد و همچنين تلاشهای گسترده دلسوزان، مديريت حاکم بر جهان مانع از آن بوده است که شرايط بهبود يابد و با استقرار صلح و امنيت پايدار زندگی بهتری برای مردم دنيا فراهم شود.
رييس جمهور مديريت حاکم بر دنيا به عنوان عامل اصلی وضع موجود جهان را، در سده اخير دارای دو ويژگی بسيار مهم و اثر گذار انحصاری بودن و خودخواهی و سلطه طلبی دانست و گفت: بسيار روشن است که انحصار مديريت بر مراکز اصلی قدرت و اقتصاد جهان در اختيار چند دولت خاص و بلکه چند گروه سرمايه دار است و به طور مثال عليرغم حضور همه کشورها در صندوق بين المللی پول و بانک جهانی، فشارها و تحميلات چند دولت خاص مانع از اعمال نظرات عادلانه و کارشناسی مديران و کارشناسان مستقل اين دو نهاد مهم می گردد به طوری که در عمل در بسياری مواقع صندوق و بانک جهانی بالاجبار توجيه کننده سياستهای يک جانبه و سودجويانه همان دولتها ميشوند.
احمدی نژاد با اشاره به اينکه انحصار در مديريت شورای امنيت نيز کاملاً روشن است، افزود: بعد از ۶۵ سال و عليرغم اذعان همه ملتها به حقوق حقه ملت فلسطين، رفتار شورای امنيت در عمل به تثبيت و گسترش اشغالگری و ظلم و جنايات رژيم جعلی و تحميلی صهيونيستی منجر شده است.
رييس جمهور اظهار داشت: در افغانستان و عراق و پاکستان مردم به طور گسترده و سازمان يافته کشته ميشوند و شورای امنيت سازمان ملل متحد فقط توجيه کننده اين وضع است، چرا که طرف اصلی اين حوادث، عضو دائم شورای امنيت با امتياز ناعادلانة وتو است.
احمدی نژاد با طرح اين سوال که کدام ملت مستقل توانسته است بدون نگرانی و يا دادن امتياز، حقوق اساسی خود را با اتکاء‌ به شورای امنيت استيفا نمايد، تصريح کرد: اصولاً چگونه می توان تصور کرد که با وجود امتياز انحصاری وتو در دست دولتهايی مثل آمريکا و انگليس که همواره يک طرف تمام مناقشات بوده اند، امکان عمل مستقل و عدالت مدار برای شورای امنيت باقی بماند. دولتها و ملتهای مستقل مرجعی برای احقاق حق خود ندارند و شورای امنيت حتی اختيارات مجمع عمومی را نيز تصاحب کرده و سلطه خود را بر آن تحميل کرده است.
رييس جمهور با بيان اينکه همه می دانيم که حاکمان امروز بر امور جهان، همان برده داران و استعمارگران ديروزند که با روش و شعارهای جديد بر مراکز قدرت و ثروت جهان مسلط شده اند بدون اينکه برنامه ها و روحيه سلطه طلبی و خودخواهی آنان تغيير کرده باشد، خاطرنشان کرد: مستکبران خود را اصل و نژاد برتر و ديگر ملت¬ها را برده و نژادِ پست ميشمارند و به خود اجازه ميدهند با ايجاد اختلافات و درگيريهای قومی، نژادی و مذهبی منابع ملتها را نابود و زمينه سلطه خود را بر آنان فراهم نمايند.
احمدی نژاد اضافه کرد: حاکمان امروز جهان خود را مجاز ميدانند ملتها را تحقير و حقوق آنان را تضييع کنند و برای حل مشکلات اقتصادی خود جنگ راه بيندازند و کثيری از مردم جهان را قتل عام نمايند، همچنين به خود حق ميدهند مانع پيشرفت ساير جوامع شوند، ثروت ملتها را تصاحب کنند و شخصيت و استقلال آنان را لگدمال نمايند.
رييس جمهور با بيان اينکه کسانی که امروز بر امور جهان مسلط هستند، حتی به مردم خود نيز رحم نميکنند، گفت: با نگاهی به وضعيت مردم آمريکای شمالی و اروپا می بينيم که مردم در اين کشورها اسير چند حزب انحصاری و سلطه طلبند و فرياد آنها در اعتراض به مديريت های انحصاری و سلطه طلب به جايی نميرسد.
احمدی نژاد با اشاره به اينکه مبنای مديريت مستکبران به جای گسترش محبت و عشق و علاقه به انسانها و ملتها، کينه ورزی بر آمده از خودخواهی و ترويج اختلاف و دشمنی در جهان است، ادامه داد: اينان فقط و فقط به منافع مشروع و نامشروع خود می انديشند و در انديشه آنان ارزشهای الهی و انسانی و از جمله عدالت، آزادی، کرامت انسانی و حقوق اساسی ملتها فاقد اصالت و جايگاهی بوده و بايد قربانی سود و منافع نامحدود آنها شوند.
رييس جمهور با بيان اينکه معلوم است که اين مديريت به ضرر همه ملتها و حتی خود آنان و ادامة‌ آن قطعاً ناممکن است، اظهار داشت: بايد تغيير مهمی اتفاق بيفتد و شرايط به نفع انسان تغيير کند، بايد برای برپايی دنيای جديد با سازوکارهای منصفانه، منطق فراگير برمبنای همزيستی مسالمت آميز و از طريق تفاهم و همکاری و مشارکت در تصميمات مهم جهانی همگی بپا خيزيم.
احمدی نژاد مهمترين موضوع و مسئله اصلی، در اين راستا را مديريت جهانی عنوان کرد که بايد به طور مبنايی و اصولی اصلاح شود و تصريح کرد: اگر سالها همگی بنشينيم و بدون اصلاح اساسی مديريت حاکم بر جهان هزاران تصميم کوچک و بزرگ خوب بگيريم و برای اجرای آنها تلاش نمائيم، دوره ما هم به سر خواهد رسيد، بدون آنکه تغييری اساسی و تعيين کننده اتفاق بيفتد.
رييس جمهور خاطرنشان کرد: بايد در مديريت جهانی به نفع ملتها و در جهت عدالت تغييرات اساسی صورت پذيرد و روشن است که مديريت آينده بايد حائز دو ويژگی اساسی يعنی عشق به ارزشهای مشترک الهی و انسانی مانند عدالت، آزادی، کرامت انسانی، احقاق حق، احترام متقابل و مهرورزی به نوع انسان در سراسر جهان باشد.
احمدی نژاد با تاکيد بر اينکه بدون ترويج محبت و بدون مبنا قرار دادن عشق و جايگزينی دوستی به جای خودخواهی و سلطه طلبی در روابط بين انسانها، امکان استقرار صلح، آرامش، پيشرفت و رفاه وجود ندارد، گفت: برده داری، استعمار، چپاول و سلطه طلبی و جنگ افروزی حاصل خالی شدن قلبهای عده ای معدود لکن قدرتمند از محبت و جايگزينی کينه و خودخواهی است.
رييس جمهور افزود: همه بايد به دنبال ترويج دوستی و عشق باشيم و مديريت جهانی بايد در دست انسانهايی باشد که قلب آنان سرشار از عشق به انسانها و خوبيها و عدالت و آزادی و کرامت انسانی است؛ کسانی که با غم ملتها غمگين و با شادی آنان شاد باشند، همه را دوست بدارند و همه نيز آنان را دوست بدارند و به دنبال منافع شخصی و گروهی و حزبی و تسلط بر ديگران نباشند، بلکه حقوق و منافع انسانها را بر هر امری ترجيح دهند.
احمدی نژاد نکته مهم ديگر را مشارکت همگانی در مديريت جهان عنوان کرد و اظهار داشت: تجربه نشان داده است انحصار در هر امری و مهمتر از همه در مديريت جهانی فسادآور است. بايد ساز و کاری طراحی شود که همگان در فضايی عادلانه و دلسوزانه و بر مبنای محبت و عشق در مديريت جهان مشارکت نمايند؛ انحصار در مديريت جهانی بايد در هم شکسته شود.
رييس جمهور تصريح کرد: اگر همه در مديريت جهان مشارکت فعال داشته باشند، امکان و فرصت تبعيض، تحميل و سلطه گری به حداقل می رسد و فرصت برخورداری از امکانات برای همگان فراهم می آيد.
احمدی نژاد با بيان اينکه واضح است که بايد مبانی انديشه و تعاملات اجتماعی، از خودخواهی و سلطه جويی به عشق و محبت و تعامل بر پايه عدالت و احترام تغيير يابد، تحقق اين آرمان بزرگ انسانی را ماموريت همگانی و به ويژه اعضای جنبش عدم تعهد به عنوان سردمداران استقلال طلبی جهان توصيف و خاطرنشان کرد: اين در واقع درمان ريشه ای دردهای چند صد ساله جامعه بشری و البته امری شدنی است.
رييس جمهور با اشاره به اينکه کشورهای عضو اين جنبش دارای توانمنديهای فراوان هستند، گفت: ميتوانيم با مشارکت همگانی، سازوکارهای لازم از جمله مرجع داوری سياسی، صندوق پول، بانک، بيمه و ساختارهای اقتصادی مستقل داشته باشيم و با ابداع روش های جديدی از تجارت، مانند تهاتر، مبادله با ارزهای ملی و حذف سلطه يک واحد ارزی خاص از مبادلات جهانی، شرايط بهتری برای ملتهايمان فراهم نمائيم و بر سازوکارهای مديريت جهانی تاثير بيشتر و سازنده تری داشته باشيم.
احمدی نژاد با تاکيد بر اينکه می توانيم در صيانت از فرهنگ مان و برای بالندگی جوانان و زنانمان برنامه های بهتری را به موقع اجرا بگذاريم، ادامه داد: جنبش عدم تعهد برای تضمين استمرار وجودی و برای تسريع در دستيابی به اهداف بلند خود بايد با بنيانگذاری و تاسيس نهادهايی از ظرفيت¬های جوانان و زنان برای شکوفايی جهانی جنبش بهره برداری کند.
رييس جمهور تاکيد کرد: باور من اين است که تحقق مديريت مشترک جهانی که تضمين صلح پايدار بر اساس عدالت، آزادی و کرامت انسانی است، خلاصة آرزوهای بنيانگذاران فقيد جنبش عدم تعهد است؛ مسئوليت خطيری که اينک بر دوش يکايک ما سنگينی می کند.
احمدی نژاد با اشاره به اينکه ظرفيت جنبش عدم تعهد و کشورهای عضو و ناظر بسيار گسترده است، اظهار داشت: جنبش عدم تعهد ميتواند نقشی تعيين کننده در مناسبات جهانی به نفع اعضا و به نفع صلح و عدالت ايفا نمايد.
رييس جمهور تصريح کرد: ميتوان با راه اندازی دبيرخانه موقت، نهادهای لازم برای سازماندهی و هم افزايی توان اعضا در زمينه های گوناگون سياسی، اقتصادی و فرهنگی و همکاريهای دو و چند جانبه برای ساختن دنيايی بهتر و استقرار صلح پايدار ايجاد کرد.
احمدی نژاد با بيان اينکه جنبش عدم تعهد می تواند به طور سازمان يافته، به سازمان ملل و نهادهای وابسته در جهت اصلاح ساختار و رويکرد مديريتی کمک شايانی بنمايد، خاطرنشان کرد: ملت بزرگ ايران با تجربيات فراوان تاريخی و توفيقات بزرگ در مواجهه با مشکلات و فشارهای ستمکارانة‌ قدرتها آمادگی دارد تا در کنار اعضای جنبش و با مشارکت آنان برای اصلاح مديريت جهانی و استقرار مديريت صالح در جهان همة ظرفيتهای خود را بکار گيرد.
رييس جمهور گفت: خوشبختانه امروز در نقطه عطف تاريخی قرار داريم؛ نظام مارکسيستی برچيده شده و نظام سرمايه داری سلطه گر نيز به پايان راه خود رسيده و دوره تاريخی آن به سر آمده است. اين حقيقت نشان از درستی تصميم ملتهای غير متعهد است که با پيوستن به اين جنبش انحراف تاريخی نظامهای لجام گسيخته مذکور را تشخيص داده و مطرود دانستند.
احمدی نژاد با بيان اينکه امروز روز ملتها و روز باز تعريف و پيگيری آرمانهای اصلی جنبش عدم تعهد و برنامه ريزی برای تحقق همه آرمانها و اهداف انسانی است، افزود: بيترديد اگر از ظرفيتهای اين جنبش عظيم جهانی بهره کافی برده شود، ميتوان روند گذر از شرايط موجود به دورة‌ جديد را با عافيت بيشتر، خسارت کمتر و مدت کمتری تدبير کرد و فصل تازة‌ زيبايی را در افق جهانی پيش روی بشريت گشود.
رييس جمهور اظهار داشت: خوشبختانه اهداف ما در مديريت مشترک جهانی، همان آرمان مشترک انبياء‌الهی و صالحان در استقرار عدالت، عشق و صلح پايدار در تمام گيتی است. خداوند بزرگ وعده داده است، روزی که ملتها آماده بشوند و اراده کنند، اين آرمان بزرگ توسط موعود ملل، عاشق حقيقی انسانها و عدالت گستر حقيقی حضرت مهدی(عج) با همراهی حضرت عيسی (ع) و همه صالحان و عدالت طلبان و آزادی خواهان در جهان مستقر خواهد شد.
احمدی نژاد لازمه رسيدن به دوران مذکور را، عشق و همدلی، نگاه جهانی و همکاری و مديريت مشترک و فعال همه ملتها دانست و تصريح کرد: اين راه درست و در واقع تنها راه پيش پای بشريت امروز برای آزادی از دوران ستم و تباهی و درک روزگار رهايی و فردای روشن بشری است؛ راهی که صد البته مردان و زنان جهان به موازات فزونی آگاهی ها، مشتاقانه تر و استوارتر در آن گام خواهند گذاشت، اکنون سرآغاز راه است.
رييس جمهور در ابتدای سخنان خود خطاب به حضار و ميهمانان اجلاس گفت: از جانب ملت ايران حضور شما را در خانه خودتان، ايران گرامی ميدارم و از حسن اعتماد شما به ملت و دولت ايران و برادرتان قدردانی می نمايم.
احمدی نژاد با گراميداشت ياد و خاطره بنيانگذاران فقيد جنبش عدم تعهد مرحوم جواهر لعل نهرو از هند، جمال عبدالناصر از مصر، تيتو از يوگوسلاوی سابق، احمد سوکارنو از اندونزی و نکروما از غنا و همچنين رؤسای جمهور فيليپين، نيجريه، غنا و رهبر کره شمالی، رييس جمهور اسبق الجزاير و همچنين رييس جمهور و نخست وزير شهيد ايران، آقايان رجايی و باهنر که ۳۱ سال قبل در چنين روزهايی، توسط تروريست¬ها به شهادت رسيدند، از حضار خواست که ايستاده و با يک دقيقه سکوت برای آرامش روح آنان دعا کنند.
رييس جمهور با تشکر از حضور و سخنرانی ارزشمند مقام معظم رهبری در اجلاس، از کشور مصر و محمد مرسی رييس جمهور اين کشور به خاطر تلاش¬های سازنده در دوره مديريت جنبش صميمانه سپاسگزاری کرد.
احمدی نژاد همچنين از همه کسانی که تلاش کردند تا اين نشست برپا و موفق شود، سپاسگزاری کرد و گفت: دست همکاری و برادری همه شما را به گرمی می فشارم و اميدوار به پشتيبانی و همکاری همه شما هستم.
رييس جمهور همچنين برای هوگو چاوز و ونزوئلا که رياست دوره بعدی اجلاس سران جنبش عدم تعهد را بر عهده دارند، آرزوی موفقيت کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر